icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
14 juli 2014 14:05
5

Joggning

Underbart. Jag sprang i ett sträck 20 minuter. Helt underbart att känna att jag klarade av det.

För många år sen hade jag bestämt mig för att jag skulle börja springa. Jag hade en sträcka som jag hade bestämt mig för att klara. Varje gång jag sprang fick jag så fruktansvärt ont i ena axeln. Mycket underligt. Sen orkade jag inte springa. Min kondition var verkligen helt kass.

Nu när jag har provat ut löparskor som verkligen är anpassade för mina fötter och hur jag springer så finns ingen smärta i axeln över huvudtaget. Konditionen är också mycket bättre än jag hade vågat hoppas. Det ger verkligen resultat att trampa på Crosstraining. Det var till och med roligt att springa. Jag tycker om känslan av att hitta tillbaka till den person som jag var som ung även om jag inte kommer uppnå de resultat som jag hade då så är det skönt att känna att det roar mig att utmana mig själv som jag gör. 

Det bästa med att jogga är att det kan man göra var man än är. Det enda som man absolut måste ha med sig är löparskorna. 

Gillar

Kommentarer

 • 14 jul 2014 19:12

  Tack så mycket! det var trevligt att du tycker det.

  Vi har en träningslokal på jobbet där det finns en Crosstraining. Jag har ingen hemma men har också funderat på pm det skulle vara bra att ha det. Eftersom jag verkligen tycker om att trampa Crosstraining så börjar det kännas mer och mer intressant att skaffa en egen. Däremot har jag tänkt på att den tar mycket plats och det behövs nästan ett träningsrum hemma om jag ska ha en Crosstraining. Jag får se om jag bryr mig om det.

 • 14 jul 2014 22:11
  chicha

  Härligt att du börjat jogga igen! Det har jag också. Har inte vågat prova ens då jag haft hälsporre ett antal ggr, senast förra sommaren (tror jag det var) och efter mycket om och men kom jag till en läkare, som hade en bakgrund som idrottsläkare. Han sa att det gick över av sig själv och det enda jag skulle undvika var att springa! 

  Men nu, för ett par veckor sedan, skaffade jag nya sulor specialanpassade efter mina fötter och han trodde nog att jag kunde prova att jogga. Då jag har hund vill jag gärna kunna kombinera min och hans motion. Vi började gå snabbt',med eller utan stavar (bungy pump) och köra lite hit-intervaller. Plötsligt ville jag jogga istället för att gå mitt snabbaste. Och det gick ju bra!! Joggade 3 ggr första veckan. Inte långt. Har en väg på 2,4 km t o r att hålla mig till. Joggar inte hela, än, utan intervalljoggar. 

  Lycka till!

  p.s Du är nu med i gruppen.

 • 14 jul 2014 22:16

  Tack!

  Ska bli intressant att kolla in gruppen. 

 • 15 jul 2014 09:06
  gittan52

  Jag hoppas komma tillbaks till mitt joggingprogram i slutet av veckan. Just nu är det en envis hosta som sätter stopp för det.

  Så härligt när man kommer igång!

 • 15 jul 2014 11:30

  Det mest underbara är att jag har en son som verkligen vill att jag håller igång. Han kommer med goda råd. Det var han som tipsade mig om att jag kunde prova ut joggingskor som passar mina fötter och min springstil. Tyvärr kan man inte prova ut sådana skor i Gällivare där jag bor. Det närmaste är i Luleå så jag passade på när jag var där och hälsade på min dotter. Om inte min son hade gett mig det rådet skulle jag köpt joggingskor i Gällivare och då hade jag inte kunnat springa utan att få ont. Det är klart att jag hade köpt skorna tidigare eftersom jag behövde köpa nya joggingskor. Det var det jag sa vid ett tillfälle till min som då han tipsade mig att prova ut joggingskor på Team Sportia i Luleå. han kompis till han hade gjort det och hade varit så nöjd. Många gånger tänker jag med tacksamhet på min sons goda råd. Det är så skönt att han är så mån om sin mammas hälsa.

Logga in för att skriva en kommentar.