icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
27 april 2020 22:45
1

Jag vill inte längre vräka i mig godsaker och sånt

Under lång tid har jag känt att jag gärna köper godsaker och vräker i mig. Det är precis som om jag inte orkat ta tag i det här problemet. 

I helg kände jag helt plötsligt att nu måste jag sluta ljuga för mig själv. Jag känner att visserligen blev jag mobbad av min pappa. Han lätt mig aldrig få godsaker, glass och dylikt men köpte sånt till min storebror och min lillasyster. 

Det här har resulterat i att när jag väl får något så har jag svårt att sluta äta innan allt är uppätet. Det är som om jag har varit rädd för att det goda helt plötsligt tas ifrån mig. Det är därför bäst att äta medan det fortfarande finns. 

I helg började jag tänka att varför ska jag tillåta att en människa som så tydligt struntade i mitt bästa ska få påverka mitt ätande. Nu är det dax att det är jag som avgör vad jag ska stoppa i min mun. Det får vara slut på att fortsätta att låta något som hände när jag var barn påverka mig idag. 

Jag vet att jag är värd att se till att jag får den mat som min kropp mår bäst av. Det är det jag vill och ska göra nu. 

Kram Margitta! 

Gillar

Kommentarer

 • 28 apr 2020 07:00
  Bella50

  Precis rätt tänkt.  Men inte alltid lätt att genomföra.

  Ta det ett steg i taget ...eller allt eller inget där med.

  Den modell du väljer för ditt eget fortsatta mående är den bästa.

  Lycka till👏👏

Logga in för att skriva en kommentar.