icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
11 september 2015 09:11
4

Jag springer inte så fort

Jag har suttit och lyssnat på några tjejer på jobbet varav denna ena hade varit på tjejmilen. Hon hade sprungit på 1,02. Jag tänkte på min egen löpning förra lördagen. Jag sprang1 mil på 78 minuter. Jag började tycka att jag springer inte så snabbt. Det började kännas en aning tröstlöst. Då började jag tänka att jag måste jämföra med mig själv. Jag kom ihåg att första gången jag sprang en längre tur på 8 km i Gällivare i somras så sprang jag på 90 minuter. Jag började räkna på dessa resultat och fann att jag har faktiskt förbättrat mitt resultat med 3 minuter och 33 sekunder per kilometer på 2 månader. Om jag tänker så känns det genast bättre. 

Sen kom jag ihåg hur nöjd jag var då jag hade sprungit dessa 8 km. Jag var nöjd som orkade springa hela vägen direkt efter ett långt arbetspass. Så det gäller att fokusera på det som är bra.

Gillar

Kommentarer

 • 11 sep 2015 10:25
  utter

  Det finns alltid de som är "värre" - det viktiga är att du utvecklas i förhållande till var du började! :-) 

 • 11 sep 2015 11:28

  Du gjorde helt rätt som jämförde med dig själv, det är bara det som är det viktiga!

 • 11 sep 2015 12:57

  Jag brukar springa och numera mest stavgång i den takt som passar mig. Vad andra gör passar kanske inte dig. smiley

 • 12 sep 2015 05:55

  Visst är det så att det alltid är sig själv som man ska jämföra sig med. Det är många som springer flera gånger i veckan och för min del är det en ny motionsgren som jag tycker är rolig att hålla på med.

  Det bästa för att kunna utvecklas när det gäller att få en bättre kondition är att göra det som man själv tycker är roligast. För min del gillar jag att variera mig.

Logga in för att skriva en kommentar.