icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
12 juli 2020 20:53
3

Jag lurar mig själv

Första året jag var med här så gick jag ner 27 kg. Sen under andra året gick jag upp 10 kg. Tredje året höll jag mig på samma vikt. Efter det har jag fortsatt att gå upp. 

Jag har nu studerat mitt diagram. Tidigare har jag inte brytt mig om att titta så noga på den. Därför har jag inte insett att min viktnedgång endast var tillfällig. 

Jag har insett att i och med att jag har valt att inte titta på det här så har jag kunnat lura mig själv att viktnedgången jag hade pågått under längre tid än 1 år. Jag har trott att det var under 1,5 år och att jag sen stod stilla länge. 

Jag har focuserat mer på min träning än min vikt. Så jag har inte intresserat mig så mycket av det här. 

Min tanke nu är att anledningen till att jag är med här är att få kontroll på min vikt. Jag kan inte fortsätta blunda för att jag inte har någon som helst koll på det här problemet. 

Det är bra att jag för dagliga anteckningar om mina funderingar och tankar kring mitt matmissbruk. Jag tror att det snart kan ge resultat även på vikten. För jag börjar vilja se sanningen nu. 

Det är svårt att verkligen äta det som är bäst men det är inte omöjligt. 

Kram Margitta! 

Gillar

Kommentarer

 • 13 jul 2020 06:58
  gittan52

  ”Det vi inte ser finns inte” stämmer nog bra överens med det du beskriver.

  Det finns så många olika hjälpmedel för att vi dels ska gå ner i vikt och dels behålla den, och jag skulle nog inte ha klarat det utan att ha koll på mina diagram. Ibland släpper jag efter lite för mycket och när jag ser att vikten börjar gå ut fel håll under en period så behöver jag ta tag i registrering för att hålla kalorierna på en viss nivå.

  Trist att du har gått upp i vikt, men bra att du är kvar på MD och ser till att du tappar de kilona igen heart

 • 13 jul 2020 08:58

  När det gäller träning så har jag registrering som jag följer noggrannt men jag har inte förstått att det är lika viktigt att ha en registrering som jag följer när det gäller kosthållningen.

  Jag kom ihåg dina diagram. 

  Kram Margitta! 

 • 14 jul 2020 11:21

  Igenkänningsfaktor!

  Jag gick ner från 114 kg till 70 kg även om det tog några år. Nådde målvikt i april 2017 och höll målvikt plus minus två kg under cirka 1,5 år. Har sedan lagt på mig några kg per år och ligger nu runt 80 kg. 

  Matdagboken är så bra i att man kan känna igen sig i andras livsberättelser och få motivation av varandra. Påminna oss om vilken fantastisk bedrift vi gjort och kan göra igen!

Logga in för att skriva en kommentar.