icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
1 mars 2016 20:07
6

Jag är väldigt nöjd över de insikter jag får om mig själv.

Jag har tidigare tappat min lust att försätta bry mig om min vikt. Det kändes naturligtvis inte bra men jag vet att det kan komma upp och nergångar när det gäller vikten.

Nu har jag återigen en lust att bry mig om vad jag äter. Det känns underbart.

Jag har på ett sätt sett till så jag inte längre tycker godsaker är lika goda som förut. Det som jag inte har lärt mig är att när jag tappar lusten att bry mig om min vikt så inbillar jag mig hela tiden att de godsaker som jag tidigare har tyckt om måste jag tycka om även nu så jag äter sånt när det bjuds och konstaterar att jag egentligen inte tycker det är gott. Tyvärr har jag även lärt mig att det man tagit emot måste man äta upp. Så självklart äter jag upp det och kan inte förstå hur jag tidigare har tyckt att detta är så gott. 

När jag äter en morot så sitter jag och verkligen njuter av den goda smaken som jag tycker det är.

Jag har nu hittat en ny strategi hur jag ska göra för att inte äta de godsaker som jag ändå inte tycker om. Jag har börjat titta på innehållsförteckningen och även googlat för att se vad det står om de olika ingredienserna. I de allra flesta godsaker och bakverk så är innehållet sådant som jag inte vill ha. Detta gör så att jag inte vill ha de. Nu är det betydligt lättare att verkligen inte vilja ta när jag varken tycker det är gott och det innehåller det jag inte vill äta.

Jag för min del vet att för att lyckas fortsätta hålla min vikt nere så måste jag tänka långsiktigt.

Kram Margitta!

Gillar

Kommentarer

 • 1 mar 2016 20:51

  Jag känner igen mig i det här om att man tar något för att det bjuds och så tänker man att man brukade tycka det var gott. Senast idag tog jag en chokladcookie och det hade kunnat vara väldigt gott men just den här smakade mest socker och inte alls så mycket choklad. Så tycker jag tyvärr att det är med det mesta jag smakar på nu. Då känns det bättre att hoppa över det och äta något man faktiskt tycker är väldigt gott istället. smiley

 • 1 mar 2016 22:27

  Härligt med nya insikter. Jag tror att man kommer till en punkt, om man mår bra, där kroppen själv säger till vad den vill ha. Nyttig mat!

 • 2 mar 2016 10:22

  Underbart, grattis till återfunnen lust till att äta bra! :-)

 • 2 mar 2016 17:36

  Tack Johan!

 • 2 mar 2016 19:22
  chicha

  Grattis till en ny insikt. Varför ska man äta sådant som är onyttigt och som man dessutom inte ens tycker är gott?! Så resonerar jag, men tyvärr har jag inte kommit dithän att jag inte tycker om allt onyttigt 😟 Men tänker ändå att om jag ska äta något jag vet är onyttigt ska det åtminstone smaka gott! 

  C.

 • 3 mar 2016 22:40
  Tack Chicha!

Logga in för att skriva en kommentar.