icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
1 november 2015 09:49
4

Isländsk yoghurt

Jag fann något som jag tycker om. Jag tror den heter Kyr. Det är en isländsk yoghurt som innehåller mycket protein. Jag tyckte det var något jag skulle kunna äta istället för kvarg. Tyvärr innehåller den en naturlig tillsats som finns naturligt i bland annat lingon. Jag som tydligen inte tål detta ämne fick en allergisk reaktion i form av små blåsor lite överallt som kliade otroligt mycket. Jag har tidigare fått sådana blåsor men aldrig tidigare uppfattat att det kunde vara i samband med att jag ätit lingon. Ska vara mer noga att inte äta något som innehåller detta ämne. Kram Margitta!

Gillar

Kommentarer

 • 1 november 2015 12:08
  Pektin heter det. Mycket vanlig tillsats. Finns naturligt i både lingon och röda vinbär.
 • 1 november 2015 20:27

  Och äpplen och kvitten och.... Pektin i pulverform tillsätts i sylt och gelé för att det gör sylten tjockare och för att det koserverar. Verkar jättejobbigt att vara allergisk mot. (Säger jag som har en lång lista själv på det jag inte tål....) Skyr är jättegott!heart

 • 1 november 2015 21:09
  Konstigt nog har jag inga problem med äpplen. Jag äter ett äpple om dagen.
 • 1 november 2015 22:00
  Nu har jag studerat vad denna isländska yoghurt innehåller mer som jag kan ha reagerat på. Jag såg att förutom pektin så innehåller den fruktkärnmjöl och stevia. Jag läste att båda dessa ämnen kan framkalla allergiska reaktioner. Det kan därför vara någon av dessa som var det som framkallade reaktionen. Jag ska försöka ta reda på vilket av dessa 3 ämnen det var som jag reagerade på. Jag tänkte att det var pektin eftersom jag vet att den finns i lingon och lingon vet jag att jag får enorma magsmärtor av. Nu när jag läst mer om de ämnen som skyr innehåller är jag inte längre så säker. Jag borde inte kunna äta äpplen, apelsiner och liknande frukt och bär om jag inte tål pektin.

Logga in för att skriva en kommentar.