icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
25 april 2014 09:15
2

Intressant fenomen

Idag ställde jag mig på vågen igen. Tänkte att jag måste se hur detta med den oväntade viktökningen utvecklas. Nu hade vikten gått ner 0,6 kg sen igår. Nu är jag övertygad om att viktökningen igår berodde på mensen. Eftersom jag är nyfiken av mig kommer jag att följa viktutvecklingen denna vecka. Det känns liksom bättre att göra det. När viktutvecklingen börjar verka normal igen så återgår jag till att väga mig 1 gång i veckan igen. Jag trodde tidigare att sådana här viktökningar berodde på att fett hade omvandlats till muskler. Därför blev jag aldrig ledsen över dessa månatliga viktökningarna. I förrgår när det började med en mindre viktminskning än förväntat så blev jag riktigt besviken. Igår när jag vägde mig och jag hade ökat i vikt så började jag förstå att det har ett samband. Därför gjorde diagram över tidigare viktutvecklingar. Det var så tydligt att jag alltid har haft en viktökning på ca 1 kg varje månad. I övrigt har jag sakta gått neråt. Inte så speciellt fort men ändå neråt. Som mest har jag vägt 103 kg. Så min nuvarande vikt på 88,8 kg är riktigt bra. Det jag nu har sett är att när jag nu för matdagbok så har det blivit en snabbare viktnedgång. Det är därför detta med att föra matdagbok är ett bra komplement till motionen som jag utövar.

Kommentarer

  • 25 apr 2014 19:25
    Fin nedgång! Min mens ger mig 3-4kg varje månad. Det börjar veckan innan och jag kissar som en dåre dagarna efter start. Sen har jag typ ett fönster på 2 veckor jag kan mäta nedgång :/ Tror jag bara ska väga mig en gång i månaden, strax efter mens.
  • 25 apr 2014 23:32
    Huvudsaken är att man är medveten om att det blir en viktuppgång på grund av mensen. Så man vet vad det beror på. Nu vet jag så nu kommer inte det här att bekymra mig igen.

Logga in för att skriva en kommentar.