icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
25 augusti 2015 13:24
7

Hur kunna känna motivation när man nått målvikt?

Jag har funderat en del på detta med att ha nått sin målvikt. Det syns inte på Nögra diagram som något positivt. Det blir en rak linje på viktkurvor. Frågan är om det då är någon vits med att vara med i ett sådant forum. 

För min del har jag känt mig en aning kluven men kommit fram till att det ändå kan vara en vits attvara med. Det verkar som det hjälper mig att ändå känna mig motiverad att inte släppa efter och börja gå upp i vikt.

Själva viktnedgångresan har jag klarat av. Det viktiga nu är att jag inte ska behöva göra en till viktnedgångsresa. Jag har märkt att jag kan börja tro att det går att börja äta osunt igen eftersom jag nu har min målvikt. Jag glömmer liksom bort att det faktiskt inte alls var så lätt att gå ner. Att det verkligen var en av de viktigaste resor jag gjort.

Några funderingar som jag då och då har. Fick lust att skriva ner de. Många gånger hjälper det att skriva ner sina tankar för att få nu motivation.

Kram Margitta!

Kommentarer

 • 25 aug 2015 13:47
  gasten

  Det svåraste måste ju vara när man nått sin målvikt att veta hur mycket man ska äta.Man får försöka att äta så nyttigt som möjligt börjar man äta sötsaker igen är det nog lätt att trilla dit .Du har ju inte långt kvar till din målvikt, det måste ju kännas underbart. Pepp på dig och lycka till!

 • 25 aug 2015 14:19
  gittan52

  Jag tror att MD är ännu viktigare när vi nått vår målvikt, just för att inte falla in i gamla mönster.

  Själv skulle jag se ett relativt rakt streck i ett diagram som oerhört positivt den dagen jag når min målvikt, men dit är det ju en bra bit kvar...

 • 25 aug 2015 14:57

  Tack Gasten och Gittan!

  Gasten jag har bestämt mig för att stanna på 70 kg men vill inte ändra till att mitt mål är 70 kg för jag tycker det är så tråkigt när jag inte kan se på vikttrickern var jag är. 

  Gittan du har säkert rätt. Det är väl därför som jag är kvar här för att jag vet att jag behöver vara kvar.

 • 25 aug 2015 15:17
  paloma

  Jag nådde min målvikt för ett år sedan på 71 kg jag tycker det är ännu viktigare att skriva här och även skriva in vikten varje vecka. Nu har jag visserligen gått ner lite till och väger ca 68,5 kg idag, men motivationen att hålla vikten är lika stor som för ett år sedan, och även kontakten med andra på MD som jag tycker är viktig.

  Jag tror inte jag hade vägt så lite om jag inte fortsatt att hålla mig kvar här.

 • 25 aug 2015 15:39
  aregnisw

  Visst är det viktigt att vara med fast man nått sin målvikt det tror jag också för just som de andra skriver här så då om något är det viktigt att inta tappa fotfästet.

  Vi behöver ju varandra här för att vi ibland bara behöver få skriva av oss eller fråga något man funderar på länge jag tycker MD är toppenbra smiley

 • 25 aug 2015 19:03
  gasten

  Jag visste inte att du nått din målvikt då får jag gratulera så mycket! Men det är klart att man behöver nog vara kvar på MD och få stöd och peppning av varandra och motivationen att hålla vikten.

 • 25 aug 2015 21:23

  Jag tror precis som ni alla skriver här att det är lätt att tappa fotfästet. Jag upplever många gånger att det är väldigt mycket som kretsar kring just ätande. Så fort det är något festligare så är det alltid onyttigheter som bjuds på. Jag vet med mig idag att jag i grunden har en osund inställning till detta med mat. Jag vet också att det är otroligt lätt att under period då allt inte är helt bra gå tillbaka till ovanor man haft förut. Just nu ör allt bra för mig så det är därför jag lätt kan tro att jag skulle så att säga klara mig själv. Sen hör jag till den sorten som är dålig på att be om hjälp. Konstigt nog är det ibland lättare att fråga och anförtro sig till människor som man egentligen inte alls känner. Det är väl det som gör att detta forum faktiskt passar mig väldigt bra.

   

Logga in för att skriva en kommentar.