icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
25 april 2014 09:32
3

Hopprep

Jag har ett hopprep som hänger på en hylla i matrummet. Igår provade jag att hoppa i 5 minuter. Jag upptäckte att det var betydligt mer ansträngande än jag kom ihåg att det var. Eftersom jag är nyfiken av mig så skrev jag in denna motion här i motionsdagboken. Då såg jag att denna aktivitet gör att jag förbrukade väldigt mycket kalorier. Då jag tänkte på att det endast var 5 minuter jag hade hoppat. För att kunna göra en jämförelse i hur stor kaloriförbrukning som hoppa hopprep ger så skrev jag hoppa hopprep 30 minuter. Det gör en förbrukning på över 400 kalorier. I jämförelse med promenad -4 km per timme som gör en förbrukning på ca 140 kalorier så förstår jag varför jag upplevde denna aktivitet så mycket mer ansträngande. Det är roligt att anstränga mig så hopprepet kommer att användas någon gång då och då. Det är så enkelt när den ändå hänger där i hyllan. Jag raderade förstås hoppa hopprep 30 minuter eftersom jag inte hade hoppat hopprep så länge. 5 minuters hoppa hopprep fick vara kvar. Det här med hopprep kan jag naturligtvis hoppa såna dagar då jag känner att jag har motionerat otillräckligt.

Gillar

Kommentarer

 • 25 apr 2014 17:01
  sundasara
  akta taklampan bara! hihi!
 • 25 apr 2014 21:55
  BenitaLi
  Det tänkte man aldrig på när man hoppade hopprep i timmar som barn.... Dessutom vill jag minnas att det var kul också! Hejja!!!
 • 25 apr 2014 23:28
  Jag tyckte också det var kul och hoppade i många timmar som barn. Så därför blev jag förvånad av att svetten bara sprutade från pannan. Håller jag på varje dag så kanske jag klarar att kunna hoppa utan att bli tvungen att stoppa På grund av felhopp ett flertal gånger. Det är mitt första mål jag har med mitt hopprepshoppande.

Logga in för att skriva en kommentar.