Härlig mättnadskänsla
Idag har jag ätit 4 kokta ägg och ett äpple till frukost. Känner mig riktig mätt och belåten. Jag har tidigare ätit hårdkokta ägg. Har nu testat att ha olika koktid. Jag kokade 6 ägg på 6 minuter för några dagar sen. Jag tyckte de var riktigt goda när. De var nykokta. Nu idag konstaterade jag att dessa ägg var godare nykokt än när de fått vara i kylskåpet några dagar. Jag kokade 6 ägg på 8 minuter. Dessa ägg var lika goda både nykokta och kylförvarade i några dagar. Så jag kommer försättningsvis koka äggen 8 minuter men kanske ta upp 2 ägg ur vattnet efter 6 minuter som jag kan äta på en gång. Av de 4 ägg som jag åt var det 3 som var från de jag kokade 6 minuter och 1 från de som kokade 8 minuter. Jag åt liksom bort de jag inte riktigt tyckte om. Tidigare kokade jag äggen 10 minuter men har konstaterat att jag tycker att det är godare med ägg som kokat 8 minuter. Lite äggsnack så här på trettondagen. Hoppas ni alla får en skön trettondag. Ta väl vara på denna sista röda dag.
Kram Margitta!
Kommentarer
-
En vetenskap! :-)
-
Lägger du i äggen i kokande vatten då?
Jag lägger i dem i kallt vatten och när vattnet kokar upp tar det ungefär 4 minuter för att de ska blir bra, enligt min smak.
Har precis ätit 3 koka ägg och lite skagenröra efter joggundan. Det blev ett bra proteintillskott och jag lär hålla mig mätt länge
-
Jag lägger ner de i kokande vatten. Ja 3 kokta ägg och skagenröra håller du dig garanterad mätt länge på.
Logga in för att skriva en kommentar.