icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
26 juni 2014 11:26
2

Härlig kvällsträning

Jag hade planerat min träning ända från morgonen. Åt kvarg till frukost för att få i mig protein. På jobbet såg jag till att medicinera mig ungefär 1 timme innan jag skulle träna. Kände när jag gick in i vår träningslokal på jobbet att det kändes som om det nu skulle gå mycket bra att träna. Jag ställde mig på crosstrainingen och trampade på. 30 minuter som jag brukar. Det gick verkligen bra. Resultadet var ett bättre resultat än jag någonsin haft. Jag styrketränade och det kändes också gå helt suveränt bra. Efter det trampade jag på i ytterligare 30 minuter som jag brukar. Jag orkade även denna gång trampa på i ett högre tempo än tidigare. Även det ett mycket bättre resultat för dessa sista 30 minuter än jag någonsin haft. De här 30 minuterna brukar jag i vanliga fall trampa i väldigt lågt tempo. Resultatet var helt enkelt riktig bra. Jag svettades förstås som en gris men var verkligen supernöjd. Jag tror det är ett bra val av mig att försöka äta en mer proteinrik kost än tidigare. Att förvandla kosten från att vara mycket kolhydratrik till att bli mer proteinrik istället. Det gör att jag orkar mer.

Jag har suttit och tittat på vilka livsmedel som är mer proteinrika. Funderat ut vad jag kan göra för att jag ska kunna äta mer av sådana livsmedel. Jag tycker väldigt mycket om kikärtor och såg till min glädje att de är proteinrika. Så jag ska nog kunna få in de mer i min matlagning tänkte jag. Även vita bönor ska jag nog kunna få in. Såg även att nötter är väldigt proteinrika. Så visst finns det förändringar i min kost som jag kan göra.

Kommentarer

  • 26 jun 2014 12:59

    Jag skulle säga ägg, det går att variera i det oändliga och innhåller mycket protein och alla vitaminer du behöver utom C-vitamin. För mig det mest kompletta livsmedlet som finns. Beroende på hur du vill äta i örigt så innhåller ju olika proteinkällor mer eller mindre fett. Vill du ha ett alternativ med lite fett så tycker jag att du ska satsa på kyckling och vit fisk. Du kan köpa ett stort paket kycklingfiléer, krydda med massa gott och köra i en långpanna i ugnen. Frys lite om du inte vill äta kyckling i flera dagar men då har du nåt i frysen som är gott, snabbt och nyttigt de dagar du itne har så mycket tid.

  • 26 jun 2014 22:09

    Tack för råden! Det där med kyckling tycker jag var som ett riktigt bra råd. Ska testa. Vit fisk har jag alltid hemma i frysen numera. Har insett att det är bra att äta. Ägg är också något som jag ofta äter. Det jag nämnde är sånt jag inte tänkt på att det innehåller mycket protein. Sånt jag blev glad över att inse att de faktiskt innehåller mycket protein. Jag ska köpa hem kyckling imorgon så jag kan laga till det i helg.

Logga in för att skriva en kommentar.