icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
9 oktober 2015 14:45
4

Grapefrukt

Idag har jag ätit en grapefrukt och tyckt att den var god. Jag har tidigare försökt äta grapefrukt men aldrig kunnat förmå mig att äta. Jag har verkligen inte kunnat med den smaken. Under september har jag undvikit att äta socker. Jag gjorde det även under januari. Förstå gången i ifebruari då jag tog en kaviarsmörgås så tyckte jag att kaviar smakade så underligt. Jag hade helt enkelt förändrat min smak. Kaviar som jag i hela mitt liv har ätit som pålägg var nu helt utesluten som pålägg. 

Jag och min man pratade om att grapefrukt är en nyttig frukt. Det var då jag tänkte att nu är det nog dax att testa att äta en grapefrukt eftersom jag kan ha förändrat smaken igen efter min sockerfria månad. Mycket riktigt hade jag gjort det. Jag tyckte den var god och tänkte att jag ska testa att ha grapefrukt i en fruktsallad som jag gör till mig och min man idag. 

Jag är fascinerad över denna positiva smakförändring därför att jag upptäckte att grapefrukten har en positiv inverkan på möttnadskänslan. Jag känner mig fortfarande behagligt mätt efter grapefrukten så jag inser att den är bra att äta för oss som behöver tänka på vad vi äter.

Kram Margitta och hoppas ni får en trevlig helg!

Gillar

Kommentarer

 • 9 okt 2015 21:26
  Cinque

  Om du inte testat det så prova blodgrape, lite mindre sur än den vanliga, och fantastisk som nypressad juice :)

  jag läste någonstans att grapefrukt är bra för viktnedgång - stämmer det?

 • 10 okt 2015 05:06

  Jag tror absolut att det stämmer Cinque.

 • 10 okt 2015 12:14
  Bgitta

  Det finns en sötare och godare variant av grapefrukt också, tror den hetet sweetie. Synd bara att jag inte får äta grapefrukt pga min blodtrycksmedicin.

  Trevlig helg

 • 10 okt 2015 13:47

  Tack för tipset Bgitta!

Logga in för att skriva en kommentar.