icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
1 september 2015 21:25

Första sockerfria dagen

Jag har haft tankar på godsaker. Idag när jag handlade så hade jag lust att köpa något gott. Jag sneglade på godsakerna när jag stod och skulle betala det inscannade varorna. Jag såg att de har godispåsar alldeles bredvid där man betalar. Det tror jag inte att de har haft förut. Jag kunde inte annat än tänka att det var dumt av de mot oss kunder. Det jag hade scannat var en påse med plommon som jag tänkte är ett bra alternativ till godis. Jag vet att jag känner mig nöjd med frukt istället för godis. Det har fungerat bra för mig förut.

Det är underligt att jag kändes av ett sockersug. Jag som hade fullständigt blivit av med sötsug när jag hade sockerfri månad i januari. Ok jag väljer ofta mörk choklad istället för ljus numera. Jag tycker den ljusa chokladen är för söt och smakar konstigt. Jag väljer hellre salta godisar än sånt som är riktigt sött av samma anledning.Jag väljer hellre en kanelbulle än en mazarin. Mazariner har jag helt slutat äta. De ör alldeles för söta för min smak numera. Så jag väljer ändå det som är mindre söt. Så jag vet att om jag nu lyckas ha en fullständigt sockerfri månad denna månad lär min smak ytterligare förändras. Så därför vet jag att avhålla sig från socker ger bra resultat för mig. 

Efter januari som var en sockerfri månad för mig slutade jag tycka om kaviar som pålägg. Jag har inte börjat tycka om kaviar igen. Jag har ätit kaviar som pålägg i hela mitt liv.  Så jag tyckte det var riktigt lustigt att jag tyckte det smakade så dåligt. Kaviar har en så konstig smak tycker jag numera. Så jag vet att smaken förändras när man låter bli att äta sånt som är mindre bra. Jag ser fram emot mer godsaker som jag kommer att sluta tycka om.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.