icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
20 januari 2016 10:02
2

Få in bra rutiner

Jag har som sagt funderat på att tänka mig att jag har ätfönster som är öppet vissa tider för att på det sättet få mig att tänka på att äta regelbundna tider. Jag har nämligen själv upptäckt att jag har börjat slira när det gäller mina tider då jag äter. Med risk för att jag då börjar längta efter sånt som jag egentligen inte vill ha. I morse skulle frukosten kunnat ha blivit vid 11-tiden om jag inte skulle ha bestämt att ätfönstret är öppet från 7-8. Det blev visserligen att jag åt till ca 8.25 men det tycker jag gör mindre än att jag inte alls äter förrän vid 11-tiden. Jag kommer att äta två stekta ägg innan jag kör till jobbet. För att jag tänker trampa crosstraning före jobbet. Tyvärr kommer jag inte att äta någon lunch. Jag hinner inte med det utan det får bli ett äpple efter träningen och förstås en massa vatten. På jobbet ska vi ha arbetsplatsträff. Det innebär att jag inte äter förrän strax efter 16. Det kommer nog fungera bra. Sen kommer jag äta vid 20-tiden. Jag hade visserligen tänkt att ätfönstret skulle vara öppet 19-19.30 men jag vet att då jag jobbar eftermiddag så kommer det nog inte vara möjligt att äta något förrän vid 20-tiden. Så då måste jag tillåta mig att senarelägga ätfönstret öppettid. Det som tanken på ätfönster gör för mig är att det tvingar mig att planera. Planeringen när jag ska äta är A och O när det gäller att se till att behålla den vikt jag har. Jag vet att jag liksom min syster har en tendens att överäta. Jag vet också att det är viktigt att bryta osunda mönster så fort de dyker upp. Det är därför jag nu tar till detta intressanta tankemönster med ätfönster. Det blir liksom lite mer spännande att kunna hålla det. Det blir liksom en spännande utmaning och jag gillar utmaningar. Kram Margitta!

Gillar

Kommentarer

  • 20 jan 2016 10:10
    Bella50

    Planering, rutin och diciplin är mina ledord. Håller mig på banan.

    Är det nån som känner oss...är det vi själva. Lycka till 👏🌹👍

  • 20 jan 2016 12:46
    Tack Bella50!

Logga in för att skriva en kommentar.