icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
21 January 2015 17:04
2

Det är lärorikt att äta sockerfritt

Jag är så glad över att jag bestämde mig för att äta sockerfritt under denna månad. Hela tiden lägger jag märke till tillfällen då jag hade tagit någon sötsak utan att tänka på det. Trots att jag inte längre tycker att sötsaker är så goda skulle jag ändå ha tagit. Det är som om jag många gånger gör det som förväntas av mig. Många gånger är det ett steg närmare att fullständigt vräka i mig något som jag egentligen inte tycker om. Jag har ofta stoppat i mig sådant och sen känt att det var väl onödigt. Sen har jag tyckt att det gör inte så mycket. Om de här tillfällena blir ofta så förstår man ju att det visst gör någonting. Nu får jag tillfälle under denna månad att se det osunda i detta.

Gillar

Kommentarer

 • 21 Jan 2015 20:46
  Rogann

  Önskade av hela mitt hjärtaheartatt jag kunde sluta med godis Kaffebröd kan

  jag vara utan Men hur ska jag kunna sluta med alla goda sega godisbitar?????

 • 21 Jan 2015 18:14
  wilda16

   Hej jag var också sockerberoende och kände att jag behövde göra något åt det. Jag började den 10 juli och har faktiskt inte ätit något sött sedan dess, Undantaget var på nyårsafton när jag åt tre bita belgisk choklad.

  Så här gjorde jag.

  Jag upptäckte att jag blev mer och mer fokuserad vid att få något sött till kaffet. Och att jag började dregla efter glass. Tre år tidigare hade jag lyckat bli av med 15 kg och hålla vikten under tre år men nu började jag långsamt gå upp igen. Under de tre åren hade jag inte ätit något sött. Men nu började belöningscentrum i hjärnan att skrika efter sötsaker. Hela jag visste att jag måste sluta innan det blev för många kilon att bära på men känslan ville inte och den segrade för det mesta.

  Jag ringde till min syster och sade till henne att om jag under den närmaste månaden äter så mycket som en glass, ett kaffebröd eller någon form av godis så ska jag sätta in 50 kr på ditt konto. Min syster är en jättebra människa och jag skattar henne högt men ibland får jag känsla av att hon är lite av "vad var det jag sade" männiksa.

  Sen var det jättelätt för mig att avstå. Varje gång jag såg en glass så såg jag mig själv gå in på internetbanken och föra över pengar till henne. Och hon skulle i andra ändan säga "Vad var det jag sa"

  En annan fördel var också den att när vi var bortbjudna på tex kaffe eller efterrätt så kunde jag säga att jag har ett vad med min syster och då förstod folk varför jag inte ville ta av godsakerna som var framdukade.

  Så gick en månad, jag måste förlänga med en månad till men sedan klarade jag det själv. Under julmånaden har jag ätit en halv lussebulle och den smakade bara sågspån. Godis smakar inte gott längre och glassen är det bara att avstå ifrån.

Logga in för att skriva en kommentar.