icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
29 oktober 2014 10:44
7

Ägg bra proteinkälla

Under lång tid har jag inte ätit kokt ägg. Nu har jag ätit kokt ägg igen. Det intressanta är att jag upptäckte att den verkligen är en bra proteinkälla. Så jag åt 2 kokta ägg till frukost. Jag har alltid vetat att det är bra att äta ägg men av någon anledning så fick jag lust att ändra en del på mina rutiner. Det är intressant att testa en del nya intressanta frukost och lunchvanor tycker jag. 

Gillar

Kommentarer

 • 29 oktober 2014 11:31
 • 29 oktober 2014 11:39
  lflickan

  Ägg är hur bra som helst, går att ha till så mycket och innehåller så mycket bra saker. :)

 • 29 oktober 2014 12:05

  Jag brukar äta ett par små äggmackor som mellanmål under mina nattskift. Med lågkolis-bröd förstås. Brukar dessutom försöka få i mig dessa innan midnatt och senare en frukt. För något lätt behövs i magen även under nattskiften.

 • 29 oktober 2014 13:00

  Du kan nästan kalla det för "ägginlägget"  laugh

 • 29 oktober 2014 12:37

  Jag hade en kartong med 6 ägg osäker på hur länge äggen varit i kylskåpet. Jag kan inte låta äggen bara vara i kylskåpet och bli förstörda. Bäst att koka de.

  Nästa frukost åt jag ett äpple och drack vatten. Skrev in det i matdagboken. Efter en stund började jag tänka på att äta ett kokt ägg. Jag åt ett kokt ägg. Skrev in det i matdagboken. Tittade som vanligt på cirkeln med fett, protein och kolhydrater. Blev förvånad över hur cirkeln såg ut. Jag blev så glad över hur mycket protein jag fått i mig att jag skrev in att jag skulle äta ett till ägg. Jag tyckte det såg fantastiskt ut. Det var då jag skrev det här blogginlägget. Ville så gärna dela med mig sv min upptäckt. Visst har jag läst om att ägg är bra men nu såg jag det med egna ögon. Det är det här som gör att jag tycker det är givande för mig att föra matdagbok. Jag lär mig något nytt hela tiden.

 • 29 oktober 2014 14:02

  Tack för skrattet Svalu!

  Bland det bästa jag vet så är det just ordskämt.

 • 29 oktober 2014 19:49
  Donnina

  Ägg är även min favorit, Mellan 12 och 18 ekologiska ägg i veckan är minimum.

  Kokta, stekta., förlorade, i omelett, LCHF-pannkakor och bröd, ja massor av ägg går det åt!

Logga in för att skriva en kommentar.