icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Magsi56s blogg

LCHF 82954
Pensionerad och passionerad golfare som behöver stöd, pepp och inspiration nÀr det gÀller mat. MÄr bÀst nÀr jag styr upp maten med hjÀlp av denna dagbok.
19 juni 2024 08:49
8

Snart Midsommar

Mitt i MidsommarveckanđŸŒžđŸŒŒđŸŒž

Tack vare en fantastisk maj kĂ€nns det som vi haft en lĂ„ng sommar redan. Och tack för det maj. För som vanligt Ă€r ju juni ostadig som sjutton. Undrar hur mĂ„nga i vĂ„rt avlĂ„nga som kikar pĂ„ vĂ€derrapporten stup i kvarten och hoppas.. Vi vill ju sĂ„ gĂ€rna fĂ„ sol och vĂ€rme till sillunchen pĂ„ Midsommarafton 💚

MatmĂ€ssigt Ă€r Midsommar riktigt trevlig tycker jag. Inte mycket focus pĂ„ sötsaker. NĂ€, mer om vilka sillar som ska göras 🐟

Standardsillen, den vanliga inlagda fixade jag i gÄr kvÀll sÄ den fÄr gosa till sig ordentligt

cca5bd8b-4125-49c1-84b3-41b7b0230a29.jpg

Senare blir det en lime-och grĂ€slöksill, inkokt lax och lite matjes förstĂ„s😋

Just det, ska ju rulla lite köttbullar sĂ„ sonen ocksĂ„ tar nĂ„t frĂ„n buffĂ©n. DĂ€r har jag misslyckats i uppfostran.. han gillar inte det godaste😛

 

Hur ser det ut hos Er, blir det nÄgra inlÀggningar?

Gillar

Kommentarer

 • 19 juni 2024 09:07
  LinusPL

  Jag köpte en burk igÄr, lÀgger inte in sjÀlv lÀngre. Jag slog till pÄ SkÀrgÄrdssill. 

  Vi kommer att fira tillsammans i Kattstugan med bror och svÀgerska. Hon brukar lÀgga in en klassisk glasmÀstarsill. Det blir sÀkert en massa annat gott, inkl jordgubbstÄrta frÄn systerdotter.
  Men just kakor, sötsaker och godis, det hör julen till gudskelov! 

 • 19 juni 2024 09:21

  Ja, tack för en helg som man gĂ€rna glömmer bort det söta😊

 • 19 juni 2024 09:43
  BirtheX

  Det enda kritiska förutom alkohol dÄ, blir vÀl jordgubbstÄrtan makens systerdotter brukar tillverka.. SjÀlv skulle jag föredragiit jordgubbarna enkla med en klick vispgrÀdde. Inga egna sillinlÀgningar hÀr heller, men jag brukar göra matjestÄrta eller nubbesallad... Vi fÄr se vad det blir i Är... Kanske gubbröra?

  Senast uppdaterad 19 juni 2024 11:52

 • 19 juni 2024 10:06
  LinusPL

  Ja, tĂ„rta utan sjĂ€lva tĂ„rtmaterialet, dvs sockerkakan-ish Ă€r ju nĂ€rapĂ„ nyttigt! 😁

  En gÄng fick jag en, vad engelsmÀnnen kallar, epifani. Det var nÀr jag satt och kÀkade en bit prinsesstÄrta. Jag petade bort marsipanen och sockerkakan. Kvar blev hallonsylt (nej, inte vÀrldens bÀsta, men ÀndÄ) och grÀdde.

  Och dÄ tÀnkte jag: undrar varför min "tÄrt"bit nu plötsligt blev sÄ mycket onyttigare... 

  Detta var i början av min GI-karriĂ€r och det var mycket snack om igenklĂ€ggade Ă„dror och det. Jag grubblade över just detta: om jag plockar bort nĂ„got (typ socker) varför blir det som blir kvar plötsligt livsfarligt... đŸ€”

  (Man kan ju sÄ klart rÀkna fett-procent osv men det blev liksom tydligt, bÄde bildligt och bokstavligt, att det nog inte var nÄgon dum idé att skala bort tex makaronerna frÄn makaronilÄdan med mera sÄdant).

 • 19 juni 2024 11:56
  Elka

  Jag kör med köpt matjessill....det fĂ„r rĂ€cka. I mitt sĂ€llskap sĂ„ Ă€r de flesta inte förtjusta i sill... utan det blir vĂ€l mest grillat ....men ingen midsommar utan matjessill tycker jag 😊....och sĂ„ jordgubbar med vispgrĂ€dde förstĂ„s....mums

 • 19 juni 2024 12:44
  Lovis

  Planen hÀr för midsommar innehÄller ingen sill, den har jag "tjuvÀtit" ett par gÄnger innan. NÀ, har blir det rökt lax, gravad lax och rÀkor, Àgg i olika skepnader (kokt, Àggröra, pocherat), skagenröra, avokado och lite sÄdant över hela helgen. Inget stort fan av jordgubbar, har köpt vattenmelon, hallon Àr ocksÄ gott wink Jag "firar" sjÀlv och det blir utan alkohol tillika. laugh

  GLAD MIDSOMMAR!  heart 53da201e-b930-4f53-9b22-d0f4b6596177.png

 • 19 juni 2024 14:54
  BirtheX

  Glad midsommar Lovis! 💕

 • 19 juni 2024 18:46

  Vi hoppas fira pÄ Arholma i Är. I bÄten har jag bunkrat smÄ burkar med inlagd, senaps och skÀrgÄrdsmiljö, gravad lax, hovmÀstarens och fÀrskpotatis. IstÀllet för jordgubbstÄrta, för jag har inga sÄna med mig blir det en bit brownie och en klick vispad grÀdde och kanske blir det nÄgot grillat pÄ kvÀllen....

  gubben vill ha snaps men jag hoppar och nöjer mig med Àlkoholfri öl till sillen och lite rosé till grillen.

  Vill önska er alla en riktigt fin midsommar 🇾đŸ‡Ș

Logga in för att skriva en kommentar.