icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Magsi56s blogg

LCHF 82951
Pensionerad och passionerad golfare som behöver stöd, pepp och inspiration när det gäller mat. Mår bäst när jag styr upp maten med hjälp av denna dagbok.
13 juni 2024 09:28
28

Om allt går som på räls?

Nä det kan jag verkligen inte påstå. Jag gör omtag på omtag känns det som och det håller innågra timmar. 

Ok, det är sommar och den för med sig ett annat leverne. Och jag tycker det är helt ok att tillåta sig själv lite utöver strikt frukost-lunch-middag. Men det är liksom en annan känsla som kryper fram. Jag tar en glass, några bullar, nån extra macka bara för att jag sagt till mig själv ”det är sommar, det är ok”, inte för att jag egentligen är sugen. 

Och med allt socker och annat otäckt (i chips linsbågar mm) så mår ju både kroppen och knoppen sämre. Den här jäkla oroskänslan är där hela tiden. 

När jag skriver ner mina tankar här så blir allt så tydligt. Men ändå så svårt att ta tag i.  Är jag rädd för separationen och saknaden igen? 

Vill verkligen försöka ta en dag i sänder nu och igen få uppleva den där goa känslan i kroppen när jag vaknar på morgonen och påminns om hur bra dagen innan varit.

 

Hur har Ni det då där ute i sommarsverige 🌼🇸🇪🌼

Kram 🥰

Kommentarer

 • 13 juni 2024 09:38
  LinusPL

  Idag blir det golf så då mår man ju bra 😃

  Skämt åsido: här har jag hamnat på rätt spår igen efter veckan i Kattstugan (med avslutande 3 bullar, paj, frallor, chips, glass...) och det har gått blixtsnabbt denna gång. 
  Känner mig lugn, trygg, nöjd, avspänd. Behövde inte "slösa" veckor på att komma tillbaka, det tog bara någon dag.

  Det går!!! Även för dig! Kanske du bara ska acceptera att "nu är det som det är", även denna vecka. Och nästa? När du väl bestämmer dig för att ta tag i det så komner det att gå bra! 💪

 • 13 juni 2024 09:46

  Ja LinusPL, det är framförallt lugnet i kroppen jag vill tillbaka till. Klart jag är lite skraj för vikten också men den ligger snällt still trots alla utsvävningar. Men den lär ju inte göra det hur länge som helst. Och börjar den ticka uppåt igen då är jag rädd att allt blir tok.

  Nä, ska ”ta rygg” på Dig nu och ta ett glas vatten!

  Kram på Dig🥰

 • 13 juni 2024 09:52

  b3315b52-ab30-4ccc-882b-485660491e2a.jpg

  Måste bara få visa min gurkparad 😊🥒

 • 13 juni 2024 09:52
  LinusPL

  Jag fattar precis känslan av "o-lugn". 
  Vi tar ett glas vatten och njuter av dagen 😊

 • 13 juni 2024 10:34

  Skål 💧

 • 13 juni 2024 12:23
  BirtheX

  Den goa känslan när man är på spåret och slipper oroa sig för vad man satt i sig? Ja det kommer komma fler sånna tillfällen under sommaren Magsi56. Sätter du för snäva ramar för dig själv som inte går att infria? Vad ska du tillåta och vad ska du inte tillåta?

  Jag måste alltid komma tillbaka rätt tänk i hur jag sätter i mig maten för att komma ifrån något eventuellt sug av snabba kolhydraterna. Om jag bara återgår till mina rutiner kring maten. Mina akilleshälar kommer vara att inte sätta i mig alkohol i sommar. Om så för ett glas. Viktnedgången stannar upp direkt och jag tappar omdömet kring maten omedelbart. 

  Som det känns nu kommer jag prioritera sömnen framför vinet med en liten valp i familjen. Men jag lovar ingenting och jag har egentligen inte lovat mig någon nedgång under sommaren heller . Allt för att inte göra mig själv besviken igen  och igen eller bryta mina löften. 

 • 13 juni 2024 12:24
  Elka

  Att du trots lite sommarvanor så håller du ju ändå vikten. Bara det är ju en bragd! 💪....men det gäller ju också att du känner dig tillfredsställd med  med de " nya vanorna"....eller ovanorna 😀....vilket jag förstår att du inte gör egentligen. 

  Ta en dag i taget och gör det bästa du kan av den. Skiter det sig så kommer en ny dag efter det. 😊 Släpp inte taget helt bara.

  För mig har det varit så att jag helt enkelt var så innerligt trött på att registrera maten och väga mig vid tidigare viktresor...ja jag har gjort några....så jag la av. Med facit i hand var det ju definitivt  inget smart drag. Sakta kröp ju vikten uppåt igen....och här är jag ju igen. 🙈 Denna gången får jag nog hänga här på livstid 😂

  Håll i och håll ut! Du fixar det!💪😊 

   

 • 13 juni 2024 12:53
  BirtheX

  Jag sitter också här på livstid Elka. 😂 Registrera gör jag på ett ungefär nu. men nej jag kan inte släppa taget.

 • 13 juni 2024 16:11
  Elka

  BirtheX Hahaha....ja men då är vi två då här på livstid!

  Jo man lär ju sig rätt snabbt och kan höfta lite på registreringen....huvudsaken är ju att man får en blink av hur mycket ungefär man kan äta på en dag. Går vikten nedåt så vet man ju i alla fall att något blev rätt.

 • 13 juni 2024 17:38
  lflickan

  Kan det vara så att du kör FÖR strikt och har mycket du inte tillåter dig att äta så att du fokuserar för mycket på just de sakerna?

 • 13 juni 2024 23:27

  Nä jag sätter inte för snäva ramar eller kör för strikt BirtheX och iflickan. Jag har fram till nyss ätit bra mat tre gånger om dagen. Skippat godis, snacks, fikabröd, glass och bara mått bra. 
  Vore nice om jag kunde "unna" mig nåt av detta nån gång men det funkar inte. Det triggar min hetsätning. Och tillåter jag mig dessa godsaker blir det just detta jag hela tiden tänker på (känns det som i alla fall)

  Nu har jag i alla fall fixat idag bra😊 Ätit som jag ska. Tog ett glas vatten när suget försökte knasa till det, peppad av Dig LinusPL 😊

  Fått en hel det gjort ute. Lite jordförbättring och omplantering. Sånt mår jag bra av. 
   

  f81b4654-e301-4eb0-8768-d4bea7aa5bac.jpeg76bfadc3-20a3-4683-a2ea-e7c6f2ee75c4.jpeg

  Lite till golf på tv:n sen säger jag godnatt 💖

 • 14 juni 2024 07:59
  Bella50

  FÖRBUD är verkligen en " trigger" för mig...och jag tycker lätt  synd om mig själv,  som inte får...när andra äter ditt & datt. Så himla dumt tänkt....

  Enda FÖRBUDET jag borde ha ....är BRÖD i alla former...för det är på det jag faller varje gång. 

  Ställ fram godis, chips, kakor...och det går finfint att avstå när jag vill....men inte gott bröd, bregott , ost ...då är jag hopplöst förlorad och alla planer går i stöpet ögonaböj.

  Då behövs ingen övertalning...den sköter jag själv..." - jag tar det imorgon istället."..osv

  Att ha en dag då det är  "tillåtet" går heller inte här. Finns det hemma ( lever med en gottegris av stora mått ) så " hittar" jag det....en evig cirkel.

  Att hålla vikten är en bra regel att leva efter i min värld...det är också en konst att klara av.

  Pepp från mig 

 • 15 juni 2024 14:27
  MagganD

  Två dagar efter ditt blogginlägg. Hur har det gått, Magsi? Vatten? Skål! 🙏🏻😄😋

 • 17 juni 2024 08:28

  Det går inget vidare Maggan 🤯

 • 17 juni 2024 08:48
  LinusPL

  För Eder Information: här är det också lite svajigt. Jag som var så på hugget!

  Igår hade jag en kväll med sug de luxe, och jag hade fört över pengar och satt på mig skorna för att gå och köpa "i alla fall bara en liten påse chips och kaaaaanske fruktyoghurt iaf"...

  Jag besinnade mig och dammsög istället.

  Sedan gick jag på affären (den lite längre bort) och där köpte jag en liten mjölk och en liten Pepsi Maxi Lime. Det stannade gudskelov där.

  Hemma igen "meckade" jag, som den värsta pundaren (vilket jag ju också är) och donade till en "fix" i form av en slags milkshake...

  Osv...

  Jaja, idag får man en ny chans!

Logga in för att skriva en kommentar.