icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
19 april 2019 18:14
7

Tappat motivationen

Tappat motivationen. Slarvar med träning, slarvar med mat. Pendlar mellan 108kg och 110kg nu. Besviken, hittar inte tillbaka. Måste hitta tillbaka....

Kommentarer

 • 19 april 2019 18:45
  mosel

  Ett tips för att hitta motivationen igen är att skriva en lista med alla fördelar med viktminskning, från smått till stort. När man ser listan blir man oftast peppad. Sen att ha ett visst mål och dela upp målen i delmål och gärna ge sig själv något när man når delmålen så blir det också en morot. Pepp  pepp! 

 • 19 april 2019 20:54

  För mig var en tydlig målbild viktig. När man har hållt på med viktminskning under en ganska lång period är det både svårt att hålla motivationen uppe men det känns även som om kilona sitter ” hårdare”. Med en tydlig och realistisk målbild kan man få det där lilla extra som krävs för att komma upp på banan igen.

 • 20 april 2019 06:58

  Har gjort en lista, finns massor med positiva saker. Jag orkar inte hålla i. Bjuds det på godisk i skolan kunde jag förut gå förbi nu tar jag. När det bjöds på kaokor till fikat tog jag inte. Det gör jag nu. Jag njuter lite för mycket och lite för ofta. Måste hitta tillbaka till min vilja att avstå och unna mig balanserat.

 • 20 april 2019 07:53
  Bella50

  Det är mycket svårare att behålla den nya vikten än att gå ner till den, tycker jag. 

  Tänk tillbaka på vad du gjorde då...projicera det till idag...lätt att säga, jag vet...men om inte du bestämt dig...verkligen bestämt dig....så är det inte lätt, eller hur ?

  Att slå på sig själv är lönlöst. Du vet hur du ska göra...och DU måste göra jobbet. 

  Chilla lite ett tag är inte dumt...ta det inte så allvarligt...låt det gro i dig och få ett stadigt fäste...det där beslutet som är det enda viktiga för framgång.

  Önskar dig allt gott framöver. 🐥🐣✌️

  Senast uppdaterad 20 april 2019 12:38

 • 20 april 2019 10:41
  Arrietty

  Har gått in och skummat dina bloggar sedan 2013 – det verkar som om det går lite upp och ner, någon snärrät linje har du inte följt MEN viktigast är ändå att det gått nedåt i det stora hela. För ett år sedan rapporterade du en vikt på 118 kg och jag ser att utgångsvikten 2013 var över 140 så du har gjort stora hälsovinster så här långt. Först trodde ajg att det är våren som är en svår period för dig men det verkar som om de här upp-och-ner- perioderna kommer lite hur som helst. 

  När jag läser dina bloggar slås jag av att jag själv sätter för höga mål – typ "tio kilo till midsommar" Eftersom jag också väger tresiffrigt så känns det iofs rimligt, när jag sköter dieten rasar det ganska lätt av men det kanske ändå är att ta i utom om man är precis i början av sitt viktarbete. För dig som ju faktiskt lyckats hålla igång i sex år och då haft mer minus än plu och alltså en förlust hittills på över 30 kilo kanske det är mer hållbart att sätta mer blygsamma mål? 

  Sedan säger litteraturen samfällt att det är svårt att ta bort en vana - det är mycket lättare om man ersätter den med någon annat. Så vad har ersatt "sitta-i-soffan-och-äta" för dig? Jag tycker inte motionen riktigt räknas för det är ju arbete. Men segelflygning? Modellbygge? Tango? Geocaching är ju suveränt går det att jacka upp det så det blir mer intensivt och inspirerande?

  Min ersättninglast är dragspel...

 • 20 april 2019 17:30
  gittan52

  Är det när förväntat viktnedgång uteblir som du tappar motivationen?

  Spontant tänker jag att dina förväntningar kanske inte är realistiska? Kanske kräver du för mycket av dig själv just nu?

  Din absolut största seger, som jag ser det, är att du tagit dig ur ditt alkoholmissbruk och om jag tolkar ditt inlägg rätt så har du inte börjat gå upp i vikt utan snarare stannat upp.

  Ett steg att komma igång med att tappa mer vikt kan kanske vara att ta hjälp av Johan & co? De har ju kunskap både vad gäller kost och motion mm. Bl.a. tänker jag att du kanske kan få svar, och råd, om hur vi kan hantera långvariga platåer.

 • 23 april 2019 11:20

  Tack alla. Jo det sista året har ju viktnedgången gått som på räls. Jag vet ju vad jag gör för galet. Jag äter för mycket/många kalorier. Jag har nu satt upp ett mål. Inget godis/kakor eller något förrän lördag. Proteinbar får ersätta choklad när man tränat. Ska träna mer/oftare börja cykla lite. Cyklade 4 mil på dryga timmen 26km/h i medelhastighet. Jag är nog för hård mot mig själv. Ska köpa mig en roddmaskin också så jag kan bygga på min överkropp lite

Logga in för att skriva en kommentar.