icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
4 september 2018 16:22
8

Jobbigt med kaloriunderskottet

Nu är jag nere på att jag ska äta 1870kcal/dygn då är detta -1000kcal mot mitt normala intag om jag ska hålla vikten. Känner det extra jobbigt just nu för jag är ofta hungrig. Dricker för att få mättnad eller tar en frukt eller en knäckemacka. Hur ska detta sluta.

Gillar

Kommentarer

 • 4 sep 2018 16:34
  Arrietty

  När jag blir hungrig för att jag avstår från att äta varar det inte speciellt länge, kanske fem minuter, sedan går det över. När jag vet det är det inte så svårt att leva igenom hungern. Jag märker också att jag blir hungrig vid de tider kroppen är van att jag äter. Det säger mig att det egentligen inte handlar om riktig hunger som hos en svältande, eftersom det mellan måltidstiderna inte känns någon hunger är den mera tidsbunden än näringsbunden om man säger. Jag har testat att ta tid på hungern, se hur många minuter den varar, det hjälper mig att ignorera den.

 • 4 sep 2018 17:09

  Gurka tycker jag är bra att knapra på när jag är hungrig :)

 • 4 sep 2018 17:11

  Sen så kan du också dela in så du har många småmål. Frukost, mellanmål,lunch, mellanmål,middag, kvällsmål. Det kräver en del planering men de kanske kan fungera :)

 • 4 sep 2018 17:18

  Försök att hitta bar livsmedel som ger mycket mättnad med få kalorier - Broccoli tex.

  Jag mjukkokar broccoli och sedan kör jag stavmixern till ett mos.

  Ha i coqtailtomater , tärnad fetaost light ,lite sojaböner och flingsalt så har du en mättande rätt - ensam eller tillsammans med tex kyckling / kött / fisk

 • 4 sep 2018 17:20
  gittan52

  Jag undrar om du verkligen måste ha ett så stort underskott om du känner dig hungrig ofta.

  Vad jag förstår så tränar du en hel del också så kanske är det så att du behöver fler kalorier för att slippa hunger, men ändå gå ner i vikt?

  Intressant är också hur fördelningen mellan fett/protein/och kolhydrater ser ut.

 • 4 sep 2018 19:02
  chicha

  Ta ett mindre underskott och låt viktnedgången ta något längre tid. Det viktiga är ju att du lär dig äta sådant som hållet dig mätt. Att dricka annat än kaffe, te och vatten är inte bra, det ger inte mättnad. 

 • 4 sep 2018 19:14

  Jag dricker vatten med citron och ingefära ( 1 liter varje dag ) och en liter grönt thé

 • 4 sep 2018 21:18
  paloma

  Jag hade nog ökat kalorierna lite och låtit viktnedgången ta lite längre tid, att gå runt och vara hungrig kan lätt locka till att äta oplanerat.

Logga in för att skriva en kommentar.