icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

MagganDs blogg

LCHF 25098
Jag gjorde en gastric bypass 081119.
151214 fick jag äntligen min efterlängtade bukplastik!
Jag har några envisa kilon kvar som jag vill bli av med och jag hoppas att matdagboken ska hjälpa mig.
Nystart med LCHF 16 aug 2017.
13 juni 2018 16:13
3

Kesoplättar; hur få dem bäst?

Alltså, alla recept är olika! Jag får till goda plättar, men de blir sällan så bra/fina...

Idag googlade jag fram ett recept där det inte stod något om att mixa till jämn smet, utan bara "blanda ägg och keso".

Dessutom stod det att de skulle stekas i het panna.

>> Mixa eller bara blanda?

>> Steka i het panna, eller långsamt på lägre värme?

Tips tas tacksamt emot! Gör ni plättar för typ dessert med bär eller liknande, eller för mat med någon mumsig gegga?

Jag har lite svårt för keso sedan jag läste någonstans att det är malt mumintroll... crying

 

Gillar

Kommentarer

  • 13 jun 2018 18:16

    Hahaha den var bra ....malt mumintroll...fniss! Det är ju så roligt så det kan man absolut inte ha obehag av..haha allt hittar folk på!

    Men plättarna då ... jag mixar alltid keson för jag gillar inte klumpar i plättar😂Oberoende av vad det är!! Jag steker dem i riktigt smör och på medelvärme. Tycker att det blir bra och de är riktigt goda med bär till frukost men även med ost och skinka som en dubbelmacka till lunch med en sallad till.

    Hoppas att du lyckas med mumintrollen😅😇

  • 13 jun 2018 18:42

    Haha! Jo, men jag tycker mest det lät hemskt med malda mumintroll, helst som jag alltid förknippar dem med Mark Levengood av nån oklar anledning... blush

    Har fått tips på annan sida om att röra ner skinka och purjolök direkt i smeten. Lät enkelt och gott! 

  • 14 jun 2018 20:49

    Så här gör jag kesoplättar.

     

    4 ägg

    250 g keso (den lilla burken)

    2 msk husk

    Vill jag imponera så mixar jag till en slät smet annars blandar jag bara ihop allt. 

    Smeten får svälla minst 5 minuter innan jag steker plättarna frasiga i olja.

    Sedan serveras de efter behag. Antingen med creme fraiche, rökt lax, hackad rödlök, citron och lite rom.

    Eller med bär och grädde. Eller vad man nu önskar.

Logga in för att skriva en kommentar.