icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

MagganDs blogg

LCHF 40557
Påbörjade min cykeltur (på gymmet) från Flen till bästa väninnan i Orsa 190402.
Hittills har jag kommit 25 av 319 km.
3 mars 2019 21:55
8

"Bästa dieten" på svtplay

Av en slump hittade jag dokumentärserien "Bästa dieten" på svtplay. Fyra par som under en månad testar en ny diet. Paren får sin egen matinspiratör som ska peppa och hjälpa dem. De testas innan och efter experimentet (blodsocker, blodfetter, leverfunktion och en massa annat).

Dieterna är:

• LCHF

• 5:2

• Vegankost

• Livsmedelsverkets tallriksmodell.

Jag har bara sett första avsnittet, men det verkar vara en seriös studie och det ska bli intressant att se de andra. Mitt sällskap ikväll var måttligt intresserad, så jag tänker passa på när jag är ensam imorgon. wink

Är det någon annan som sett den? Synpunkter?

Kommentarer

 • 3 mar 2019 22:43
  LissaLo

  Kan det vara det som sändes i TV för ett år sedan...eller när det nu var... Tja, tyckte inte särskilt bra om det..Mera än så vill jag inte uttala mig i ämnet

  Senast uppdaterad 3 mar 2019 22:44

 • 4 mar 2019 05:36

  Nu blev jag ännu mer intresserad av att titta färdigt, LissaLo! *skrattar*

 • 4 mar 2019 07:05
  Bella50

  Jag såg väl små glimtar...men eftersom jag hittat min egen modell , så var jag nog måttligt intresserad. Byter inte spår igen...

  säkert sevärt.

 • 4 mar 2019 08:18

  Jag tänker inte heller byta spår, men är intresserad av programmet. Helst de som ska följa livsmedelsverket (jag tror inte på lättprodukter) och vegan (skulle gärna äta mer vegetariskt själv). 

 • 4 mar 2019 08:43
  ulla165

  Jag såg hela serien. Summan av kardemumman var att alla dieter gjorde nytta om man följde dem. Och deltagarna var nöjda och skulle fortsätta med sina dieter utom en familj (om jag minns rätt?). Den familjen hade fått Vegankosten på sin lott och mannen i familjen var inte alls nöjd...

 • 4 mar 2019 08:51

  Mannnen i veganfamiljen blev rätt chockad när de fick veta sin diet, men hans sambo blev rätt glad. 

  Ska bli intressant i alla fall att se ikväll.

  Tror också att en viktig förutsättning för att en diet ska funka är att man följer den. wink

  Men man ska må bra också, och vardagen ska funka. smiley

 • 4 mar 2019 10:26
  ulla165

  Att man trivs med den nya "livsstilen" är nog det viktigaste. Det håller jag med om till hundra!

 • 23 mar 2019 07:56

  Jag har inte sett den serien men det låter intressant. Jag ska nog se den vid tillfälle. 

Logga in för att skriva en kommentar.