icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Lv1s blogg

84 kg 60 kg 56605
12 February 2024 09:52
5

Många som är sjuka nu 🤧

Jag har läst att flera FB-vänner har varit sjuka  🤧 i influensan till andra saker, denna period innan våren är lurig.
Jag satt och tänkte att då jag var riktigt sjuk det var när jag fick veta att jag hade diabetes för ca1,5 år sedan. Då var jag svårt sjuk. Jag blev inlagd på sjukhuset fick flera påsar dropp och insulinsprutor.

Efter jag kom hem och ändrade i min kost har jag inte varit sjuk att jag behövt sjukvårdens hjälp,

Någon förkylning 🤧 har jag haft men i övrigt inget annat. Jag är så tacksam för att jag  mår bra och kan hålla mig ifrån sjukhuset. 
 

Den vegetariska kosten är något som kommer stanna kvar i mitt liv 🥒🍆🥕🥑 min familj, människor i min närhet har accepterat att jag äter vegetarisk kost det kan bli diskussioner i familjer som övrigt när någon byter kost. Det har det inte blivit för mig jag gör det för hälsans skull. Min familj är så tacksamma för att jag mår bra jag vill inte hamna där jag var innan usla värden, och socker som var tok för högt.

Jag är flexiterian som innebär att jag även kan äta kyckling och fisk och kött. 

Min kost består i större utsträckning av vegetarisk kost.

jag tycket det är kul att människor även blir inspirerade av mina vegetariska maträtter 🍽️  jag lägger ut på Matdagboken 😊 man behöver inte vara vegetarian för att testa olika vegetariska maträtter 😊

Jag väntar även på antagningsbesked det är en utbildning som man lagar Eko-Vegetarisk mat.

om jag kommer in läser jag ca 1 år på distans där jag med övriga får laga olika maträtter och mötas online. Det  är en obligatorisk träff live en hel helg där träffas  lär sig många bra saker om Eko-Vegetarisk kost.

 Jag hoppas jag får komma in på denna utbildning.

 Jag såg detta goda recept jag delar den.

Jag ska göra den denna vecka 😋

 

https://www.vegomagasinet.se/kantarellpaj-med-osttacke

Gillar

Kommentarer

 • 12 Feb 2024 10:08
  LinusPL

  Min middag i kväll blir min egen hemsnickrade linsgratäng. Med massor av coleslaw! 😋

  Nästa vecka då jag veckohandlar kanske jag ska köpa en påse "fileter" som du tipsade om förut, de är verkligen jättegoda! 👍 (För det var väl du som tipsade?)

  Äter du ägg? 

  Senast uppdaterad 12 Feb 2024 10:10

 • 12 Feb 2024 10:14

  Vad gott 😋 Linus PL Det var jag som tipsade om filter 😊de är mycket goda😋  jag äter ägg 🥚 

  Senast uppdaterad 12 Feb 2024 10:17

 • 12 Feb 2024 10:21
  LinusPL

  Jag tänkte väl det att det var du😉

  Jag äter ju lchf (försöker iaf) och många tror att man då bara äter kött. Det stämmer verkligen inte med mig - för det första är det skapligt dyrt med kött, och för det andra är jag inte alls bra på att laga till det.

  I min mat ingår mycket grönt, framförallt kål av alla de slag.

  Så även om jag siktar på lchf så tycker jag att det är jättebra och roligt med dina tips! 👍

  Ägg är verkligen guld, det är knepigare med att få till näringsinnehåll om man inte äter ägg. 🥚 

 • 12 Feb 2024 10:41
  MagganD

  Jag kommer aldrig bli vegetarian, men äter gärna vegetariskt. Helst skulle jag vilja få rutin på minst 2 sådana dagar i veckan. Gubben gillar också vegetariskt och dina recept är en stor inspirationskälla! yes

  Håller tummarna att du kommer in på utbildningen, den lät verkligen som något för dig!

  Härligt också att dina nära och kära inte ifrågasätter ditt val att äta vegetariskt. laugh

 • 12 Feb 2024 10:58

  fileter är något jag har i frysen nu LinuspL 🙂

  Jag får laga till dom blev sugen när du skulle köpa göra något gott av dina.

  Det är sant LinusPL kött är dyrt jag har jämfört med min mat och familjens maträtter med kött räknat på det.

  Det sägs att vegetarisk kost är dyrt men de maträtter jag har vegetarisk, vego köttfärs till vegetariska kött alternativ  mycket mera så är mina maträtter mycket billigare än familjens med kött i.

  Det är gott med kål 🥬 och andra grönsaker maten blir så god 😋 

  🙂 jag blir bara glad om mina tips kan inspirera något även om man äter annan kost i övrigt.

  Det är viktigt med ärtprotein om man väljer bort ägg ur kosten då får veganer som vegiteterianer i sig 

   

  Vad kul MagganD att din man också tycker om vegetarisk. Några vegetariska rätter vegetarisk kan man äta ändå 😊 två gånger i veckan låter som en bra mål lite mera gröna rätter är alldrig fel. Kul att du gillar tipsen och recepten.

   

  Tack ☺️ den utbildningen hade verkligen gett mig glädje och bra kundskaper som är användbara.

  Mina familj smakar på rätterna också. Vissa gillar barnen vissa inte. min man har även tagit med sig mat till sitt jobb bjudit en arbetskamrat på maten. 
   

  Min man var lite tveksam i början men när han får välja själv om han vill smaka eller inte och barnen så har de bara accepterat, mamma äter det vi äter om vill vill.
   

Logga in för att skriva en kommentar.