icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Livutanvs blogg

Paleo 16340
Inspiration till att leva hälsosamt med hjälp av den paleolitiska kosten. Jag delar med mig av tankar, artiklar, studier, Poddar och recept som jag tror kan inspirera dig också. Träning och träningslära är också något som jag tycker om och vill lära mig mer av. Målet är att gå ner ca 10 kg. Men jag är inte helt stenfokuserad på vikten, utan vill bygga mer muskler och bli mer tränad. 0.5 - 1 kg per vecka hoppas jag på att gå ner.
20 February 2017 18:05
2

Its a good day..... Måndag.

 

Måndag.

Idag är det en bra dag. Min kollega påbörjade idag hennes nyttiga 90 dagar och beskrev hur bra det är med måndagar. Man får liksom påbörja som ett nytt liv.

Jag fortsätter på det jag påbörjat. I helgen var det rikigt jobbigt och jag liksom ville äta allt som jag till och med vanligtvis inte ens äter. Idag har jag bara tänkt på pasta. När min andra kollega tog upp sin enormt stora tallrik med tortellini tänkte jag, ge mig. Låt mig bara få äta den där tallriken. Aja. Jag har i alla fall hållt mig förutom en synd. En mörk chokladbit slank ner i min mage, snabb som blixten. Det var som att jag knappt hann med själv. Nu ligger den där i alla fall och jag tänker. De är som det är och det blir vad det blir av den chokladbiten.

I mitt förra inlägg så skrev jag en del om kalorier och som jag skrev så är det laddat. Många har svårt att diskutera och faktiskt se till sitt eget ansvar kring vad man stoppar i sig och inte. Ni kanske har hört kommentaren: "jag fattar inte varför jag är så stor. Jag äter ju ingenting".

Kalorier och förbränning är otroligt svårt och även om vi dokumenterar allt vi äter, så kan vi nästan omöjligt faktiskt veta hur mycket vi faktiskt fått i oss och inte samt hur mycket vi gjort av med. Jag vet inte hur ni upplever det, men jag tycker att det är otroligt svårt. Kanske är det för att jag är en riktig sopa på Matte. På nätet hittade jag de här två filmerna. Ta en kik och se vad du tycker. Hur upplever du kaloriräkning? går du ner så mycket som du tror och har du koll på allt du verkligen stoppar i dig och inte? Jag har de då inte. Kan ju kanske förklara en del,

 

Skål-.

Gillar

Kommentarer

 • 21 Feb 2017 06:57
  FrkM

  Tack för bra filmer! Det som missas är ju motivationen som höjs av en mer snabbare viktminskning. Även beteendeförändring är ju ett måste. 

  Jag håller med om att man har eget ansvar. Det är inte mamma, maken eller någon annan som avgör vad du äter och i vilken mängd. Det är en själv. Samma när det kommer till rörelse och motion. Där är man själv ansvarig likväl.

  FrkM
  http://padetrettio.blogg.se

 • 21 Feb 2017 18:49

  Verkligen. Håller helt med dig FrkM. Kul att du gillade filmerna 😊

Logga in för att skriva en kommentar.