icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LenaWs blogg

LCLC 11042
Kronisk bantare som alltid varit mullig, det är jag. Eftersom jag är lång så kanske jag inte upplevs så överviktig som jag är, men det syns på BMI. Provat alla bantningsvarianter och senast 2015 gick jag ner 12 kg med LCHF. Kan inte fatta att jag släppte taget efter det, men det är då jag börjar bli nöjd med mig själv som det är farligt.

Denna gång ska det vara för alltid. Jag måste ner i vikt och komma i fysisk form för att orka med ett ganska stressigt liv med jobb och barnbarn, samt att jag vill vara redo den dagen min son är redo att ta emot min ena njure om den passar.

Startat 14 augusti 2017 med lågkolhydratkost och kickstart och nu ska 20 kg bort.

Blogga har jag aldrig gjort förr, men någon gång ska bli den första!
13 november 2018 16:23
3

Nu gäller det

Oj vad tiden går och tyvärr har det gått dåligt för mig. Inte gått upp jättemycket men sommarens värme, flytt mm har gjort att jag tappat fokus. Sen kom den tunga hösten och mörkret. 

Inser nu att min son gått ner 40 kg och kanske bara har 10 kg kvar tills han är transplantationsredo och jag som donator har 10-15 kg som måste bort. Om det rullar på i samma takt så är det innan sommaren operationen ska göras. Nu känns det så mycket närmare så jag hoppas det hjälper mig att fokusera.

Slutat med alla sötaker förra veckan och det har gått bra. Så noga jag kan med att notera intag. Fortsätter med min egen variant av LCHF, iaf lågkolhydratkost. Kör linedance en gång/vecka och det är bra kondiskrävande motion, dessutom jätteroligt smiley.

Kanske borde satsa på att blogga ofta dessutom, skriva av sig så man inte glömmer fokuset.

Nu kör jag fram till jul och ser hur det går. Sen blir det nya tag efter det.

Hoppas det gått bra för er andra!

Gillar

Kommentarer

 • 13 nov 2018 22:51
  paloma

  Det har gått lite sådär, jag har fortfarande ett par sommarkilo kvar som jag försöker få bort. 

  Du har en bra morot framför dig att hjälpa din son, du kommer säkert att lyckas🙂👍

 • 14 nov 2018 12:33
  gittan52

  För mig hjälper bloggandet mig att hålla fokus på hur jag förhåller mig till kosten etc.
  Såg att det var en av de bidragande orsakerna att jag t.o.m. lyckades gå ner i vikt under december förra året. Något som nog aldrig hänt förr…
  Därför är tanken att jag ska försöka blogga varje dag fram till årsskiftet i en förhoppning om att det ska hjälpa mig att undvika viktökning november och december.

  Att ha en hälsosam vikt inför en donation borde vara motivationshöjande så jag håller tummarna för att du klarar av att bli av med dessa kilon. Vad händer annars, får du inte donera?

 • 14 nov 2018 12:54

  @gittan52, tack för "tumhållning", då ska jag jobba på med bloggandet. Vid en njurtransplantation så fungerar det så att först den dag då den som ska få njure är redo så börjar man kolla donatorer. Det innebär alltså att jag inte ens vet om jag matchar och det är steg 1. När han är redo kollar de mig. Matchar jag men väger för mycket så kan de antingen godta det eller säga att jag måste gå ner. Är inte helt säker att BMI är skrivet i sten om jag i övrigt är frisk.  Matchar jag inte så faller det redan där och han hamnar på allmänna donationslistan om ingen övrig släkting kan tänka sig donera.Men det gäller hålla motivationen uppe, för vill inte de ska behöva säga att jag måste ner 15 kg till och så ska sonen vänta på mig.

  @LissaLo och @paloma, tack för peppet!

Logga in för att skriva en kommentar.