icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LenaWs blogg

LCLC 11972
Kronisk bantare som alltid varit mullig, det är jag. Eftersom jag är lång så kanske jag inte upplevs så överviktig som jag är, men det syns på BMI. Provat alla bantningsvarianter och senast 2015 gick jag ner 12 kg med LCHF. Kan inte fatta att jag släppte taget efter det, men det är då jag börjar bli nöjd med mig själv som det är farligt.

Denna gång ska det vara för alltid. Jag måste ner i vikt och komma i fysisk form för att orka med ett ganska stressigt liv med jobb och barnbarn, samt att jag vill vara redo den dagen min son är redo att ta emot min ena njure om den passar.

Startat 14 augusti 2017 med lågkolhydratkost och kickstart och nu ska 20 kg bort.

Blogga har jag aldrig gjort förr, men någon gång ska bli den första!
12 november 2017 16:43
6

När tid är en bristvara...:(

Hur ska man hinna ta sig tid att blogga och läsa andras inlägg,då frågan snarare är när man ska hinna med sig själv sad. Jobba heltid och varannan helg hjälpa sonen med barnbarnet, plus alla andra som ställer krav på en. Jag hjälper så gärna sonen så han får sin tid med sitt barn, så han inte pga njursvikt och nedsatt ork ska tappa kontakten med honom, Han behöver stöttning och jag vet han uppskattar det jag gör, men det gör ju också att det är varannan helg jag får vila ordentligt, då ingen annan tycks kunna stötta.

Så där har jag varit i helgen. Det som är bra är att sonen har ungefär samma diet som jag, det underlättar en del. Sen får jag ju lite tid med barnbarnet, en livlig grabb på 5 år. Igår gjorde vi lite stadsärenden och unnade oss sen ett cafébesök. Hmmm där for den nyttiga dagen, men kände att vi behövde det.

Skönt komma hem och är glad sambon sköter söndagsmiddagen, så jag kan ta det lugnt. Katterna pockar på och vill ha uppmärksamhet då mamma varit borta i helgen. 

Vet inte riktigt hur jag ska komma igång med viktnedgången. Blir lite att varje måndag ta nya tag och se att det går åt rätt håll, men så kommer helgen och jag slappnar av lite för mycket. Inte så jag vräker i mig och går upp nå mycket, men viktnedgången uteblir. Och jag måste fixa det.

Får försöka peppa mig för ännu en vecka och skärpa till mig ordentligt. Tyvärr uppmuntrar inte vädret till aktivitet då det antingen är is eller slask.

Ha det gott och kämpa på alla.

Gillar

Kommentarer

 • 12 nov 2017 16:48
  aregnisw

  Kan förstå att du har mycket omkring dig när du jobbar heltid men att blogga är nog bara något för oss andra som är hemma kanhända och skriver av sig lite när tid finns men jobbar man som du då kan det bli svårt.

  Vädret kan jag hålla med dig det är ju förfärligt trist med vinter, halka och inget inbjudande alls att gå ut men man får ta sig i kragen det gjorde jag idag i alla fall men då sken solen. Ha det gott du med yes

 • 12 nov 2017 18:00
  paloma

  Jag är också hemma och hinner blogga och läsa, jag är rätt aktiv på dagarna men brukar kolla på min platta när jag äter lunch.

  Och på kvällarna läser jag här när jag tycker TV programmet är tråkigt, jag blir peppad av att läsa på MD och skärper till mig med mat och motion.

  Hoppas du hittar lite motivation att gå ner i vikt, även om du har ont om tidsmiley

 • 13 nov 2017 07:02
  Bella50

  Låt inte allt runtomkring stressa dig bara...utan ta ”time off” då och då...en SPA-dag hemma t.ex. och prioritera DIG för en gång skull. Det förstår nog sonen ....

  var rädd om dig 👍

 • 13 nov 2017 07:56
  gittan52

  Jag tänker på Hasse&Tage när jag läser ditt inlägg; ”livet är som en påse”.

  Men det gäller nog att inte fylla påsen upp till kanten…

  Att tillbringa tid med sin son och barnbarnet varannan helg är i mina ögon en riktig godbit i påsen. Att dessutom komma hem till fixad söndagsmiddag, ytterligare en godbit.

  För mig är bloggandet att sätta ord på diverse tankar och funderingar och inte ett krav.
  Jag väljer vilka bloggar jag läser och vilka jag känner för att kommentera.

  Trots att jag är ledig hela dagarna försöker jag ända att vara sparsam med datortiden och lägga mer tid på promenader, stickning, läsning och lite pyssel här hemma emellanåt. Så lite ”krav” som  möjligt så att välmåendet blir så stort som möjligt.  smiley

 • 13 nov 2017 08:15

  gittan52, visst finns det gobitar i det hela. Skulle inte vilja avstå från tiden med sonen och barnbarnet, för det tillför mycket, och jag försöker göra roliga saker när jag är med dem. Men det gör ju också att jag måste tänka till för att få vilan jag behöver. Glad jag har en förstående sambo. Det är guld värt. Men hela situationen blir väldigt inrutad för mig. Dock är den bättre nu när jag är sambo (sen i somras) och inte har en särbo på annan ort. Sådant underlättar.

  Är inte så att jag vill klaga, finns många som har det värre, men tröttheten gör ju att det är jobbigt ta tag i vikten.

  Men ska skärpa mig med registreringen, det borde ha effekt.

  Får tänka på det där med SPA-dag, det är avkopplande. smiley

  Ha det gott

 • 13 nov 2017 09:45
  pralin

  ta hand om dej . Jag  förstår  dej  fullt ut. kram smiley

Logga in för att skriva en kommentar.