icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LenaWs blogg

LCLC 11973
Kronisk bantare som alltid varit mullig, det är jag. Eftersom jag är lång så kanske jag inte upplevs så överviktig som jag är, men det syns på BMI. Provat alla bantningsvarianter och senast 2015 gick jag ner 12 kg med LCHF. Kan inte fatta att jag släppte taget efter det, men det är då jag börjar bli nöjd med mig själv som det är farligt.

Denna gång ska det vara för alltid. Jag måste ner i vikt och komma i fysisk form för att orka med ett ganska stressigt liv med jobb och barnbarn, samt att jag vill vara redo den dagen min son är redo att ta emot min ena njure om den passar.

Startat 14 augusti 2017 med lågkolhydratkost och kickstart och nu ska 20 kg bort.

Blogga har jag aldrig gjort förr, men någon gång ska bli den första!
16 maj 2018 16:05
5

Lättare vara 2

Livet är ett enda kämpande. Har haft en extremt tung vinter och har inte orkat fokusera på vikten. Sen en svårighet i familjelivet då sambon inte vill avstå från godsaker. Så lätt det är att delvis falla tillbaka.

Ändrade i februari taktik och satsar på att må bättre, att äta de vitaminer och mineraler som kroppen behöver, äta probiotika för att magen ska fungera bättre, med en förhoppning att det skulle påverka vikten positivt i längden. Nu är orken tillbaka och mer gnista. Min son som ju kämpar på med viktnedgång för att få ta emot en ny njure, han har nu gått ner drygt 35 kg och har mindre än 20 kg kvar. Mamma kan ju inte vara sämre om jag ska kunna donera.

Sambon insåg nu äntligen att han behöver gå ner, så det är lättare nu då vi är 2 som äter kolhydratfattigt. Så nu har jag börjat om att registrera intag. Kör samtidigt detox och det passar bra vara sockerfri då. Gäller bara att fatta beslutet, så har jag inga problem avstå från sötsaker och sommarens frestelser….som mjukglass. Nu ska de kilona jag hann lägga på mig bort igen och mer därtill.

Vill tacka för de pepp jag fått med jämna mellanrum. Är alltid trevligt.

Nu kämpar vi på! heartsmiley

Gillar

Kommentarer

 • 16 maj 2018 18:17

  Kan känna igen mig så! Underbart att ni gör resan ihop och jan peppa och stötta.

  Mitt mantra kanske kan låta deppigt men så känner jag det inte...jag vill aldrig mer vara ledsen och tjock utan det räcker med att vara ledsen. Min tröst och problemlösning ska inte vara av det slaget dom ska svälgas ned!

  All lycka till båda två! 💐💐💐

 • 16 maj 2018 20:31

  @Ackhs, ja vi har alla olika sätt att peppa sig själv o huvudsaken är ju att det funkar. Jag är så less på att känna mig fet så nu måste jag fixa det, men försöker ha motivationen i att jag måste vara redo den dag min son är redo att få en njure. Lite mer konkret o så vill man ju vara ett föredöme för sina barn 😊 

 • 16 maj 2018 22:10
  gittan52

  De blir nog mycket lättare när du har sambon med på tåget, tror jag.

  Vilken din viktresa din son har gjort och fortfarande gör. Hoppas han får sin operation framöver och att du då också tappat de kilon du vill bli av med.

 • 16 maj 2018 23:41
  Bella50

  Lycka till ✌️

 • 17 maj 2018 08:09

  Tack alla, ja det gäller att stötta och peppa varandra. Inte är det lätt för sonen avstå från allt gott, men han kämpar med lågkolhydratkost och för han fungerar det, plus att det går bra ihop med hans njursjukdom. Han har sagt att det är jobbigt när min sambo går och småäter hela tiden laugh, så borde bli lättare nu. Det går inte fort för sonen då njursjukdomen och vätskebalansen komplicerar, men ibland är det bättre det går sakta, bara det går åt rätt håll

   

Logga in för att skriva en kommentar.