icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LenaWs blogg

LCLC 11974
Kronisk bantare som alltid varit mullig, det är jag. Eftersom jag är lång så kanske jag inte upplevs så överviktig som jag är, men det syns på BMI. Provat alla bantningsvarianter och senast 2015 gick jag ner 12 kg med LCHF. Kan inte fatta att jag släppte taget efter det, men det är då jag börjar bli nöjd med mig själv som det är farligt.

Denna gång ska det vara för alltid. Jag måste ner i vikt och komma i fysisk form för att orka med ett ganska stressigt liv med jobb och barnbarn, samt att jag vill vara redo den dagen min son är redo att ta emot min ena njure om den passar.

Startat 14 augusti 2017 med lågkolhydratkost och kickstart och nu ska 20 kg bort.

Blogga har jag aldrig gjort förr, men någon gång ska bli den första!
14 september 2017 15:36
8

Förstagångsbloggare :)

Känns nervöst börja blogga då jag aldrig provat, men kanske det är nyttigt för mig delge vad jag tänker, oavsett hur många som läser. 

Är inne på 5e veckan med MD. Kickstarten avklarad och den har känts bra. Har tränat mer än jag någonsin gjort, men anpassat det till mina förutsättningar och flyttat om i schemat. Målet med träningen är att  få in rutinen att gå till jobbet minst 3 dagar per vecka. Fixar jag det nu under hösten så blir det lättare fortsätta i vinter tror jag.

Minus 4 kg efter 2 veckor, men sen stod det stilla. Tyvärr så funkar vågen inte riktigt som den ska, men nu senast hade den börjat röra på sig igen så -5 nu och ett antal centimeter. 15 kg kvar, så bara kämpa på med LCHF och motion. Känner mig peppad :)

Gillar

Kommentarer

 • 14 sep 2017 15:38
  MagganD

  Välkommen, och fortsatt lycka till! laugh

 • 14 sep 2017 15:43
  paloma

  Välkommen!

  Att blogga ger så mycket, man kan få mycket stöd och pepp...det underlättar tycker jag.

  Lycka till efter din fina start och viktminskningsmiley

 • 14 sep 2017 15:51

  Tack. Ja det har nog många effekter att blogga och ju offentligare det blir så kan man ju inte ge sig heller :)

 • 14 sep 2017 16:44

  Varmt välkommen! smiley

 • 14 sep 2017 17:59
  gittan52

  Kul att du börjat blogga, efter 7,5 år  wink

  Du skriver i din presentation att din kostomläggning ska vara resten av livet, och det gillar jag. Nyfiken som jag är undrar jag förstås hur den omläggningen ser ut., men ser i ditt inlägg att det handlar om LCHF.

  Lycka till med både bloggandet och viktminskningen framöver!

  Hoppas du fortsätter blogga, för jag vill gärna följa din viktresa smiley

 • 15 sep 2017 08:16

  Ja det stämmer att det är 7,5 år sen jag gick med första gången, men har ju inte varit speciellt aktiv sista åren smiley.

  För mig är det viktigt att ha målet klart, så mitt mål är ju att göra det ordentligt denna gång och hitta ett sätt att leva som gör att jag stannar på min målvikt. Och då är ju både kost och motion viktigt. Jag vet att jag aldrig kommer att bli en träningsnarkoman, utan det gäller hitta en nivå på det som passar mig.

  Jag började kickstart med LCLC dvs lågkolhydratkost med begränsade kalorier och det är väl det jag kör nu också. Jag gillar LCHF-konceptet men har alltid tyckt det är för mycket fett så jag försöker hålla ner fettmängden. Min filosofi är att man måste hitta den modell som passar en själv och därför blir det en lite egen variant. Det är bra få tips på goda maträtter, men det passar inte med mina rutiner att laga en massa specialmat på vardagarna och ha matlåda på jobbet. Det är på helgerna jag kan ha tid till sånt. Därför är det bra hålla koll på kalorierna och ta mat som passar mig.

  Eftersom jag känner mig själv väl så vet jag ju var jag har mina faror. Det är bröd, sötsaker och för stora portioner. Matrutinerna har alltid varit bra. Och kaloribegränsad LCHF angriper ju just de sakerna. Jag tror att kan jag bara hålla mig från brödet så är mycket vunnet, för sötsuget tappar man ju automatiskt med denna kost.

  Visst kan det hända att jag tänker fel, men just nu gäller detta och fungerar det inte så får jag omvärdera mina planer. Det viktiga är ju att inte ge upp utan att fullfölja mot målet på det sätt som är bäst!

 • 15 sep 2017 08:21
  Bella50

  Låter som min väg...men jag håller mera koll på E%-balansen än antalet kalorier numera.

  Då mår jag bäst har jag kommit fram till. 

  Njut under din resa och grattis till dagsformen 👏👏

 • 15 sep 2017 08:25

  E%-balansen, vad är det? Tror aldrig att jag hört det begreppet....men går ju googla på det smiley

Logga in för att skriva en kommentar.