icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LenaWs blogg

LCLC 12026
Kronisk bantare som alltid varit mullig, det är jag. Eftersom jag är lång så kanske jag inte upplevs så överviktig som jag är, men det syns på BMI. Provat alla bantningsvarianter och senast 2015 gick jag ner 12 kg med LCHF. Kan inte fatta att jag släppte taget efter det, men det är då jag börjar bli nöjd med mig själv som det är farligt.

Denna gång ska det vara för alltid. Jag måste ner i vikt och komma i fysisk form för att orka med ett ganska stressigt liv med jobb och barnbarn, samt att jag vill vara redo den dagen min son är redo att ta emot min ena njure om den passar.

Startat 14 augusti 2017 med lågkolhydratkost och kickstart och nu ska 20 kg bort.

Blogga har jag aldrig gjort förr, men någon gång ska bli den första!
14 december 2017 07:56
8

Detta med nystarter...

Vet inte hur många nystarter man ska behöva göra innan man kommer på banan. Jag märker att det fungerar bättre med rutinerna när jag kör LCHF/LCLC än med 16:8, så det tyder ju på att jag ska hålla mig till det första.

Sista veckorna har varit jobbiga, mer saker runt om som fått mig under isen. Gjorde ett rejält omtag i måndags och noterar intag och dte kändes bra. Lucia igår och då föll jag rejält sad, men lika bra göra bort allt syndandet på en dag och ta nya tag idag. Viktigast är nog att sköta sig över julen och hålla vikten, om man inte går ner.

 

Snart jul, tar det lugnt med förberedelserna då vi mest troligt inte är hemma, utan hos mamma. Inget julbak, bara lite pyntande så man får in den rätta känslan. har tyvärr ingen direkt ork så bättre lyssna på kroppen. Ingen gran, så katterna får klara sig utan den wink.

Ha en fin dag alla heart

 

Gillar

Kommentarer

 • 14 dec 2017 08:25
  gittan52

  Nystart skulle jag kalla det om vi helt släppt tanken på viktnedgång och bättre hälsa under en längre period och sedan tar tag i det ordentligt igen.

  Att ”hamna i diket” och sedan ta sig upp på den utstakade vägen igen, ser jag inte som en nystart utan mer som en fortsättning.

  Jag såg att du ställde en fråga i ditt första blogginlägg, som du tydligen inte fick svar på, i alla fall inte i bloggen.
  E% är fördelningen av fett, protein och kolhydrater. Det är det du ser i ditt cirkeldiagram i matdagboken. Du kan ställa in vilken fördelning du vill ha genom att välja vilken typ av kost du vill äta, i dina inställningar.

  En rekommendation om man t.ex. äter LCHF så bör man ligga på 70-80 E% fett, 15-20 protein och max 10 kolhydrater.  Vid strikt LCHF sänks kolhydraterna till 5 E%.

  Så bra att du lyssnar på kroppen istället för att stressa inför julen! Här drar vi ner på ätandet för varje jul som kommer. I år har vi tom förmånen att bli hembjudna till yngste sonen och hans familj på knytis.

  Stort lycka till i fortsättningen!

 • 14 dec 2017 08:27
  Bella50

  Ungefär samma upplägg här...men vi och pissarna stannar hemma. En är krasslig dessutom. 

  Inget bak alls än. Vi brukar iaf baka tunnbröd...hinner nog inte det och då får det vara. 

  Köper sillen då jag äter så lite...o.s.v. Jul blr det ändå...och det går så fort över.👍

   

   

 • 14 dec 2017 08:28

  Tack för svaret gittan52. Jo du har rätt i att man kanske inte ska kalla det nystart. Inser iaf att jag måste bli mer strikt, får hitta något sätt att ha målet tydligt framför mig

 • 14 dec 2017 09:23
  Arrietty

  Jag har läst tillbaka lite i dina bloggar och får en liten känsla av on-off – antingen sköter du dig eller så är du i diket... och då tänker jag att du parallellt med att sköta dig kanske kunde tänka ut en grundläggande vana som ska sitta oavsett om du är "på" eller "av"? Själv försöker jag just nu med ett glas vatten före morgonkaffet. Detta eftersom jag upptäckt att eftermiddags/kvällssuget ofta delvis beror på att jag druckit för lite under dagen. SÅ då är målet att få i mig minst en liter vatten före lunch.  Svårare än det låter faktiskt...lycka till!

 • 14 dec 2017 09:28

  Tack, ja det är nog lite så. Motivationen finns, men det är mycket runt om så kan vara det som gör att det blir on-off som du säger. Får fundera lite hur jag lägger upp det hela framöver, jag vet jag måste fixa det.

 • 14 dec 2017 21:55
  paloma

  Jag har använt mig av att inte fuska i veckorna, utan sparat slarvandet till helgen. Då behöver jag inte fundera på om jag ska äta eller inte, och sedan när helgen kommer försöker jag äta bra hela dagen och äter något gott på kvällen.

  Då har jag något att se fram emot, det var när jag tillät mig att slarva alla dagar som jag ökade i vikt. Och äter jag fel på ett mål behöver jag inte fortsätta hela dagen, det brukar gå att rätt bra att rätta upp då.

  Lycka till med nystarten/omstarten👍

 • 15 dec 2017 08:11

  Paloma, det låter som en bra tanke :)

 • 9 jan 2018 09:54
  MiaFlia

  Tackar även här för peppande rader på min blogg laugh sånt gör en glad hela dan.

  känner så igen mig i det du skriver, måendet sätter en del käppar i hjulen sina mest hela tiden, tyvärr är vi människor mästare på att skapa extra kaos i kaoset med våra tankar sad något jag själv försöker komma förbi nu dettta året. Började den mentala resan 2015-16, men ska nu fortsätta och bli den bästa för mig jag kan bli wink

  Vet att när jag äter LCHF så äter jag alltid bra och gott, har testat förut lite grand, och kan därför lättare hantera det jag har problem med vilket i sin tur underlättar när tänket blir för tungt.

  Finns att bolla med om du behöver, kram Mia

Logga in för att skriva en kommentar.