icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LenaWs blogg

LCLC 14199
Kronisk bantare som alltid varit mullig, det är jag. Eftersom jag är lång så kanske jag inte upplevs så överviktig som jag är, men det syns på BMI. Provat alla bantningsvarianter och senast 2015 gick jag ner 12 kg med LCHF. Kan inte fatta att jag släppte taget efter det, men det är då jag börjar bli nöjd med mig själv som det är farligt.

Denna gång ska det vara för alltid. Jag måste ner i vikt och komma i fysisk form för att orka med ett ganska stressigt liv med jobb och barnbarn, samt att jag vill vara redo den dagen min son är redo att ta emot min ena njure om den passar.

Startat 14 augusti 2017 med lågkolhydratkost och kickstart och nu ska 20 kg bort.

Blogga har jag aldrig gjort förr, men någon gång ska bli den första!
15 November 2018 12:43
4

Att lära sig äta rätt mängd

Nya tider, jag ska föröska blogga flera dagar per vecka.

Mycket att tänka på mängden mat man intar. Har alltid haft svårt begränsa mig då ögonen vill ha mer än jag orkar. Gäller det sötsaker så har ögonen velat ha mycket. Klarar numera av att lämna när magen är mätt och det är ett framsteg. Äter allt i vitaminer och mineraler som behövs, inklusive krom. men har jag väl bestämt mig så lockar inte det söta. Så har snart klarat av min andra vecka utan socker.

Inser dock att jag får tänka mig för vad jag stoppar i mig, då viss mat drar väldigt mycket kalorier surprise.

Sushi t.ex. det kommer jag inte att kunna äta ofta....där gick typ halva dagsransonen laugh.

Idag ser det mer lovande ut. Yoghurt och hallon tyill frukost. Sallad, lite stuvade makaroner med fläsk, samt kycklingfile till lunch. Blev mer lämpligt.

Motion blir dåligt pga mörker och annat. men min Linedance 1g/v skippar jag aldrig. 90 minuter härlig dans, bästa motionsformen som finns.

Då fortsätter jag kämpa på, även om inte sambon deltar. Han får hålla sina godisar för sig själv smiley

Gillar

Kommentarer

 • 15 Nov 2018 13:37
  Lovis

  Gillar också linedance men min tränare har blivit världsmästare och har inte tid att hålla kurser och träning med oss. Trist för oss och kul för henne. Finns inget annat i närheten wink Toppen motion annars

   

 • 15 Nov 2018 14:31

  Tråkigt det. Ja vår lärare hon är Tangodansare och har haft en stroke, men hon dansar på och är underbar som lärare smiley. Har aldrig dansat förr, men är helt såld på det...inne på termin 2 bara. Trevligt med roliga motionsformer. 

 • 15 Nov 2018 15:44
  gittan52

  Lite trist om ens partner lägger upp godis mm framför ögonen på den som vill undvika det, men kanske lätt faller för frestelsen.
  I måndags kom gubben min hem med en påse skumtomtar. Då hade jag en av mina två lågkaloridagar och då är jag extra fokuserad. Hade det varit igår så hade jag bett honom ta upp dem på sitt rum.

  Jag skulle nog inte kunna ”njuta” av en cigarett eller ett glas vin, framför en som försöker sluta.

 • 15 Nov 2018 15:54

  Håller med dig gittan52. Ja min gubbe håller godiset för sig själv, men nämn inte skumtomtar för det är min största frestelse så här års smiley. Klart att det vore enklare om han inte hade godis. Nu kör jag ju inga lågkaloridagar så det är ett och samma varje dag. Än så länge går det bra så får fokusera

Logga in för att skriva en kommentar.