icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Leikas blogg

LCHF 28307
Jag bor på landet med Kärleken, dottern (sonen har flugit ur boet), Leika (hunden), ett gäng höns, kycklingar, en tupp, en drake och två ankor. Ja, jag har pippi... Väljer oftast att äta lågkolhydratkost. Jobbar mycket med mig själv. Mediterar och försöker hålla undan stressen. Eftersträvar balans i livet. Efter att i många år varit ensamstående mamma och hela tiden prioriterat barnen först och främst har jag nu börjat prioritera mig själv i högre utsträckning än tidigare. Det är den balansen jag strävar efter. Där jag kan ägna tid åt både mig, barnen, Kärleken och vänner lagom mycket utan att någonting väger över. Jag har det väldigt bra och trivs med tillvaron.
1 August 2017 12:19
1

Rätt fokus

Det är intressant att umgås, diskutera och prata med människor som i likhet med mig jobbar med sig själva. Den jag just nu får mest utbyte av just nu är min unge anonyme narkoman som jag kallar Chrisse. Vi har ett bra utbyte av varandra. Han använder mig som terapeut, visserligen går han och pratar ur sig hos proffs men de känner inte honom på samma sätt som jag gör. Jag lärde känna honom som 10-åring och jag har umgåtts med hans mamma. Därför känner han att han kan prata med mig på ett annat sätt och ställa frågor som vi tillsammans diskuterar fram svar på. Han får trygghet och stöttning av mig. Jag blir berikad av våra samtal genom att han delar med sig av sina erfarenheter och tankar. Han har absolut inte knarkat bort alla sina hjärnceller. I stället är det en bitvis klok och insiktsfull ung man.

Just nu går han och väntar på att utbildningen ska starta, i slutet av augusti. Under tiden sitter han knappast syssloslös och väntar. Nej, han har nosat rätt på ett jobb. Dels som roddare och dels som "flyttgubbe". Tidigare låg fokuset på att knarka. Nu ligger fokuset på att jobba. Han har flyttat över jakten på knark till jakten på jobb och träning. När han jobbar flyttar han en grej dit den ska sedan har han fullt fokus på nästa sak som ska flyttas och så vidare tills det inte finns någonting mer att flytta. Likadant gör han under sina träningspass. Fullt fokus här och nu på det som ska utföras tills det är klart. Allt annat tränger han undan. Strategin verkar vettig och fungerar bra för honom.

Jag lånar lite av tänket och för över det på mina bra matval. Försöker vara här och nu. Fokuserar på det som är bra att äta istället för att tänka på det som är dumt att äta. Det "förbjudna" och "syndiga". Njuter av mättnaden och njuter av hur glad kroppen känns. Det är viktigt att ha rätt fokus.

Gillar

Kommentarer

  • 1 Aug 2017 13:03
    Bella50

    Vilket bra utbyte för er båda. Bara att suga till sig 👍

Logga in för att skriva en kommentar.