icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Leikas blogg

LCHF 28986
Jag bor på landet med Kärleken, dottern (sonen har flugit ur boet), Leika (hunden), ett gäng höns, kycklingar, en tupp, en drake och två ankor. Ja, jag har pippi... Väljer oftast att äta lågkolhydratkost. Jobbar mycket med mig själv. Mediterar och försöker hålla undan stressen. Eftersträvar balans i livet. Efter att i många år varit ensamstående mamma och hela tiden prioriterat barnen först och främst har jag nu börjat prioritera mig själv i högre utsträckning än tidigare. Det är den balansen jag strävar efter. Där jag kan ägna tid åt både mig, barnen, Kärleken och vänner lagom mycket utan att någonting väger över. Jag har det väldigt bra och trivs med tillvaron.
27 July 2017 20:08
1

Nyckeln till reptilhjärnan är bortslängd

Just nu trivs min kropp ypperligt bra! Jag äter och dricker det den behöver. Reptilhjärnan har jag låst in i en grotta och kastat bort nyckeln. Hoppas att jag inte letar reda på den igen.

Förmiddagen ägnades åt lite höns- och kycklingsläpp. De fick gå fritt under tiden som vi panelade lite på en gavel. Vi hade bestämt att vi skulle jobba ca två timmar och sedan ägna oss åt utflykt. Jag undrade vad Kärleken ville äta innan vi åkte. Han undrade förvånat om jag var hungrig. Nej, inte direkt men jag vet av erfarenhet att om vi åker iväg till målet som var ca 1-1,5 timme bort. Då kommer både jag och han att vara hungriga. Då kommer de dåliga valen fram. Då har jag tagit fram nyckeln. Alltså ville jag mota Olle i grind, planera och kunna göra smarta val. Vi åt innan avfärd och stängde in de lösa kreaturen.

Väl framme vid målet var vi sugna på kaffe. Jag spanade in en boll som var inrullad i någon slags nötter och frågade vad det var. Den stolta ägarinnan av det mysiga trädgårdscaféet svarade och undrade om det var någonting jag inte tålde. Då förklarade jag att jag undviker socker. Hon hade bakat lchf-kakor! HURRA! Vi tog varsin och de var helt ok. Det var ljuvligt, fantastiskt nästintill obeskrivbart underbart att sitta där och kunna fika tillåten fika med gott samvete. Fortfarande med bortslängd nyckel. Jag hade ställt in mig på att endast ta en kopp kaffe och vara nöjd med det. Nu behövdes inte det.

När vi satt och njöt av fikat kom vi fram till att vi måste fråga oftare på olika caféer efter lågkolhydratfika. Om vi inte gör det då vet inte de olika innehavarna att det finns efterfrågan på sådant. Tänk att det är andra gången i sommar som jag frågar efter lågkolhydratfika och båda gångerna har jag fått det. Okej, handen på hjärtat. Jag erkänner. Ofta tar jag chansen att äta det jag inte ska äta när vi är ute och fikar genom att skylla på att de inte har någonting som jag "kan" äta. Därför är jag idag stolt över att jag inte gjorde det idag. I fortsättningen ska jag ALLTID fråga efter "tillåtna" saker att äta.

Gillar

Kommentarer

  • 27 Jul 2017 23:54
    Bella50

    Bra där 👏👏 det har hänt att jag bett om bara grädden och pyttelite sylt...utan våfflan t.ex. ...ha,ha. De brukar bli lite frågande...

Logga in för att skriva en kommentar.