icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Leikas blogg

LCHF 25218
Jag bor på landet med Kärleken, dottern (sonen har flugit ur boet), Leika (hunden), ett gäng höns, kycklingar, en tupp, en drake och två ankor. Ja, jag har pippi... Väljer oftast att äta lågkolhydratkost. Jobbar mycket med mig själv. Mediterar och försöker hålla undan stressen. Eftersträvar balans i livet. Efter att i många år varit ensamstående mamma och hela tiden prioriterat barnen först och främst har jag nu börjat prioritera mig själv i högre utsträckning än tidigare. Det är den balansen jag strävar efter. Där jag kan ägna tid åt både mig, barnen, Kärleken och vänner lagom mycket utan att någonting väger över. Jag har det väldigt bra och trivs med tillvaron.
18 augusti 2017 07:16
5

Matdagboken en liten frizon

Jag i likhet med många andra är med i facebook. I det vanliga flödet bland mina vänner är det en trevlig och lugn ton. Inga problem. Eftersom jag har lite olika intressen och gärna delar dessa med likasinnade är jag med i olika specialgrupper. Där kan det vara som att kliva in i ett getingbo! Usch vilka elaka påhopp människor gör på varandra. En del verkar inte göra annat än att leta fel på andra och är inte sena på att genomföra ett angrepp. Det är så trist. Flera grupper har jag gått ur för att slippa läsa eländet. Då är det väldigt skönt att logga in här på matdagboken. Här råder en trevlig ton. Än så länge har jag inte utsatts för något elakt påhopp, tvärtom. Här möts jag av glada tillrop och stöttning. Det är så härligt! Tack alla för att ni bidrar till detta!

Idag regnar det igen. Snart ska jag krypa in i mitt korvskinn till regnställ och pysa iväg. Både kroppen och miljön gillar mitt aktiva val att elcykla istället för att kallstarta bilen två gånger och köra 17 km. Dessutom hinner jag tänka, se och känna. Tiden på cykeln blir egentid. Jag tänker bättre om jag samtidigt rör på kroppen. Det blir en hel del jobbtankar vilket är bra för jag får så fina idéer där i sadeln.

Gillar

Kommentarer

 • 18 aug 2017 07:33
  gittan52

  Jag håller med dig om att MD är något helt annat än FB. 

  Så skönt att kombinera egen tid med motion och frisk luft smiley

 • 18 aug 2017 08:06

  Jag har funderat på el-cykeln men ännu inte kommit längre än att kolla upp olika modeller. Jag tar inte bilen till jobbet utan det blir T-banan. 

  Förstår vad du menar med tonen i vissa FB grupper. Det gäller att de har en administratör som har koll och reagerar om tonen blir tråkig.

 • 18 aug 2017 08:24
  Bella50

  Jag gick nyligen med i Fb...men har redan "tröttnat"  

  Det skrivs egentligen inte nåt viktigt där ...inte för mig iaf.

  Det ger mig ingenting..

  Men här på MD känner jag mig hemma och fri att skriva om vad jag vill som berör mig.

  Ingen dålig ton här inte...och det som ev upplevts som det ...har nog retts ut av inblandade parter. 

  Önskar alla en bra dag i livet. Det är redan fredag...😲👍

   

 • 18 aug 2017 09:03
  pralin

  ja de  känns  lite  lugnare här  än  på fb. Helt olika vill jag  säga men man  väljer vad  man  vill  ha och  de  gör  jag.  Här är  så mycket bra  man  får  ta  del av,Bra  stöttning  mm. Ha  en  bra dag i  regnetsmiley

 • 18 aug 2017 13:04

  LissaLo, vad kul att du är intresserad av hur en elcykel fungerar. På min elcykel kan jag bestämma hur mycket hjälp jag vill ha och när. Då väljer jag alltså manuellt. Sedan finns det ett automatläge där jag får olika mycket hjälp beroende på vilken växel jag använder. Man kan välja att stänga av motorn helt och trampa på själv för att sedan sätta igång den när man vill ha hjälp. Det är ungefär som att cykla i medvind hela tiden. En väldigt skön känsla!

  Bella50 jag håller med dig. Det blir lätt ytligt på fb.

  Hoppas att även din dag är bra, pralin!

  LUAL, jag ångrar verkligen inte mitt köp! Jag har dock inte möjligheten att ta t-banan. Alternativet till cykeln är bilen. Så kan det vara på landet.

  Gittan52, det är underbart när man kan förena nytta med nöje!

Logga in för att skriva en kommentar.