icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Leikas blogg

LCHF 29060
Jag bor på landet med Kärleken, dottern (sonen har flugit ur boet), Leika (hunden), ett gäng höns, kycklingar, en tupp, en drake och två ankor. Ja, jag har pippi... Väljer oftast att äta lågkolhydratkost. Jobbar mycket med mig själv. Mediterar och försöker hålla undan stressen. Eftersträvar balans i livet. Efter att i många år varit ensamstående mamma och hela tiden prioriterat barnen först och främst har jag nu börjat prioritera mig själv i högre utsträckning än tidigare. Det är den balansen jag strävar efter. Där jag kan ägna tid åt både mig, barnen, Kärleken och vänner lagom mycket utan att någonting väger över. Jag har det väldigt bra och trivs med tillvaron.
11 August 2017 11:39
4

Kläcka kycklingar i klassrummet

Ovanför mig har jag en blå, blå, blå himmel. Kärleken jobbar igen efter semestern sedan i måndags. Jag börjar först på tisdag och längtar efter det. Visst det är hur skönt som helst att vara ledig men oj, vad kul det är att jobba.

Det här läsåret är mitt andra på den nya arbetsplatsen. Lite skönt, nu behöver jag inte lära känna nya kollegor, jag har lärt mig rutinerna och den hemliga agendan som finns på varje arbetsplats. Jag har superhärliga kollegor som alla brinner för sitt jobb precis som jag. Då blir allt så mycket lättare. Inget skitsnack utan det är raka rör som gäller. Det passar mig perfekt! Eleverna är som alltid suveräna! Vi har så himla kul ihop och ofta tycker de att tiden flyger iväg under våra lektioner.

Det som ska bli extra spännande detta läsår är att jag ska få kläcka kycklingar i klassrummet! En kollega undrade om vi inte kunde ha ett ämnesövergripande projekt med tema fåglar. Hon kunde inte ha träffat mer rätt! Jag gick igång på alla cylindrar och det är många... En grovplanering drogs upp där precis alla ämnen finns med helt enligt läroplanen.

De morgnar som jag cyklar tänker jag väldigt bra. Kanske är det för att kroppen jobbar och hjärnan syresätts lite extra? Nåväl, under en av mina cykelturer till jobbet kom jag på att jag måste skaffa en äggkläckare och kläcka fram kycklingar i klassrummet under våren. Rektorn invigdes i min plan och hon blev eld och lågor. Raskt hade hon fixat tillstånd från högre ort och nu är det bara det tråkiga kvar. Vänta tills det är dags...

Jag är inte bra på att vänta. Under väntetiden har jag skaffat en äggkläckare och testat att den fungerar. Det gjorde den. Nu har jag en andra omgång med ägg i den och sedan har jag lovat familjen att inte använda den förrän i vår, i klassrummet. Det ska bli så spännande och roligt. Hoppas bara att mina elever blir lika fascinerade som jag är. Eller, kanske inte lika mycket som jag men i alla fall intresserade. Vi kommer att lysa äggen så att de får se hur fostret utvecklas. Sedan efter kläckningen då tar jag genast hem kycklingarna. Kommunens miljö- och hälsokontor är oroliga över att jag ska ha uppfödning i klassrummet. Ingen fara!

Gillar

Kommentarer

 • 11 Aug 2017 12:21
  gittan52

  Vilken lyx att kunna förena olika skolämnen på det sättet, toppen yes

   

 • 11 Aug 2017 14:16
  Monqi

  Åh vad spännande för eleverna! När mina äldsta var små byggde vi föräldrar tillsammans m barn o personal på dagis ett litet hönshus och en hönsgård, så från tidig vår till höst hade dagis ett gäng med höns där. På helgerna turades familjerna om att mata dem å plocka ägg laugh När barnen haft fruktstund så gick man ut till hönsen med skrottarna från äpple, päron mm. Så hämtades ägg och åts till frukost och bakade med, så barnen fick se hela cirkeln liksom, jätte lärande! Lycka till!

 • 11 Aug 2017 20:41
  paloma

  Vad roligt om det blir kycklingar, vi hade höns och kycklingar i många år när barnen bodde hemmasmiley

 • 12 Aug 2017 07:59
  Bella50

  Åh, vad påhittigt och spännande. 😆👏👏

  Många vet väl nästan inte var ägg kommer ifrån....

  Jag fick en kyckling som blivit utstött av mamma höna när jag var liten, från en gård där vi hämtade vår mjölk.

  Den var lam i ett ben. Tog hem den, matade och skötte den...men tyvärr gick den bort ganska snart.

Logga in för att skriva en kommentar.