icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Leikas blogg

LCHF 25219
Jag bor på landet med Kärleken, dottern (sonen har flugit ur boet), Leika (hunden), ett gäng höns, kycklingar, en tupp, en drake och två ankor. Ja, jag har pippi... Väljer oftast att äta lågkolhydratkost. Jobbar mycket med mig själv. Mediterar och försöker hålla undan stressen. Eftersträvar balans i livet. Efter att i många år varit ensamstående mamma och hela tiden prioriterat barnen först och främst har jag nu börjat prioritera mig själv i högre utsträckning än tidigare. Det är den balansen jag strävar efter. Där jag kan ägna tid åt både mig, barnen, Kärleken och vänner lagom mycket utan att någonting väger över. Jag har det väldigt bra och trivs med tillvaron.
23 augusti 2017 06:48
3

Igår cyklade jag om en traktor

Ibland är det svårt att lägga sig till med en ny god vana. Ganska ofta när det gäller mig. Däremot har jag lätt för att lägga till dåliga ovanor i min vardag. Den här gången gick det lätt att lägga till en god vana. Jag syftar på elcyklingen. För att inte som tidigare kunna skylla på regn införskaffades ett regnställ á la korvskinn som fungerar utmärkt. Jag tycker att det redan efter en vecka inte är fullt lika korvskinnsaktigt. Antingen har det töjt ut sig, annars har jag vant mig, eller, kan jag ha krympt? Självklart hoppas jag på det sistnämnda.

Min cykelpendling mellan hem och jobb på 17 km är riktigt skön. Troligen startar jag lyckohormonerna i kroppen av rörelserna på cykeln för jag känner mig ännu gladare än vanligt under dagarna.

I går på väg till jobbet hade jag en traktor som tuffade på i maklig takt. Den hade ett släp med en manskapsbod efter sig. Troligtvis var det därför traktorn gick långsamt. Det var en väldigt gammal traktor. Jag kom i kapp och cyklade om ekipaget. Precis när jag hade gjort det insåg jag att nu gällde det att hålla tempot! Tävlingsmänniskan inom mig vaknade. Jag ville absolut inte bli omkörd av traktorn! Jag lade på ett extra kol och avståndet mellan oss ökade. Traktorn kom inte ikapp mig och jag kände mig nöjd.

Nu sitter jag här med min frukost. Lite tidigare än vanligt eftersom jag ska cykla. Än så länge går det bra med den nya vanan. Målet är att hålla på oktober ut. Dubbdäck på cykeln står inte på önskelistan utan i vinter blir det bilen som får jobba igen. Då får jag lite längre tid i sängen och det kan passa bra när det är som mörkast och kärvast ute. Vintern är inte min årstid och då kan det vara bra att få trösta sig lite varje morgon med extra sängtid.

Gillar

Kommentarer

 • 23 aug 2017 06:58
  gittan52

  Det kan man kalla "rivstart" på dagen wink

 • 23 aug 2017 07:49
  Bella50

  Låter som du kommit in i ett bra flow. Perfekt 😀

 • 23 aug 2017 07:58
  paloma

  Motion har den effekten i kroppen, man blir både lugnare och gladare. Dessutom är det lite beroendeffamkallande, på ett bra sätt.

  Har jag mycket i huvudet eller är stressad eller låg, mår jag alltid bättre efter mina raska promenader.

  Vi får hoppas att vädret blir bra under höstensmiley

Logga in för att skriva en kommentar.