icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Leikas blogg

LCHF 29001
Jag bor på landet med Kärleken, dottern (sonen har flugit ur boet), Leika (hunden), ett gäng höns, kycklingar, en tupp, en drake och två ankor. Ja, jag har pippi... Väljer oftast att äta lågkolhydratkost. Jobbar mycket med mig själv. Mediterar och försöker hålla undan stressen. Eftersträvar balans i livet. Efter att i många år varit ensamstående mamma och hela tiden prioriterat barnen först och främst har jag nu börjat prioritera mig själv i högre utsträckning än tidigare. Det är den balansen jag strävar efter. Där jag kan ägna tid åt både mig, barnen, Kärleken och vänner lagom mycket utan att någonting väger över. Jag har det väldigt bra och trivs med tillvaron.
8 August 2017 07:53
1

Hönsuppdatering

Jag tänkte bjuda på en hönsuppdatering. Det som har hänt är att för någon vecka sedan skulle jag och Kärleken kvista iväg en snabbis för att hämta ett paket. Hönsen var utsläppta och när vi kom tillbaka saknades sex stycken inklusive tuppen. De var spårlöst försvunna. Ett intensivt letande tog vid, resultatlöst.

Någon dag senare nappade jag på en annons. En hönsmänniska skulle minska ner sitt bestånd av höns och sålde bort sina industrihöns. Jag tycker personligen att dessa vita hönor är tämligen tråkiga men vill ha ägg. De hönor som är kvar hinner inte riktigt värpa i den takt som vi äter ägg. Vi åkte iväg och köpte tre hönor. Samtidigt passade vi på att dryfta de försvunna hönsen med hönsmänniskan. Hon trodde på rovdjuret människan. Vilket rovdjur kan annars ta sex stycken på en gång utan att lämna en massa fjädrar efter sig? En nedslående och hemsk tanke att någon har varit här när vi var borta och plockat på sig de bästa hönsen.

Vi har några bekanta som har flyttat ut på landet. Ett par som vi känner lite halvbra och ofta springer på i olika sammanhang. Varje gång bjuder vi in varandra för ett besök som aldrig blir av. De har flyttat och vi passerade deras hus. Den här gången svängde vi införbi. Jag visste att det fanns hästar hemma hos dem. Det jag inte visste var att det fanns höns där! Oj, vilket kul besök det blev! Vi fick hälsa på fjäderfäna och utbytte erfarenheter. Även hon trodde på rovdjuret människan och berättade att hon har satt lås på sitt hönshus. Anledningen stavas äggtjuvar. Hon tyckte att hönsen började ge dåligt med ägg. En dag såg hon att det fanns ägg i redena. Äggen fick ligga kvar när familjen lämnade gården. När de kom tillbaka några timmar senare fanns det inte ett enda ägg kvar. Efter att lås har kommit upp har hon fått betydligt fler ägg. Både trist och otäckt. Läskigt att någon smyger omkring hemma och stjäl.

Efter besöket fortsatte vi hemåt. Jag tyckte att det lät lite konstigt från baksätet där transportburen med hönsen stod men tänkte inte så mycket på det. Väl hemma installerade vi pullorna i karantän. Tack och lov, skulle det visa sig lite senare. Innan vi gick och lade oss i senheten rastades hunden. Samtidigt gick vi iväg och tittade till hönsen. De lät som ett genomförkylt dagisbarn när de andades. Jag lyste med ficklampan på dem och såg hur snoret rann ur näbbarna. Emellanåt nös de. Vi kontaktade säljaren som blev mycket förvånad. Sedan avvaktade vi några dagar för att se om hönsen skulle bli bättre. Då blev en höna mycket sämre. Köpet hävdes utan mankemang från säljaren. Nu har jag bestämt mig för att avvakta med nya hönor. De kycklingar jag har får växa till sig och ersätta de försvunna.

 

Gillar

Kommentarer

  • 8 Aug 2017 12:03
    Bella50

    Egen härd är guld värd finns ett uttryck...bra att inte blanda en befintlig fin stam.

    Så tänker jag...som inte vet ett jota om höns...men älskar ÄGG 👏👏😆

     

Logga in för att skriva en kommentar.