icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu

Leikas blogg

LCHF 99 kg 74 kg 3134
Jag bor på landet med Kärleken, dottern (sonen har flugit ur boet), Leika (hunden), ett gäng höns, kycklingar, en tupp, en drake och två ankor. Ja, jag har pippi... Väljer oftast att äta lågkolhydratkost. Jobbar mycket med mig själv. Mediterar och försöker hålla undan stressen. Eftersträvar balans i livet. Efter att i många år varit ensamstående mamma och hela tiden prioriterat barnen först och främst har jag nu börjat prioritera mig själv i högre utsträckning än tidigare. Det är den balansen jag strävar efter. Där jag kan ägna tid åt både mig, barnen, Kärleken och vänner lagom mycket utan att någonting väger över. Jag har det väldigt bra och trivs med tillvaron.
21 april 2017 11:29
4

Ett litet trädgårdskafé kanske

Det svåraste med att undvika kolhydrater är enligt min mening besök på kafé. Där hittar jag sällan eller aldrig någonting som är bra att äta. Nu är inte idén med kafé att det ska vara bra grejer att äta och därför är det inte konstigt. Tänk om jag skulle starta ett tillåtet kafé? Ett litet trädgårdskafé kanske med ekologiska produkter så långt det är möjligt. Där skulle kunderna kunna hitta både lågkolhydratalternativ, glutenfria och mjölkfria. Även vanliga alternativ skulle finnas. Kunderna skulle ta sin bricka/korg leta sig ut i trädgården eller skogen för en skön stilla fikastund. De skulle kunna kika på hönsen som går fritt och sprättar. Köpa med sig hem lite ägg med härliga orangegulor. Beundra ankorna (som jag ännu inte har men planerar att skaffa) kanske mata kaninerna (som jag skulle kunna återuppta) eller bara vara. Sitta och njuta. Alla skulle hitta någonting som passade just dem att stoppa i magen utan att göra avsteg från sin inslagna matväg.

De skulle kunna ströva lite i den intilliggande skogen eller ta en liten tur i trädgården. Köpa med sig lite härliga solmogna tomater, gurkor, andra grönsaker, lite härliga kryddplantor eller hemkokt saft. Kunderna skulle vara av den trevliga sorten som var ständigt återkommande och uppmuntrande. Jag skulle alltid ha tid med en pratstund. Vintertid skulle kunderna kunna sitta i ett lusthus och fika, eller annars skulle jag  bara ha öppet under sommaren. Vissa dagar skulle de sticksugna/handarbetssugna träffas. Då skulle jag bjuda på kaffe eller te.

Under min uppväxt hade jag dubbla sommarjobb, varannan söndag var jag ledig, mitt heltidssommarjobb var på ett konditori. Jag är alltså fullt medveten om vilket slit det är om man vill hålla toppskick och det vill jag. Dock är det en trevlig dagdröm att ägna sig åt. Jag tror att det finns ett behov av "mitt" trädgårdskafé. Troligtvis skulle det i verkligheten innebära en hel del jobb. Kanske någon annan kan förverkliga min idé? Jag skulle absolut direkt anmäla mig som den där återkommande, positiva och uppmuntrande kunden. 

Gillar

Kommentarer

 • 21 apr 2017 11:57
  viljans

  Vilken dröm👍😍

 • 21 apr 2017 12:11
  gittan52

  Jo, det finns nog en del cafén som har LCHF-alternativ och jag tror det kommer att bli fler med tiden.

  Men så underbart det låter med din beskrivning om att fika, strosa runt i skogen, titta på hönsen och kunna köpa med sig färska ägg och solmogna tomater!
  Men oj vad det krävs mycket jobb för att få till det!

 • 21 apr 2017 17:15
  Bella50

  Jag riktigt gick runt där och kikade och bara njöt...tack 👏

 • 21 apr 2017 17:42
  LissaLo

  En härlig dröm - och jobbig för innehavaren wink

Logga in för att skriva en kommentar.