icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyLolos blogg

79.9 kg 70 kg 76190
🌸🌸🌸
16 juli 2018 10:42
5

Jag försöker ta mig upp igen!

I går satte jag punkt, satte ner foten.... nu får det vara nog.

satt mig ner och tänkt efter, hur ska jag göra för att lyckas?

för som det varit hittills så funkar det ju inte.

gå ner 1-2 kilo på sådan 4 månader -står sedan still och stampar på samma ställe i månader, tappar orken,motivationen,lusten står still en stund i vikt och sedan går det en stund och jag sätter på mig mina skygglappar, tycker syndommig stadiet, börjar ”unna mig lite mer” och pang har jag gått upp det jag gått ner igen.

och så har jag hållt på i 9 år nu 😢

så detta funkar ju inte för mig.

så vad gör jag.....

*först tror jag att jag ska se delmålet, inte slutmålet (det känns oftast omöjligt att nå dit) 

eftersom jag går ner väldigt långsamt så ska jag sätta 0,5 kilos delmål.

fokosera på att gå ner 0,5 kilo, fira var glad, unna sig något litet fint, sen ta tag i nästa 0,5 kilo.

känner jag att motivationen tryter, så ta några dagar ”hålla vikten stadiet”

att inte ha någon som helst tidspress, det enda som inte får ske är viktuppgång.

tror att detta tänket ska kunna funka för mig.

om ni har något mer tips,så är det välkommet.

ha en fin dag🌞

c5651272-5b26-430f-a89f-0c2c8db60f25.jpeg

 

Gillar

Kommentarer

 • 16 juli 2018 12:10
  gittan52

  Jag tänker ofta lite ”tvärtom” och funderar på hur det skulle fungera för dig om du istället satte mål på t.ex. antal kcal du vill äta om dagen, kanske i kombination med antal kolhydrater (om du räknar dem), eller antal steg etc?

  Vad händer med vikt och mått om du t.ex. försöker hålla dig till 1600 kcal/dag under en månad?

 • 16 juli 2018 12:24
  LUAL

  Jag ska själv försöka få ordning så att jag enbart äter frukost-lunch-middag och att det är bra mat som gäller. Det är just unnandet med det där extra som sätter käppar i hjulet för mig.

 • 16 juli 2018 12:38

  Ja du gittan52 jag har tidigare hållt mig till 1300 kalorier i /dag i flera månaden utan att lätta nåt nämnvärt.

  det Har fått mig att tappa lusten totalt.

  har märkt att enda gången det händer något för mig är om jag varierar kaloriintaget. Olika Var dag från 1200 upp till 1700 ca.

  Jag är inte intresserad av att räkna kolhydrater för att det ändå inte ger något resultat(nu i livet) plus att jag trivs bäst med att äta så ”vanlig” mat  som möjligt,vill äta bröd,potatis etc.

  när det gäller stegen så vill jag mer än jag kan, som idag blev min morgonpromenad sakta,sakta i 10 minuter. Ischiasen är helvetisk just nu 😖

 • 16 juli 2018 12:41

  LUAL håller med dig, det är ”unnandet” (läs glass) som sätter käppar i hjulet.

  måste jobba på detta.

 • 16 juli 2018 21:35

  Jag har kört lchf, medelhavskost mm. Medelhavskosten funkar bäst men nu gör jag så här.

  1. Jag har färdiga menmyer jag kör. Jag byter ut vanligt mot fullkorn.

  2. Jag minskar på mängden mat. Ex pasta eller liknande så är en normalportion 80g så tar jag 60g fullkornspasta istället.

  3. Varje morgon äter jag en tallrik fiberhavregrynsgröt med 0,5msk kanel i samt en msk flytande honung. Det står jag mig på fram till lunch. Blir jag hungrig så har jag ett äpple. Frukt är bra, innehåller en del fibrer och mycket vatten men lite energi (ej banan) så magen får lite att jobba med.

  Jag motionerar 5 gånger i veckan. Köpte mig en crosstrainer så jag kan träna när jag vill.

  4. Unna dig lite till hgelgen. Det håller motivationen uppe och det är lättare att hämga i då. Äter jag tex en kanelbulle eller 100g choklad så kör jag kanske 20 min extra på crosstrainern den dagen eller går en promenad eller drar ut och cyklar.

  Mitt stora problem är att jag älskar att äta och vill gärna småäta vid TV. Mitt råd kring det är att ha lite morot, gurka eller äpplen som du klyftar. Morötter eller gurka kan du stava och dipa i gräddfil som jag pressar i vitlök i.

  5. Sätt upp ett realistiskt mål. Glöm inte mäta midjemåtten med måttband. Även om antal kg förblir konstant så händer det saker.

  6. Väg allt du äter till en början det är oerhört lätt att ta för stora portioner.

  Lycka till!!!

   

Logga in för att skriva en kommentar.