icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyLolos blogg

79.9 kg 70 kg 76186
🌸🌸🌸
11 juli 2018 23:12
3

Jag föll hårt denna gång!

Jag fixar inte riktigt att ta mig tillbaka på rätt spår igen,ja hittar inte motivationen.

är ledsen,förtvivlad och arg på mig själv.

att jag alltid ska hamna här om och om igen. 😢

Gillar

Kommentarer

 • 11 juli 2018 23:37
  gittan52

  Jag sitter och slipar på ett blogginlägg som kommer på fredag.

  Eftersom jag gillar liknelser, och såg ett fint spindelnät idag, så utgår jag från det.

  Snälla, slå inte på dig själv! Det finns förmodligen många bloggar som vittnar om hur svårt det är dessa tider. 

  Ibland tror jag att vi behöver tänka "utanför lådan" wink

   

 • 12 juli 2018 00:06
  klaraelv

  Finns inget som blir bättre av att du blir arg på dig själv, försök tänka varför du vill förlora vikt, det tror jag är bästa motivationen för att kunna genomföra det. Det finns säkert många orsaker till att du vill gå ner i vikt, men det finns oftast en huvudorsak. Fokusera sedan på den.

  Om jag exemplifierar från mig och mitt, mitt huvudmål var att gå ner i vikt så att jag skulle överleva. Sedan har det kommit till andra saker under vägen, exempelvis få snyggare kropp, kläder sitter bättre osv osv. Men det är inte ett huvudmål, inte från mitt sätt att se det, det blir mer en biprodukt. Och biprodukten kan man förädla när de primära målen är i hamn.

  Med det vill jag ha sagt att hämta motivationen från ditt mål, och det händer att man faller och gör man det så reser man sig upp. Tänk på hur man gör på vintern när man halkar, man reser sig fort som sjutton och tittar sig omkring för att se om det var någon som såg att man stod på öronen laugh.

  Bara för att man fallit behöver man inte ge upp, ett fel ska inte förstöra flera veckor med rätt.

 • 12 juli 2018 18:08

  Jag säger som ovan, bli inte arg på dig själv. Ta ett allvarligt snack istället. Och nu kommer du nog tycka jag är lite knasig men när det kommer till sådana här snack, då gör jag dem högt. (Ser till att jag är ensam hemma dock) Jag sätter mig med papper och penna, funderar på vad problemet är, vad är frågan jag behöver ställa till mig själv. "Vad håller du på med?" är väl den första som dyker upp men det är nog inte den egentliga frågan. För någonstans finns det en del av mig som vill och vet varför jag ska förändra mitt liv. Den delen vet också var problemet ligger, varför förändringen inte får fortsätta. 

  Hos mig är det oftast rädsla. Även om jag gömmer det bakom ord som "jag vill kunna äta som alla andra", och "varför ska jag behöva vara annorlunda" eller "äsch man lever ju bara en gång". Just den sista kommentaren har jag fått många gånger från min omgivning. Och när jag är på det humöret (skittrött på att höra det alltså) så svarar jag, "Det har du förbanne mig rätt i, man lever bara en gång och då vill man ju att det livet ska vara så länge som möjligt och att man ska må så bra som möjligt, eller hur? Nej tack jag vill inte ha någon tårta/kaka/glass/godis"

  För mig handlade viktminskningen om livskvalitet och att överleva. Som Klaraelv skrev så kom annat sen också såklart, men huvudmålet med att för mig gå ner är att överleva och att må bra, medan jag lever mitt liv.

  Men du, skäll inte och bli inte arg på dig själv, det ger bara en negativ loop. Prata med dig själv, ärligt och öppet och lyssna på vad du säger

  Massor styrkekramar till dig heartheartheart

Logga in för att skriva en kommentar.