icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyLolos blogg

79.9 kg 70 kg 76584
🌾🌾🌾
1 juni 2018 12:45
18

GĂ„r inte ner ett enda gram 😔

*Jag Àter 4700 kalorier mindre Àn jag förbrukar i veckan.( snitt -671/dag)

*jag minskar kolhydraterna.Ă€ter 60-70 gram/dag

*jag rör pÄ mig i den mÄn jag kan var dag. Cyklar och gÄr minst 30 minuter.

och jag gÄr inte ner nÄgonting i vikt.

jag Àr frustrerad,ledsen,arg

jag kÀnner att jag Àr pÄ vÀg att ge upp, att vara smal det kan jag glömma.

😱 jag Ă€r pĂ„ vĂ€g att bryta ihop.

c820bb81-6e06-4d07-a458-a1fd663c3d3a.jpeg

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 1 juni 2018 12:48

  Ge inte upp, Àven om det bÀr emot. Kroppen Àr motstrÀvig, men vet du med dig att du gör rÀtt sÄ kan den inte streta emot i all evighet. Den kan vara bra tjurig dÀremot. Pepp!

 • 1 juni 2018 13:34
  klaraelv

  Jag har stÀllt in det absolut lÀgsta i aktivitetsnivÄ för att det inte ska finnas nÄgon minsta chans att jag fÄr nÄgon glÀdjekalkyl för hur mycket som det Àr ok att jag Àter. Jag registrerar ingen motion, eftersom jag inte Àter upp min motion. Hur mÄnga kcal Àter du per dag?

  Gör du allt rÀtt och Àter under din kalorigrÀns sÄ kommer de att losna för dig, ge inte upp.

 • 1 juni 2018 14:20

  LadyG

  tack!

  jag har kÀmpat med samma kilon i 8 Är nu.

  imellan Ät ger jag tyvÀrr upp, och ibland gÄr jag dÄ upp nÄt kilo sÄ jag har Ànnu mer att tampas med.

   

  Janinae jag Àter tradolan och alvedon för vÀrk( sedan 15 Är tillbaka)

  jag har pÄbörjat en kur med sunvic för Ibs (2veckor nu)

  furix för vÀtskeansamling i kroppen (tvÄ dagar i veckan tar jag det)

  D,C,B vitamin i perioder lika sÄ magnesium och silicea

  femalbalans.

  jag Àr vÀldigt biverkningskÀnnslig kan inte ta sÄ mkt mediciner.

  men om nÄgon av de jag tar pÄverkar det har jag ingen aning om...

   

  klaraelv, jag har Àtit 1300-1400/ dag tills nu för tvÄ veckor sedan.

  eftersom det inte hÀnder nÄgot ville jag försöka prova nÄgot annat.

  sÄ det blev varierande kaloriintag.

  tvÄ dar i veckan pÄ 1000,1dag 1200,1dag 1300,1dag1400,1 dag1500 och en dag1600.

  samtidigt minskade jag kolhydrater till hÀlften Àn vad jag Ät innan.

  mitt energibehov Àr 1950 kalorier.

  jag Àter inte heller upp nÄgra motions kalorier.

  kan inte heller trÀna mer eller annat pga sjukdom.

   

   

 • 1 juni 2018 14:32
  klaraelv

  Med det intaget i kcal sĂ„ borde du tappa i vikt. FörstĂ„r din frustration, men ge inte upp. Jag hade för nĂ„gon mĂ„nad sedan ett stopp som var totalt omotiverat, tog dĂ„ en Ă€ggfasta med endast kokta och stekta Ă€gg under tre dagar. Inget fett eller sĂ„nt till. Åt mellan sex-Ă„tta Ă€gg om dagen. DĂ„ satte det fart och jag tappade vikt nĂ€stan dagligen i tvĂ„ veckor. Fungerar inget annat sĂ„ prova Ă€ggfastan. 

  Senast uppdaterad 1 juni 2018 14:33

 • 1 juni 2018 14:43

  om du lÀgger in dina vÀrden hÀr

  http://matkalkyl.se/berakna-energibehov-kcal.php

  och anvÀnder 1,2 ( lite motion ) sÄ hamnar Du pÄ 1100 kcal per dag för att gÄ ner 0,5 kilo  i veckan.

  Ett förslag frÄn mig Àr att dra ner drastiskt pÄ kcal till 800 kcal per dag - min erfarenhet Àr att det ger effekt och man klarar av att leva pÄ det , bara man vÀljer smart ( bÄde kcal OCH kolhydratfattiga , men mÀttande livsmedel )

  Ge INTE upp , kroppen kÀmpar emot men du kÀmpar hÄrdare och bÀttre !

   

  Jag gjorde fö en stor hÀlsoundersökning i början av januari och det konstaterades förhöjda kortisol vÀrden , jag hade Àven höga testosteronvÀrden och  adrenalinvÀrden , en riktig stressbomb var jag.

  Nu efter flera veckors strikt kcal fattig diet Àr jag pÄ normala vÀrden, stressen har minskat rejÀlt  och  jag mÄr sÄ mycket bÀttre.

  Jag blir lugnar bÄde i kroppen och sjÀlen av att inte Àta sÄ mycket och ofta , men vi Àr ju alla olika.

   

  Senast uppdaterad 1 juni 2018 21:35

 • 1 juni 2018 16:26
  gittan52

  Grattis till fimpningen smiley

  Jag har ögnat igenom dina senaste blogginlÀgg och förstÄr att det inte bara handlar om maten utan om ditt mÄende i stort.

  Jag funderar pÄ hur det skulle kÀnnas för dig att registrera i MD (det kanske du redan gör) utan att fundera sÄ mycket pÄ kalorier/ fett/protein/kolhydrater utan Àta det du tycker om, och mÄr bra av, men vÀga och registrera. Inga krav men ÀndÄ med ett sunt tÀnk i bakhuvudet.

  Om du samtidigt vÀger dig en gÄng i veckan sÄ fÄr du snart en bild av hur det du Àter pÄverkar din vikt.

  I din profil skriver du att du vÀger dig max en gÄng i mÄnaden dÄ din vÀtskebalans Àr nÄgorlunda, och att du istÀllet litar mer pÄ mÄttbandet. AnvÀnder du det nu?

  Att ta hand om sig sjÀlv nÀr man mÄr dÄligt, bÄde mentalt och fysiskt, Àr en svÄr ekvation. Risken blir att du slÄr pÄ dig sjÀlv istÀllet för att klappa dig pÄ axeln för det som Àr bra.

  Jag förstÄr att en lÀgre vikt skulle kÀnnas bra för dig, men kanske Àr det sÄ att du behöver mÄ bÀttre innan du orkar tÀnka pÄ viktminskning? Kanske Àr det fullt tillrÀckligt att försöka hÄlla den vikt du har nu?

  För egen del Ă€r jag lite emot uttrycket att vi ska ”kĂ€mpa” för att gĂ„ ner i vikt. Vem orkar kĂ€mpa i all evighet? För inte nog med att vi vill gĂ„ ner de dĂ€r kilona, vi vill ju ocksĂ„ behĂ„lla den nya vikten.  DĂ„ ser jag istĂ€llet att vi behöver förĂ€ndra en del saker i vĂ„ra liv som kost, sömn, stress, relationer och kanske motion (inte helt nödvĂ€ndigt som jag ser det).
  Vi ska helst inte gÄ hungriga nÄgon lÀngre tid, eftersom det ofta innebÀr att vi Àter fel/för mycket och sedan tappar motivationen.

  Jag hade helt missat din blogg, men nu ska jag följa dig framöver, för jag förstÄr att du behöver mycket pep och tankar (med tanke pÄ vad du skrev i din profil bl.a.)  heart

 • 1 juni 2018 19:03
  paloma

  Jag tror inte det Àr jÀttebra för ditt mÄende att Àta för lite kalorier, det stressar din kropp Ànnu mer. Man kan ha svÄrare att gÄ ner i vikt om man stressar mycket, och du blir stressad nÀr du inte mÄr bra och inte tappar i vikt.

  HÀr stÄr lite om Kortisol och stress, och hur det kan pÄverka det mesta i kroppen.

  https://kurera.se/sju-tecken-pa-att-du-har-for-mycket-av-stresshormonet-kortisol/

  Jag hoppas du kan komma fram till ett bÀttre mÄende om du inte fokuserar jÀttemycket pÄ viktminskning som gittan52 sÀger.

  Kram❀

 • 1 juni 2018 19:08

  Jag instÀmmer med Gittan52, prova att registrera. Alla fungerar vi olika och Àr olika sÄ jag kan inte sÀga vad som skulle fungera för dig, bara för mig. NÀr jag mÄr dÄligt reagerar min kropp med stress. Och i och med det börjar den spara, allt jag stoppar i mig sparar den pÄ. Som en jÀkla hamster. AlltsÄ, för att gÄ ner i vikt var jag tvungen att jobba med mitt mÄende först, eller snarare för att inte svÀlla upp som barbapappa och gÀnget. Det handlade om att hitta matvaror som min kropp mÄdde bra av och som jag tyckte om. Jag tog bort merparten av kolhydraterna, minskade ner till max 12g om dagen. Kroppen skrek i förbannelse över mig men tillslut mÀrktes det att jag mÄdde psykiskt bÀttre av att inte Àta kolhydrater. För att vara Àrlig, nÀr jag stoppar i mig kolhydrater sÄ blir jag, efter det första ruset, ordentligt deprimerad.

  Börja med att hitta nÄgot som du mÄr bra av, registrera vad du Àter sÄ hittar du sÀkert saker som förvÄnar dig, för det gjorde jag.

  Vi finns hÀr för dig 

  Ta hand om dig heart

 • 1 juni 2018 21:20
  aregnisw

  Du har verkligen fÄtt en massa information ovan sÄ jag sÀger inte mer Àn att jag tror inte pÄ att man ska dra ner pÄ för mycket kalorier det stressar i alla fall min kropp och gör mer illa Àn nytta. Peppkram frÄn mig heart

 • 1 juni 2018 21:25

  Janinae jag tÄl inte hormoner sÄ det anvÀnder jag inte trots att jag skulle behöva det.

   

  Senast uppdaterad 1 juni 2018 21:27

 • 1 juni 2018 23:11

  Först och frÀmst vill jag tacka alla för sÄ otroligt fin ( och behövlig). Pepp,rÄd och kÀrlek.

  att ni Ă€r ju alla helt fantastiska, satt och lĂ€ste hĂ€r och började storgrĂ„ta för att jag blev sĂ„ rörd, att sĂ„ mĂ„nga ville försöka hjĂ€lpa mig â˜ș❀

   

  Med hjÀlp av alla plus Àven min Àlskade man sÄ har jag kommit fram till att göra sÄ hÀr -

  jag ska jobba med mitt mÄende, inrikta mig pÄ att hÄlla vikten tills jag mÄr bÀttre, Àta den mat som fÄr mig att mÄ bra Àven kanske lyckas fÄ min onda IBS mage att lugna sig lite.

  Àta sunt och förstÄndigt... mkt grönt,nyttiga fetter etc

  motionera lagom (sÄ jag mÄr bra och inte blir stressad)

  jobba med mind fullness och min andning.

  att inte klanka ner pÄ mig sjÀlv, försöka att se det jag gör bra.

  jobba med min stress och min dÄliga sömn.

  kanske det kommer en hel del hÀlsofördelar i bara farten.

  som hjÀlper mig med Ibs,fibromyalgi,Ängersten,förklimakteriet,sömnen och vikten.

   

  kÀnns riktigt bra att ha tagit detta beslutet

   😊

  fortsÀtter att svara er i morgon för nu Àr jag sÄ utmattad sÄ jag mÄste sova.

  tack igen alla ni fina medmÀnniskor ni har verkligen hjÀlpt mig.

  2ec8bbb6-ef79-4d45-bc28-351f05e95902.jpeg

   

   

   

   

 • 2 juni 2018 00:42

  heart

 • 2 juni 2018 07:32
  Bella50

  Bra att du inte ger upp. Gör du allt som i din makt...efter dina egna förutsĂ€ttningar...och sĂ€nker kraven pĂ„ dig sjĂ€lv...sĂ„ kommer det att ge resultat. Pepp i massor ✌

  Senast uppdaterad 2 juni 2018 07:40

 • 2 juni 2018 07:33
  Arrietty

  Hej, jag vill ocksÄ bekrÀfta det Gittan sÀger, se en helhet och försök registrera utan att tÀnka sÄ mycket mer pÄ det om du bara noterar det du Àter och hur vikten utvecklas (en gÄng per vecka Àr bra om man försöker skaffa ett bra underlag) sÄ kommer du att fÄ en bra utgÄngspunkt för vad som fungerar. Motion Àr ju bra men sjÀlv rÀknar jag inte in motionerandet i viktekvationen, jag utgÄr ifrÄn bas+"normal" behovet och anpassar intaget efter det. 

  Att sluta röka var verkligen viktigt sÄ stort grattis till det! Nu Àr jag bortskÀmd med en vÀldigt logisk kropp det Àr kalorier in i förhÄllandet till behovet som ger resultatet, men jag vet ocksÄ att det inte fanns nÄgra tjockisar i Bergen-Belsen - fÄr man inte i sig tillrÀckligt med kalorier gÄr man ner i vikt, hur lÀtt eller svÄrt det Àr att begrÀnsa sig fÄr vara bestÀmmande för den metod man vÀljer. MÄnga kÀnner sig tillfreds med LCHF, för mig blir det för mycket sug, jag behöver potatis ellerris för att hÄlla mig nöjd.

  Trots att det Ă€r svĂ„rt att lĂ„ta bli, försöker jag lĂ„ta bli att moralisera över mitt Ă€tande utan ser mig mer som en liten försöksverkstad... stoppar jag in DET HÄR fĂ„r jag DET HÄR resultatet....du Ă€r ok som du Ă€r, i din Ă„lder Ă€r fem kilos övervikt mer ett kosmetiskt Ă€n ett hĂ€lsoproblem (tycker jag)

 • 2 juni 2018 07:37
  LUAL

  Mycket klokt beslut. Det viktigaste Àr hur du mÄr. 
  Eftersom du nÀmner fibromyalgi skulle jag vilja tipsa om denna lÀnk: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/category/0-9-3-fibromyalgi-och-lchf/


   

Logga in för att skriva en kommentar.