icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyLolos blogg

79.9 kg 70 kg 76595
🌾🌾🌾
3 juni 2018 09:32
20

Funderingar hit och ditđŸ€”

Har lite funderingar och skulle vilja bolla detta med er andra.

för lite kalorier stressar tydligen redan en hÄrt stressad kropp (=jag)

och stress gör sÄ den spar pÄ fettet och min kropp gÄr pÄ sparlÄga.

sÄ mÄste det ju vara.

(ni som inte vet om mitt problem -lÀs tidigare inlÀgg om ni vill)

om jag ska mÄ bÀttre sÄ mÄste jag ju arbeta med min stress och göra sÄdant som inte stressar min kropp mer,utan gÀrna mindre.

Gi metoden har jag testat (och gick ner 23 kilo med den för 13 Är sedan)

jag hĂ„ller Gi metoden varmt om hjĂ€rtat, men den ”Tar” inte riktigt pĂ„ mig lĂ€ngre.

kan det kanske ocksÄ bero pÄ min stressade kropp?

lchf testade jag lite lÀtt för tvÄ Är sedan men min Ibs mage tÄl inte high fat.

lclc gÄr ju inte pga jag bör inte Àta för lite kalorier just nu.

borde inte GI vara det mest skonsamma för mig nu?

att hÄlla blodsocker nivÄn i schack vore vÀl ÀndÄ det som kroppen behöver just nu?!

inte för att försöka gÄ ner i vikt just nu, utan att hÄlla den vikt jag har och jobba pÄ att mÄ bÀttre innan jag börjar försöka gÄ ner igen.

vad tror ni?

 

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 3 juni 2018 10:12
  chicha

  Nu har jag lÀst ikapp och sett att du fÄtt mÄnga kloka rÄd. Tror att det Àr viktigt att du kommit fram till att just nu Àr ditt mÄende det viktigaste att ta tag i! Att ha som mÄl att Àta sunt och behÄlla din nuvarande vikt Àr "good enough" just nu. 

  Du ska INTE ge dig pÄ periodisk fasta eller att dra ner kalorier drastiskt, det avrÄds för en stressad person. 

  Kan tÀnka att GI kan vara bra för dig, men glöm inte att lÀgga till fett för att hÄlla dig mÀtt.

  Ta hand om dig!

 • 3 juni 2018 10:53

  GI eller Isokalorisk, skulle jag rekommendera för en redan stressad person som ska fokusera pÄ vÀlmÄende primÀrt och inte viktnedgÄng. Isokalorisk, dvs 33% av varje (protein, fett, kolhydrater) kan du lÀsa mer om hÀr: https://www.matdagboken.se/information/kostrad/isodieten-1

  I trÀningsvÀg skulle jag avrÄda frÄn all form av konditionstÀrning till en början. Satsa pÄ styrketrÀning, för att bygga upp kroppen och styrkan utan att stressa den pÄ det sÀtt som t ex löpning gör. NÀr du mÄr bÀttre och kÀnner dig mer i balans kan du börja med konditionstrÀning lite försiktigt, om du vill.

  Men mycket mÄste utgÄ frÄn viljan, och ditt mÄende. Allt annat Àr sekundÀrt.

 • 3 juni 2018 10:54
  LUAL

  Du kanske ska titta pÄ om Paleo skulle kunna vara nÄgot? Det Àr inte lika mycket fett och sÄ tar man bort mejerier, vilket ibland kan störa viktnedgÄng, Prova dig fram till det som kÀnns rÀtt.

 • 3 juni 2018 10:59
  Arrietty

  DĂ„ jag fick min c-pap sa sköterskan att sömnapnĂ©n försatt min kropp i paniktillstĂ„nd och dĂ„ klamrar den sig fast vid kalorierna. Men hur sant det Ă€r vet jag inte för jag hade eg inga problem att tappa vikt om jag bara Ă„t som jag skulle. Troligare Ă€r att  apnĂ©n gav sĂ„dan energibrist att jag inte orkade hĂ„lla igĂ„ng en dietmeny. Som jag lĂ€ser dig hĂ€r Ă€r du vĂ€ldigt stressad över vikten. DĂ„ Ă€r det i min erfarenhet svĂ„rt att orka. Hur Ă€r livet i övrigt? Har du delar som fungerar jĂ€ttebra? Jag brukar försöka förstĂ„ vad det Ă€r som gör att det funkar och sĂ„ försöka flytta över de ”verktygen” till omrĂ„det som inte funkar.

 • 3 juni 2018 11:01

  Chicha - jag tror ocksÄ att det var bÄde bra och nödvÀndigt att inse att jag ska fokusera pÄ vÀlmÄende nu.

  viktnedgÄng fÄr komma senare.

  promenera,cykla och Àta sunt blir min melodi nu.

  och jobba pÄ min stress,Ängerst etc .

  tack 💕

 • 3 juni 2018 11:06

  Tack för tips om isokalorisk diet @LadyG ska kolla in det.

  men jag kan inte styrketrÀna,inte heller springa. TyvÀrr

  har inte sprungit pÄ 25 Är.

  jag har fibromyalgi plus atros jag klarar inte sÄdant ens i smÄ mÀngder.

  jag kan enbart gÄ,cykla och vÀldigt lÀtt gymnastik.

  har provat jag lovar, lÀkarna sÀger STOPP,kroppen sÀger STOPP.

   

   

 • 3 juni 2018 11:07

  Tack LUAL, ska lĂ€sa om det đŸ‘đŸ»

 • 3 juni 2018 11:08
  klaraelv

  Har inte sÄ mycket mer att tillföra Àn att jag tycker du ska fundera pÄ de rÄd LadyG gav, verkar vettig vÀg att prova.

  Önskar dig verkligen lycka till med att hitta ditt vĂ€lmĂ„ende i första hand.

 • 3 juni 2018 11:12

  Aha, det kÀnde jag inte till! DÄ ska du lyssna pÄ din kropp, sÀger den stopp sÄ menar den det. Det Àr ingen idé att försöka tvinga fram nÄgot som bara gör dig elÀndig och olycklig! 

  Satsa pÄ dig sjÀlv nu, och ta hand om dig! 

 • 3 juni 2018 11:45
  klaraelv

  Nu kanske jag Àr helt fel ute eftersom jag inte kan nÄgot om fibro, men jag googlade pÄ det och det verkar som det finns rekommendationer att styrketrÀning kan lindra problemen vid fibromyalgi. Artros Àr det samma sak med och dÀr kan jag bekrÀfta att det blir bÀttre av trÀning och viktnedgÄng. Nu Àr det sÀllan jag har kraftig vÀrk i höften, tidigare hade jag det jÀmt Àven pÄ nÀtterna. I början nÀr jag trÀnade sÄ tog jag det lite försiktigare, ont gjorde det, men vad var skillnaden, det gjorde ju ont Àven utan att trÀna. Men efter ett par veckor sÄ kÀnde jag att jag kunde öka intensiteten, och nu har jag sÀllan ont.

  Hör med lÀkarna om det kan vara positivt att trÀna styrketrÀning.

 • 3 juni 2018 13:02

  klaraelv tack,tack ❀

  Du har sÀkert inte fel, det stÀmmer sÀkert pÄ mÄnga.

  Men alla Àr ocksÄ olika och nÀr det gÀller fibromyalgi sÄ funkar det ena pÄ nÄgon men fördÀrvar totalt nÄgon annan.

  ex min vÀrk lindras av vÀrmekudde medan nÄgon annan föredrar ispÄsar.

  jag har haft fibromyalgi i 20 Är nu och jag har varit försökskanin i allt.

  jag vet vad jag kan och inte kan klara.

  de gÄnger jag blivit tvingad av sjukvÄrden att göra det jag sjÀlv vet att jag inte kan har det slutat med att jag blivit sÀngliggande i dagar.

  sÄ numera lyssnar jag pÄ min kropp.

  och att viktnedgĂ„ng lindrar vĂ€rk det vet jag, det Ă€r ju en av de stora anledningarna till att jag vill gĂ„ ner i vikt, men jag kan ju inte det. đŸ˜„

  Senast uppdaterad 3 juni 2018 13:14

 • 3 juni 2018 13:04

  Tack snĂ€lla LadyG.det ska jag försöka göra ❀

 • 3 juni 2018 13:21

  Arrietty

  tack för tips,rĂ„d och att du delar med dig.❀

  och vad jobbigt för dig att ha sömnapné,min man lider av det med men nu har han en sömnapne skena och dÄ Àr det bÀttre.

 • 3 juni 2018 14:53
  gittan52

  NÀr det gÀller kosten och kalorierna sÄ tÀnker jag sÄ hÀr:

  För att behÄlla din nuvarande vikt, om din profil stÀmmer, sÄ borde du Àta runt 1700 kcal (all eventuell motion bortrÀknad, men ÀndÄ inte sÀngliggande)

  NÀr du nÄr din mÄlvikt ligger grÀnsen ungefÀr 100 kcal fÀrre.

  Jag vet inte om du registrerar maten, men om du gör det och försöker ligga pÄ runt 1600 kcal/dag sÄ borde din vikt sakta, sakta nÄ nedÄt. Som jag ser det sÄ behöver du inte ligga pÄ den kalorimÀngd du har i din profil och dra av 500 frÄn den. Framför allt eftersom du inte mÄr bra.

  Jag varken kan, eller vill, rÄda dig till nÄgon speciell kost. Du skriver sjÀlv att det som fungerar för en person kan vara helt fel för nÄgon annan, dÀrför tycker jag att du ska fortsÀtta prova dig fram till vad som passar just dig. Vad den kosten kallas kanske spelar mindre roll, sÄ lÀnge du mÄr bra av den. smiley


  NÀr det gÀller vÀrken sÄ blev den vÀrre första gÄngen jag lyckades gÄ ner mycket i vikt.
  Nu har jag sÀllan vÀrk, men den förlamande tröttheten finns kvar. Som pensionÀr kan jag rÀtta mig efter den och det blir nÀstan alltid en middagsvila. Ibland somnar jag, ibland inte.

 • 3 juni 2018 15:09

  Förklimakteriet, visst bjuder det pÄ mÄnga överraskningar i bÄde knop och kropp?!

  Med tanke pÄ det och allt annat jag nyss lÀste i din profil att du har/har haft att hantera förstÄr jag att det kan kÀnnas tufft nu.

  Eftersom Àven jag har problem med stress som jag inte lyckats lÀra mig "hantera" kan jag inte ge nÄgra rÄd, bara pepp och framför allt massor med beröm och beundran för att du slutat röka - det Àr ju en enorm bedrift!

Logga in för att skriva en kommentar.