icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyLolos blogg

79.9 kg 70 kg 76189
🌸🌸🌸
6 maj 2018 15:30
10

En vädjan om tips och råd 🌸

Jag publicerar detta inlägg en gång till,pga jag har en önskan och vädjan om hjälp tips och råd.

vill se vad andra har för erfarenheter och kanske jag kan finna lite lindring.

 Jag har läst en hel del om  förklimakteriet som jag då befunnit mig i 8 år.

det kan tydligen ta 10 år innan menostop infinner sig.

jag har vallningar,depritionen,ilska,lättretlighet,oro,ångest,hjärtklappning och samlar på mig extremt mkt vätska.jag gråter var dag.ett sånt fruktansvärt lidande.

😢

samtidigt kämpar jag med ständig smärta i magen (IBS) och värk i leder och muskler (fibromyalgi) jag är alltid trött har sömnsvårigheter. Vaknar flera gånger var natt.svårt att fokusera,dåligt minne och har svårt för att läsa längre text mm.

det handlar om två- tre kg vätska /dag och

vid mens ännu mera. 😔

för det är vad jag kissar bort efter att jag tagit vattendrivande,åtminstonde de dagar den vattendrivande tabletten tar ordentligt.

2-3 dagar i månaden är jag ” normal” samlar inte så mkt vatten och då kan jag väga mig.

Övrig tid mäter jag mig bara var vecka.

har 12 ställen på kroppen som jag mäter.

och jag vet att jag mäter ”rätt” ställe pga att jag mäter där jag har ärr,födelsemärken och leverfläckar.

3 cm på en vecka nu. Och totalt 15,5 cm i år.

och 2,5 kilo

jag har massor med ”måttdelmål”” annars hade jag inte klarat detta.

är det någon annan som har sådana bekymmer med vätska,vågen,förklimakteriet värk mm?

 

Själv så känner jag var dag att jag inte orkar en enda dag till...... men man måste ju. 😔

önskar er alla en fortsatt trevlig söndag

Kommentarer

 • 6 maj 2018 16:07

  Vad jobbigt du har det. Jag är 45 år och jag tycker mensen kommer tätare och så har jag haft problem med mycket småblödningar, typiskt såhär åren före menopaus tydligen. Vikten hos mig skiftar väl 1-2 kg beroende på menscykeln. Jag antar att du har utretts av gynekolog och inte bara varit på vårdcentralen?

 • 6 maj 2018 16:28

  Åh jag vet precis hur du har det. Jag har varit i detta i snart 6 år. Förmodligen därför jag lagt på mig mina kg nu. Jag tror nog jag testat alla naturmediciner, ingen har hjälpt. 

  Mår dock bättre om jag strikt håller mig från socker och vitt mjöl. Alltså kolhydrater... men ibland verkar inget att hjälpa. De säger man mår mycket bättre av regelbunden träning och det är nog det som är bäst.

  jag tränar ca 4-5 ggr/veckan, dricker 1 liter vatten om dagen och försöker äta rätt - då är det lite bättre. 

  Ledsen att jag inte har något bättre tips. Hittar jag en lindring lovar jag att dela med mig😊

 • 6 maj 2018 20:47

  Jag är så ledsen för att du har det så jobbigt. Jag hamnade i förklimakteriet också... tror jag, förra våren. Med vallningar och vattenansamling mm. Humöret som också påverkades och jag kände som du, ska det verkligen behöva vara så här? Jag hörde mig för och det enda som egentligen rekommenderades var styrketräning och att dricka mycket vatten... jag vet inte men nu så här i backspegeln vet jag inte om det var förklimakteriet eller om det var stress.

  Sen jag gick över till LCHF har det inte varit några problem, men de kan ju komma tillbaka. Jag tycker du ska gå till mödravården och be om hjälp om du inte gjort det.

  Styrkekramar till dig heart

 • 7 maj 2018 09:17
  Louiseek

  Jag är dock inte i förklimakteriet, det får vänta ett tag till då jag är 33, men jag har fibro och den ständiga värken, tröttheten, svårigheten att fokusera känner jag till samt sömnproblemen. Något som jag har märkt hjälper mig att leva med fibron är att försöka vara aktiv, visst det är tungt, jävligt tungt, vissa dagar när allt felar. Men ju mer jag rör på mig och är aktiv dessto mindre dåliga dagar får jag. I början innan man orkat ta sig ur den onda spiralen när tröttheten och värken de dåliga dagarna är fler än de få dagar man mår bra är det tungt att göra något aktivt, men sakta men säkert vänder det, eller iaf för mig, jag blir lite piggare de dåliga dagarna minskar och rätt som det är, är de bra dagarnra fler än de dåliga. Vet att det kanske inte riktigt var det här du frågade efter men tänkte att det kanske motiverar något.

   

  Styrke kramar till dig heart

 • 7 maj 2018 10:52

  Medlem16 tack för att du delar med dig,det är så viktigt att prata om tycker jag.

  jodå jag har varit på kk ett antal gånger.

  tål tyvärr inte hormontillskott,speciellt gulkroppshormon har läst att de som har svår pms (=jag) tål inte sin egen gulkroppshormon därför är man så ledsen,deprimerad etc så då fixar inte kroppen konstgjord heller.(jag ville överhuvudtaget inte leva mer när jag testade hormonbehandling)

  ha en fin dag✨

 • 7 maj 2018 11:17

  Cs68 jo det där med viktuppgång,problem att hålla vikten och svårt att gå ner tillhör helt klart förklimakteriet.

  progresteoron bildas vid ägglossning, i förklimakteriet har man färre och färre ägglossningar= inget progresteoron bildas( gulkroppshormon) och progresteoron hjälper till med fettförbränningen och även vätskebalansen i kroppen.

  ävenöstrogenbrist gör så att man lagrar fett lättare.

  därav lägger man på sig fett lättare och känner sig svullen och plufsig .

  det är så här jag har förstått det ialla fall.

  detta med träning är absolut jätteviktigt.

  men klarar bara cykling och promenader ( simma lite med men jag tål inte klor så det hoppar jag) lite lätt gymnastik också.

  Minst 30 minuter / dag försöker jag i alla fall röra mig.

  tack för att du delar med dig,det betyder mkt.

  ha en fin dag ✨

   

 • 8 maj 2018 01:46

  Kicki47

  så skönt att det lugnade sig igen för dig,

  hoppas att det förblir så.

  jo jag får väl söka igen, 3:e gången nu .vet bara inte vad dom ska kunna göra,tål ju inte hormoner :(

  tack för ditt inlägg.intressant att läsa om hur andra upplever det.

  ha en fin dag✨

 • 8 maj 2018 01:53

  Louiseek

  usch och fy, vet precis hur du känner.

  känner ju lika dant....detta kämpandet dag ut och dag in.

  fibromyalgi är ett helvete 😖

  jo som jag skrivit tidigare,jag motionerar med,idén mån jag kan.

  har haft sjukdomen i 17 år nu,så jag har prova5 mig fram en hel del.

  vet också att när jag vägde lite mindre så mådde jag lite bättre.

  orkade lite mer hade mindre ont.

  hoppas dina (och mina) bra dagar blir fler än de dåliga nu fram över.

  kram tillbaka✨

   

 • 9 maj 2018 09:58

  Jag hade inga stora problem i klimakteriet och kanske berodde det på att jag åt LCHF. Jag har hört att det kan göra det hela lite lindrigare och det stämmer ju med vad Kicki47 skriver. 

  Det jag tänker att du skulle kunna prova är Pyridoxin som är B6-vitamin, alltså inget konstigt. Det finns receptfritt på apoteket och jag fick tips på mödravården om det när jag hade extremt jobbig pms. I Frankrike där jag bor kombinerar man det med magnesium och det finns kombitabletter. Men jag tycker framför allt att du ska testa Pyridoxin

  OM du vill testa det tar du en tablett om dagen. När jag tog det mot pms tog jag en tablett om dagen när jag började tills mensen kom och sedan höll jag upp två veckor från mensen startat och började sedan ta en tablett om dagen igen fram till mens. MEN för att inte glömma bort det tycker jag det är bättre att ta en om dagen. Jag har fortsatt att äta mina pyridoxin och nu i kombination med magnesium. 

  Hoppas att du snart får en lättnad på dina problem. 

 • 20 maj 2018 09:26

  Hej,hej Efva.

  tusen tack för tipset, jag ska absolut kolla upp detta.

  ha en fin dag☀️

Logga in för att skriva en kommentar.