icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5140789
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.

Visar poster taggade med "vikt"

25 september 2023 11:46

Träningsvärk 2

Vem hade kunnat ana att det skulle vara så jobbigt att gräva om pallkragar, och kärra bort gammal jord? 

Jag var öm redan när vi började, men sedan gick det liksom över medan vi höll på. Idag är det etter värre däremot. 

Men vi hade roligt i trädgå...

Läs mer Kommentera
22 maj 2023 09:13
3

Oförvånad

Jag har lyft och hanterat ramar med bin, det ni! Lugna, fina rörelser så går bina med på ganska mycket. De var väldigt obekymrade om vår närvaro, och detta var ändå de som skulle vara ilska.

Allt är relativt antar jag.

Jag lyssnade till kupans surr,...

Läs mer Kommentera
17 april 2023 10:09
5

Lätt fånget ...

... lätt förgånget.

Den där viktuppgången jag såg förra veckan, måste ha varit mycket vatten för den är utraderad nu. Vågen sade -2,1kg vilket är exakt så mycket jag gick upp förra veckan. Så nu är jag nere och tangerar lägstavikten igen.

Trots att j...

Läs mer Kommentera
3 april 2023 08:36
10

Det är nära nu

Igår, sol och fågelsång. Gymmet är återställt efter att ha agerat gästrum, så  jag har fritt fram där igen. Jag hade städat och plockat med tvätten. Jag tog mina träningsgrejer och gav mig ut på en svängom, och till min egen stora förvånin...

Läs mer Kommentera
27 mars 2023 08:59
8

Det flyter på bra

Jag trodde faktiskt, med tanke på tiden i månaden, att vikten skulle bete sig ... annorlunda? Jag har varit skapligt strikt, till och med när jag lagat mat. Smaka av när det är klart bidrar inte med något särskilt, det är inga matskedar jag trycker...

Läs mer Kommentera
20 mars 2023 09:19
5

Ny vecka, igen

Eftersom stressveckan som gått inneburit ganska många avsteg från kuren tänkte jag i mitt stilla sinne att jag nog inte skulle se en viktnedgång. Jag förberedde mig för en viktuppgång och hoppades att jag hade fel.

Jag sitter och försöker ta in att ja...

Läs mer Kommentera
13 mars 2023 09:08
10

Fjärde veckan inleds

Efter 6-timmarstävlingen, som jag bröt kuren för i två veckor, har jag hållit så hårt jag kunnat i kuren. Bara enstaka snesteg, inte helt obegripligt eller oförlåtligt på något sätt. Det är sådant som händer. Huvudsaken är inte att alltid g...

Läs mer Kommentera
10 mars 2023 09:44
6

Så här gör jag

Detta med pulverkur, soppor och shakes till mat bara? Hur fungerar det? Är det jobbigt?

Ja, jag tyckte det var jobbigt de första två, tre dagarna medan kroppen försöker övertyga en om att låta bli att gå ner i vikt, men det blir lättare sen. I b...

Läs mer Kommentera
6 mars 2023 09:49
14

Jag håller kursen

Igår skrev jag en del om vikten, och mina förhoppningar och drömmar. Då utgick jag från att dagens vägning skulle visa något hekto ner, att det skulle vara en liten viktnedgång. Men nu visade vågen inte ett litet minus, inte något eller några hekto ner.

...
Läs mer Kommentera
5 mars 2023 22:29
2

Som det blev...

Det gick verkligen tungt idag, riktigt sakta till och med för att vara jag. 15km tog 2 timmar och 23 minuter, det är inte bra. Jag stormade hem, supermissnöjd och grinig.

Jag kom på så småningom (jag är inte världens klyftigaste direkt när jag spr...

Läs mer Kommentera
27 februari 2023 09:03
8

Vecka 2. Jösses amalia!

Jag har ansträngt mig för att göra rätt, så mycket jag kunnat. Jag har valt att parkera längre bort och promenera och jag går eller cyklar dit jag ska om det inte är isgata.

Vardagsaktiviteter, det där lågintensiva som kanske inte är så prioriterat...

Läs mer Kommentera
26 februari 2023 22:40
2

Extra vilodag gjorde susen

Det ska bli spännande att se vad vågen säger imorgon. Jag är som tyngst nu, det är den tiden i månaden. Samtidigt vet jag att jag borde gå ner i vikt, för jag har skött mig så gott som exemplariskt.

Jag testade en ny träningsapp, Zwift, och bortsett fr...

Läs mer Kommentera
24 februari 2023 19:39
2

Trevlig helg på er!

I ett svagt ögonblick anmälde jag mig till Växjö Marathon i oktober. Det är nu knappt 8 månader dit, så jag hinner ju träna men jag blir ändå lite pirrig i maggropen när jag tänker på det.

Som om inte Stockolm Marathon den 3 juni skulle vara läskigt no...

Läs mer Kommentera
9 februari 2023 09:33
5

Halt, här får ingen passera

Det är dags att dra i handbromsen, backa tillbaka till när rutinerna fungerade och det gick någorlunda bra. Det betyder soppor och shakes tills jag fått tillbaka balansen igen.

Jag tror inte jag får till ett minus denna vecka, det har varit alldeles f...

Läs mer Kommentera
6 februari 2023 10:11
4

En tredjedel avklarat

Det blev en snäll start för magen igår, torskrygg och potatismos, en repris från förra veckan. Lättsmält och gott. Jag slapp uppror från magen, men vi får väl se om det fortsätter på samma sätt.

Resten av dagen höll jag mig till mina shakes och soppor,...

Läs mer Kommentera
5 februari 2023 11:01
5

Men jösses

Det var rätt kallt igår, -15,5°C och det var mycket nära att jag vände i dörren och blev hemma istället för att springa på gymmets löpband. Men nästan 2,5 timma senare var jag ändå rätt nöjd, jag lyckades springa tre avsnitt av Doctor Who och...

Läs mer Kommentera
4 februari 2023 11:51
4

Imorgon är det dags igen

Imorgon är det sista vägningen på 100% kur, jag räknar med att viktnedgången bromsar in ganska rejält i och med att jag börjar fasa in riktiga måltider när vecka 6 börjar.

Jag har laddat upp med recept och inspiration, så förhoppningsvis ska jag väl...

Läs mer Kommentera
31 januari 2023 15:30

Helt galet

Nu förstår jag varför jag känt mig lite seg. Varför det har känts lite motigt att träna. Varför fingrarna helt plötsligt svullnat upp. 

Någonstans lyckades jag förtränga att det någon gång ska bli den tiden i månaden också. Det förklarar så väldi...

Läs mer Kommentera
30 januari 2023 12:03
11

Ny vecka

Så börjar den femte veckan på kuren, och jag är milt fascinerad av att det faktiskt fungerar. Jag det blir väl lite enahanda ibland förstås, men jag behöver inte påminna mig speciellt ofta om varför jag gör det här.

Särskilt inte nu, när jag faktiskt...

Läs mer Kommentera