icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3854995
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.

Visar poster taggade med "vikt"

5 februari 2023 11:01
5

Men jösses

Det var rätt kallt igår, -15,5°C och det var mycket nära att jag vände i dörren och blev hemma istället för att springa på gymmets löpband. Men nästan 2,5 timma senare var jag ändå rätt nöjd, jag lyckades springa tre avsnitt av Doctor Who och...

Läs mer Kommentera
4 februari 2023 11:51
4

Imorgon är det dags igen

Imorgon är det sista vägningen på 100% kur, jag räknar med att viktnedgången bromsar in ganska rejält i och med att jag börjar fasa in riktiga måltider när vecka 6 börjar.

Jag har laddat upp med recept och inspiration, så förhoppningsvis ska jag väl...

Läs mer Kommentera
31 januari 2023 15:30

Helt galet

Nu förstår jag varför jag känt mig lite seg. Varför det har känts lite motigt att träna. Varför fingrarna helt plötsligt svullnat upp. 

Någonstans lyckades jag förtränga att det någon gång ska bli den tiden i månaden också. Det förklarar så väldi...

Läs mer Kommentera
30 januari 2023 12:03
11

Ny vecka

Så börjar den femte veckan på kuren, och jag är milt fascinerad av att det faktiskt fungerar. Jag det blir väl lite enahanda ibland förstås, men jag behöver inte påminna mig speciellt ofta om varför jag gör det här.

Särskilt inte nu, när jag faktiskt...

Läs mer Kommentera
29 januari 2023 12:23
11

Hur irriterande är inte detta?

Bilen står kvar på verkstaden (osäkert hur länge), vädret suger, jag har lätt träningsvärk, jag är less och trött på det mesta.

Det är en sån dag. 

Vågen visade förvisso ett minus, men det var ett minus på -0,6kg som ger totalvikt 90,0kg. Det är...

Läs mer Kommentera
27 januari 2023 11:22
7

Så fort tiden går

Tänka sig, 27:e dagen på kur. 4:e veckan nästan slut, i övermorgon får jag veta om jag kommer in på 80-talet nu, eller om jag får vänta en vecka till.

Något litet mer än 0,6kg borde jag klara?

Igår skulle jag springa en lugn mil, så jag ställde ne...

Läs mer Kommentera
22 januari 2023 09:34
9

Fjärde söndagen

Veckan som gått har varit den tyngsta, ur träningssynpunkt. Längsta löpningarna, tyngsta lyften och det syns på vågen.

Löpningen igår var riktigt tung, nästan två timmar och jag gick in i väggen så hårt att det var jobbigt att bada efteråt.

Nästa ve...

Läs mer Kommentera
19 januari 2023 09:50
8

Veckoslutet närmar sig

Jag upphör aldrig att förvånas över kroppens kapacitet till förändring, anpassning. Igår stod det styrketräning på schemat och det gick fantastiskt bra!

45kg i bänkpress var 2,5kg tyngre än personbästa. Jag var lite osäker på om det var ett PB ell...

Läs mer Kommentera
15 januari 2023 12:12
7

Tredje veckan slut

Det går rätt bra nu faktiskt. Ja måttbandet ville inte erkänna att det hänt något, men jag kan faktiskt nästan förstå det.

Jag har träningsvärk, som en mer eller mindre jämn matta hela tiden.

Det är inte så att jag tar i jättemycket när jag trän...

Läs mer Kommentera
13 januari 2023 09:16
6

Snart slut

Snart är den andra veckan slut, det är fredag idag och i övermorgon är det vägning igen. Gissa vem som är nyfiken!

Igår gå/joggade jag på löpbandet, 10km på 90 minuter, lite spontant utan att räkna minuter eller hålla koll. När och hur fort fick...

Läs mer Kommentera
12 januari 2023 10:17
7

Det där med inte...

Jag börjar tro att det är något magiskt med ordet "inte". Det har hänt flera gånger nu att jag skrivit att jag inte ska göra något, och så är det exakt det jag gör. Nu gäller det iofs träning, och då må det vara hänt eftersom jag mest skrivit om att jag i...

Läs mer Kommentera
10 januari 2023 17:55
2

Vilodag

Igår fick jag till ett löppass fastän jag kände mig lite sliten. Förra veckan blev så bra att jag ville försöka upprätthålla träningen, även om det innebär att det går långsammare och känns tyngre. Det gör gott för kroppen att jag gnetar på.

Sammanlagt...

Läs mer Kommentera
8 januari 2023 10:55
8

Årets första invägning

Jag oroade mig helt i onödan visade det sig. Så väl måttband som våg var rörande överens om att det skett en förändring till det bättre, även om måttbandet var lite mer återhållsamt med -1cm över lag på måtten.

Vågen visade -2,5kg.

Jag är nere på b...

Läs mer Kommentera
2 januari 2023 13:09
6

Ny vägdag

Eftersom året började en söndag, och det var då jag vägde mig, så byter jag till söndagar då. Jag antar att det i längden spelar mindre roll vilken dag jag väger mig. Trenden ska ju vara nedåt, oavsett vilken dag det blir.

Eftersom jag väger så mycket...

Läs mer Kommentera
12 december 2022 10:46
1

Visste väl det!

Ny vecka, nya mätningar och nu har vattenvikten runnit av mig och lite mer där till. Jag som inte ens registrerat denna vecka bara för att det varit så hysteriskt, jag har bara försökt kontrollera mig lite. Det har varit för mycket om mig och kring...

Läs mer Kommentera
28 november 2022 09:40
7

Håll ut och håll i

Jag är återigen full av blandade känslor, men jag får väl ta och lita på att träningsvärken och styrketräningen faktiskt gör det jag tror det ska göra. Att det är därför veckans vägning inte helt förvånande visade +0,3kg. Jag har en impeda...

Läs mer Kommentera
27 november 2022 12:38
8

Veckan som gick

Veckan som gick var inte den bästa. Flera gången havererade mina planer, så jag förväntar mig ett plus både på våg och måttband. Men det är som det är i så fall, jag tänker inte sluta försöka för det. Det enda som hänt är att det tar en v...

Läs mer Kommentera
21 november 2022 13:50
4

Ambivalent

Jag vet inte om jag ska vara irriterad eller glad, jag anade i och för sig att viktnedgången skulle utebli men det är inte alltid jag tycker om att ha rätt. Jag hade gärna haft fel den här gången. Det som gör mig mest ambivalent är att centimetrar...

Läs mer Kommentera
17 november 2022 12:22
5

Andra veckan rullar på

Lite frusen, lite selektivt smart, lite tröttare. Jag känner att jag ligger på underskott, men det är okej. Jag känner igen kroppens gnäll, den gillar inte att depåerna inte är utmaxade. Den tycker inte om att jag tränar heller, och det är också nyttigt. 

...
Läs mer Kommentera