icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5077196
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.

Visar poster taggade med "kolesterol"

1 July 2015 13:27
8

Betaglukaner igen

Havregryn är bra grejer, det vet jag sen tidigare. Men gröt är inte så gott, och där med är avsnittet gröt avslutat för mig. Jag äter det inte, inte havregrynsgröt i alla fall.

Så hur bär man sig åt för att få i sig havregryn då? För de inehål...

Läs mer Kommentera
28 February 2014 13:16
2

Det finns hopp

"Tidiga men inte senare former av aterosklerotiska plack i kärlväggen försvinner när nivåerna av farligt kolesterol sänks, enligt en studie på möss från Karolinska Institutet. Fynden, som publiceras i PLoS Genetics, pekar på att förebyggande kol...

Läs mer Kommentera
2 October 2013 11:42
6

Mat för hjärtat, min åsikt

"Det finns vissa faktorer som ökar risken för hjärtinfarkt. Ju äldre vi blir desto större är risken. Ärftliga anlag har också betydelse. Andra riskfaktorer är rökning, stress, högt blodtryck, övervikt och fetma, förhöjda blodfetter och diabetes."
Källa: h...

Läs mer Kommentera
31 May 2013 12:01
1

Betaglukaner, din nya bästa vän

Betaglukan, eller β-glukan, är en vattenlöslig fiber som återfinns i alla fyra sädesslagen men framför allt i havre och korn. Nu har jag inte hunnit läsa på så hemskt mycket än, jag har bara skrapat på ytan men det jag hittat har gjort mig impon...

Läs mer Kommentera