icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5229105
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.

Visar poster taggade med "kalorier"

31 augusti 2019 19:24

Har du koll på vad du äter?

Till listan över vanliga fel och missar som finns i artikeln skulle jag nog vilja lägga till några punkter:

* Räknar med ben, skal eller skrott. Man räknar enbart det man äter. Så om du inte äter kycklingklubban med ben och allt ska du inte räkna...

Läs mer Kommentera
11 februari 2018 21:48
8

Apropå siffror...

Det är inte säkert att ett pass bränner många kalorier bara för att det var jobbigt och man blir svettig. Innan körde jag ett styrkepass, och även om jag på den halvtimman blev både svettig och darrig i knäna så brände det enligt pulsklockan ba...

Läs mer Kommentera
10 februari 2018 21:20
6

Siffernörderi

Jag reflekterade över det där med standardalgoritmer för kaloriförbrukning när jag matade in dagens 90 minuter cykel. Nu är det inte första gången jag gör det, men det blev så tydligt att man ska vara lite vaksam mot glädjesiffror.

Pulsklockan säger 48...

Läs mer Kommentera