icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5186350
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.

Visar poster taggade med "forskning"

13 januari 2018 12:32
10

De utlovade studierna

 

High-Intensity Exercise Training (HIET) visade sig påverka abdominal visceral fat (AVF) på så vis att ju intensivare du tränar ju mer påverkas fettet mellan organen.

Ingen motsvarade effekt kunde observeras i kontrollgruppen som inte...

Läs mer Kommentera
10 juli 2017 13:47
21

Ibland blir jag fundersam

Det är svårt, det där med statistik. Så under dagens braskande rubriker, om att även lätt övervikt hos gravida ökar risken för missbildningar, hittar du sannolikt inte en enda redovisad faktiskt siffra. Jag har letat, eftersom det ju är lite intressant.

...
Läs mer Kommentera
25 juni 2017 11:39
8

Stress är smittsamt

Max Planckinstitutet i Leipzig har i studier visat att stress är smittsamt. Om du känner dig stressad av att se någon annan stressa, så är det inte bara din inbillning. Forskarna har upprepade gånger mätt upp högre halter av stresshormonet kortisol ho...

Läs mer Kommentera
29 september 2016 13:13
5

Höna av en fjäder

Forskningsrön, varför ska man bry sig? Jag bygger vidare på ett resonemang från aregnisws blogg, jag vill inte snattra sönder hennes vägg och förstöra hennes dag 

Där skrev jag bland annat:

"Forskning har alltid tagit emot pengar ifrån olika håll, ...

Läs mer Kommentera