icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5217826
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.

Visar poster från June 2023

22 juni 2023 15:54
10

Glad midsommar

Det blir en väldigt sparsmakad midsommar i år.

Familjen nöjer sig med fika på eftermiddagen, tack och lov. Mellan flyttlådorna och stressen är det i stort sett det enda jag orkar med.

Som tur är bryr sig inte Paula så mycket. Så länge det finns g...

Läs mer Kommentera
21 juni 2023 23:58
5

Läget just nu

Idag kom flyttfirman med de sista stora, bökiga sakerna som Paulas klättertorn till exempel. Vi har burit mycket själva, och det är nu jag känner att jag får utdelning av all träning. 

Jag är trots allt ganska stark, även om jag börjar känna mig gan...

Läs mer Kommentera
20 juni 2023 23:27
12

Nordiska näringsrekommendationerna

Nordiska näringsrekommendationerna uppdaterades senast 2014. De nya, uppdaterade råden bygger på 400 aktuella studier inom området. Den försenade rapporten är beställd av Nordiska ministerrådet och rekommendationerna ligger sedan till grund för va...

Läs mer Kommentera
15 juni 2023 09:37
10

Ljudet av packtejp och skrapande kartonger

Flyttlasten går när vi hinner, mellan alla andra ordinarie uppgifter. Vi bor på två ställen känns det som, eller ingenstans, beroende på vilket humör jag är på. 

Allting är alltid på det andra stället. Nerpackat. Jag som sa att nu när vi flyttat til...

Läs mer Kommentera
13 juni 2023 11:33
4

Hoppsan!

Jag har ju drömt om egen bikupa, och går som bekant en kurs för nybörjare i biodling. Kursledaren och jag pratade nog förbi varandra senast, för i förrgår fick jag ett telefonsamtal att jag hade en drottning och hennes hov att hämta. 

Jag hade bestämt...

Läs mer Kommentera
11 juni 2023 12:15
11

Ofarligt, men läskigt

Efter flera timmar på akuten tidigare i veckan kan jag konstatera att det inte var hjärtinfarkt. 

Vi har alldeles förbannat bra sjukvård i det här landet. Snabba, kunniga, effektiva, lugna, pålitliga. Och det säger jag inte enbart för att de snabb...

Läs mer Kommentera
7 juni 2023 14:38
4

Så otippat roligt!

Så otippat roligt jag fick det igår. Maken noterade att jag var nere och dyster, så utan krusiduller såg han till att vi kom ut och sprang.

Bild: Solnedgång över rullstensåsen.

Jag fick välja runda, så jag valde en jag inte sprungit på flera...

Läs mer Kommentera
5 juni 2023 14:25
20

Nu är bilen inte dyr...

Elfel på en Renault? Så otippat ...

Jag blir vansinnig! Och jag tror helt ärligt att verkstaden börjar ledsna på den också, eftersom de har reparationsgaranti.

Verkstaden kan dessutom inte ta bilen förrän på onsdag, så det betyder att alla resor...

Läs mer Kommentera
3 juni 2023 16:16

Vi som tränar

Sommar och ledigt? Eller åtminstone ljusare och längre dagar, och med det fler chanser att träna. Nya och gamla plusmedlemmar är hjärtligt välkomna att delta i diskussionerna kring träning och hälsa i gruppen Vi som tränar

 

 

Läs mer Kommentera