icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5217719
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.

Visar poster från September 2016

29 september 2016 13:13
5

Höna av en fjäder

Forskningsrön, varför ska man bry sig? Jag bygger vidare på ett resonemang från aregnisws blogg, jag vill inte snattra sönder hennes vägg och förstöra hennes dag 

Där skrev jag bland annat:

"Forskning har alltid tagit emot pengar ifrån olika håll, ...

Läs mer Kommentera
26 september 2016 14:29

Lunchpass

Styrketräningen rullar på, idag fick det bli ett lunchpass eftersom jag inte riktigt har tid ikväll. Något är bättre än inget, tänkte jag. Det blev armhävningar 10x3, enbensknäböj utan stöd 10x3, situps på boll 10x3, planka på boll 1 min + 43...

Läs mer Kommentera
25 september 2016 12:02
10

Förvånande

Berättade jag att vi gjorde äppelmos och att det blev supergott, mycket godare än det man köper? I förra blogginlägget skrev jag om den nya maskinen, en tidig födelsedagspresent från min älskling.

Vi testade att köra vindruvor, kärnfria, genom pa...

Läs mer Kommentera
24 september 2016 15:53
4

Tidig födelsedagspresent

Jag är en liten nörd när det gäller maskiner och tekniska prylar. Dessutom älskar jag att laga mat. Så gissa om den här födelsedagspresenten hittade hem!

Det är en köttkvarn från Bosch med tillsatserna för att riva och mala saker samt korvhorn oc...

Läs mer Kommentera
23 september 2016 14:10
12

Stolt

Nu är jag officiellt lite mallig. Förr hade jag så dålig balans att jag knappt kunde stå på ett ben. Det, kan man säga, har jag jobbat med.

Den här övningen avslöjar direkt om man har dålig balans. Den hade jag inte klarat att göra förr, jag ha...

Läs mer Kommentera
22 september 2016 13:13
15

Dysterkvist

Hösten är här, som jag har längtat efter. Så varför är jag så låg? Jag vet faktiskt inte. Jag har min familj, flera hobbies jag trivs med, meningsfullt att göra och jag får ha hälsan. Efter omständigheterna borde jag vara själaglad?

Receptsidan jag pys...

Läs mer Kommentera
21 september 2016 10:27
5

Fullt upp

Ibland blir det bråttom, men det är inget som inte går över. Som tur är, kanske jag får tillägga för den här gången har det varit ovanligt mycket jag vill göra. Tyvärr har träningen reducerats till promenader och styrketräning, men det är in...

Läs mer Kommentera
15 september 2016 21:37
7

Jamen det går ju

Det är svårt att se på en bild, men den här backen är vansinnigt brant och lång. Bilden är tagen ungefär mitt i backen. Det är Arons Backe, i Ursvik.

Arons backe är bara en av alla backar man måste forcera om man ska springa Ursviks Extremespår, e...

Läs mer Kommentera
14 september 2016 13:40
5

Saknaden

Håll en tumme för mig, jag ska pallra mig iväg till gymmet strax. Det var verkligen inte igår, jag undrar om jag kommer ihåg hur man gör

Bläddrade bland gamla inlägg, skrattade så jag grät ibland. Undrar vad de gör nu för tiden, de som var med d...

Läs mer Kommentera
12 september 2016 10:47
2

Idrottens dag

Igår var det Idrottens Dag i Hagaparken, och det var fullt ös precis hela dagen. Jag vet inte hur många hundra barn vi visat Löpskyttet för, eller hur många varv på vår bana jag sprang för att visa vart långa löpningen och straffrundan gick.

På för...

Läs mer Kommentera
9 september 2016 11:11
2

Pysseldag

Intensiv dag, gårdagen. Hemsidan har fått sig en rejäl uppsträckning, vi har över 350  recept nu och jag går igenom dem med jämna mellanrum. Alltid hittar man något, en glömd tagg eller ett stavfel.

Älsklingen har gjort en ny sorts kola, en helt bis...

Läs mer Kommentera
7 september 2016 16:35
11

Inte så illa

Älgjakt. För mig betyder det ordet frostnätter, tidiga mornar och massor med släktingar som kommer och går. Aktivitet, en oändlig massa ostsmörgåsar och doften av vapenolja, tallbarr och tobak. Pappa rökte på den tiden. Jag älskade att sitta...

Läs mer Kommentera
4 september 2016 13:40
8

Dubbelseger

Strax före start, det verkade bli perfekt väder. Lite vind som svalkar, lite regn och inte allt för varmt. En dag för löpning.

Det jag funderade mest på var hur det skulle gå för den yngsta dottern. Hon har jobbat så mycket på sistone att jag in...

Läs mer Kommentera