icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5085762
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.

Visar poster i kategorin "vikt"

7 March 2024 20:43
13

Blodtryck

Är en modern Garmin BPM (blodtrycksmätare) lika exakt som en nästan 15 år gammal Omron (”Kliniskt validerad” produkt, som vanligtvis används på VC m.m.)? Mitt otränade öga säger att de är jämbördiga, men så har jag bara haft Garmin-produ...

Läs mer Kommentera
20 February 2024 09:56
12

Inget plus

Jag skulle vilja påstå att min snabbtänkthet igår, när jag parerade misstaget med de oplanerade smörgåsarna, är hela anledningen till varför jag inte gick upp idag. En annan gång hade jag antagligen gått upp i vikt, eftersom jag vanligtvis inte...

Läs mer Kommentera
18 February 2024 14:08
12

Så är veckan nästan slut

Jag ville cykla lite innan lunch, bestämde jag mig för igår. Tekniken bråkade lite innan jag kom igång, så klockan hann skena iväg med mig men mer än en timme ville jag få till i alla fall. Banan jag valde var ny för mig.

Det visade sig att det var näs...

Läs mer Kommentera
5 January 2024 15:53
16

Ryser

Jag väger mig dagligen nu, för att få in vanan igen. Försöker få till åtminstone en timmes pulshöjande aktivitet om dagen.

Ryser när jag tittar på vågen, det är gräsligt. Allt det hårda arbetet jag lade ner är borta. 

Nästa vecka börjar skolor och...

Läs mer Kommentera
25 September 2023 11:46

Träningsvärk 2

Vem hade kunnat ana att det skulle vara så jobbigt att gräva om pallkragar, och kärra bort gammal jord? 

Jag var öm redan när vi började, men sedan gick det liksom över medan vi höll på. Idag är det etter värre däremot. 

Men vi hade roligt i trädgå...

Läs mer Kommentera
29 May 2023 13:52
10

Jätteförvånad

Jag har egentligen bara sprungit omkring denna veckan, från den ena aktiviteten till den andra och försökt gära mitt bästa. På kvällarna förra veckan har jag haft övning på skjutbanan, i söndags var jag på biodlarkursen, jag har haft möten och...

Läs mer Kommentera
22 May 2023 09:13
3

Oförvånad

Jag har lyft och hanterat ramar med bin, det ni! Lugna, fina rörelser så går bina med på ganska mycket. De var väldigt obekymrade om vår närvaro, och detta var ändå de som skulle vara ilska.

Allt är relativt antar jag.

Jag lyssnade till kupans surr,...

Läs mer Kommentera
21 May 2023 13:39

Spännande

Det ska bli lite spännande imorgon, jag blir varken förvånad eller upprörd om jag får ett plus imorgon för jag vet att jag inte varit så strikt som jag borde. 

Jag känner mig som Bilbo i början av Sagan om ringen, när han säger att han känner sig s...

Läs mer Kommentera
15 May 2023 09:55

Ny vecka, nya tag

Det blev ett förvånande resultat på vågen idag, med tanke på att det är fel tid i månaden och allt. Jag borde ha gått upp, eller åtminstone hållit vikten. 

Borde.

Men fem vägningar senare, alla med exakt samma resultat, visade ett minus jag inte rik...

Läs mer Kommentera
4 May 2023 15:39
7

Det blir fint

Vi fick veta lite sent att förskolan skulle ha Star wars-fest, jag tror inte förskolan själva hade tänkt allt för djupt på det (eller så övertänkte jag saken) men jag satte mig och sydde om ett påslakan och ett lucialinne till Paula, offrade ett...

Läs mer Kommentera
1 May 2023 12:34
2

Ska tacka min lyckliga stjärna

Jag ska nog tacka min lyckliga stjäna för att det inte spårat ur medan jag fnattat runt, jag har inte hunnit bokföra som jag borde och med mitt minne blir det garanterat fel när jag börjar fundera på om jag tagit en eller två shakes på eftermiddagen.

De...

Läs mer Kommentera
28 April 2023 17:00
7

Aj aj aj

Råg är något jag älskar. Ost likaså.

Så hur gott var inte detta!!! Helt sjukt! Älskar det!

Men det var en liten påse, den räckte bara till mig! 

Bild: Jag som är så glad i råg och ost, detta är ju svårslaget helt enkelt!

Men en hel påse......

Läs mer Kommentera
24 April 2023 10:52
4

Hoppsan

Det är mycket på gång nu, rabatter som ska städas och saker som ska hinnas med. Maken fixade taket på uteplatsen och gjorde den fin, jag städade så nu är det inte längre vinterförvaring utan en fullt fungerade uteplats.

Vi hämtade två IBC-tankar ocks...

Läs mer Kommentera
19 April 2023 10:31
2

Mittvecka

Nu är akrylkursen också slut, så nu helt plötsligt har jag ingen anledning alls att åka till Vetlanda längre. Så konstigt det känns!

Jag har ju skyttet kvar förstås, för en komplett jägarexamen, men det är ju vecka 21 så det är ju ett tag dit.

Samtid...

Läs mer Kommentera
17 April 2023 10:09
5

Lätt fånget ...

... lätt förgånget.

Den där viktuppgången jag såg förra veckan, måste ha varit mycket vatten för den är utraderad nu. Vågen sade -2,1kg vilket är exakt så mycket jag gick upp förra veckan. Så nu är jag nere och tangerar lägstavikten igen.

Trots att j...

Läs mer Kommentera
14 April 2023 19:56
4

Fredag, äntligen

Det kommer kanske att bli en måttligare viktnedgång på måndag, men jag tror faktiskt det blir en. Jag har i och för sig ätit ett vanligt mål med familjen om kvällarna istället för soppa men portionerna har varit ganska små. Jag blir mätt fort.

Jag vet i...

Läs mer Kommentera
3 April 2023 08:36
10

Det är nära nu

Igår, sol och fågelsång. Gymmet är återställt efter att ha agerat gästrum, så  jag har fritt fram där igen. Jag hade städat och plockat med tvätten. Jag tog mina träningsgrejer och gav mig ut på en svängom, och till min egen stora förvånin...

Läs mer Kommentera
1 April 2023 13:38
8

Kvartalsrapport

Inspirerad av Digitali måste jag ju gå igenom vad jag gjort sedan starten, de 3 senaste månaderna. Så tack Digitali för inspirationen. Jag hade inte sett det här om jag inte fått impulsen att härma dig. 

Att jag gjort något vet jag ju, det märker jag....

Läs mer Kommentera
27 March 2023 08:59
8

Det flyter på bra

Jag trodde faktiskt, med tanke på tiden i månaden, att vikten skulle bete sig ... annorlunda? Jag har varit skapligt strikt, till och med när jag lagat mat. Smaka av när det är klart bidrar inte med något särskilt, det är inga matskedar jag trycker...

Läs mer Kommentera
20 March 2023 09:19
5

Ny vecka, igen

Eftersom stressveckan som gått inneburit ganska många avsteg från kuren tänkte jag i mitt stilla sinne att jag nog inte skulle se en viktnedgång. Jag förberedde mig för en viktuppgång och hoppades att jag hade fel.

Jag sitter och försöker ta in att ja...

Läs mer Kommentera