icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3932197
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.

Visar poster i kategorin "vikt"

27 mars 2023 08:59
8

Det flyter på bra

Jag trodde faktiskt, med tanke på tiden i månaden, att vikten skulle bete sig ... annorlunda? Jag har varit skapligt strikt, till och med när jag lagat mat. Smaka av när det är klart bidrar inte med något särskilt, det är inga matskedar jag trycker...

Läs mer Kommentera
20 mars 2023 09:19
5

Ny vecka, igen

Eftersom stressveckan som gått inneburit ganska många avsteg från kuren tänkte jag i mitt stilla sinne att jag nog inte skulle se en viktnedgång. Jag förberedde mig för en viktuppgång och hoppades att jag hade fel.

Jag sitter och försöker ta in att ja...

Läs mer Kommentera
13 mars 2023 09:08
10

Fjärde veckan inleds

Efter 6-timmarstävlingen, som jag bröt kuren för i två veckor, har jag hållit så hårt jag kunnat i kuren. Bara enstaka snesteg, inte helt obegripligt eller oförlåtligt på något sätt. Det är sådant som händer. Huvudsaken är inte att alltid g...

Läs mer Kommentera
10 mars 2023 09:44
6

Så här gör jag

Detta med pulverkur, soppor och shakes till mat bara? Hur fungerar det? Är det jobbigt?

Ja, jag tyckte det var jobbigt de första två, tre dagarna medan kroppen försöker övertyga en om att låta bli att gå ner i vikt, men det blir lättare sen. I b...

Läs mer Kommentera
9 mars 2023 12:47
2

Hu så kallt

-21°C i natt, det var verkligen en överraskning. Då kan man ju knappast springa ute heller. Det ser lika vackert ut som igår, men skenet bedrar, så ska det blir någon löpning idag får det bli inomhus annars kommer jag att låta som skotska säckpip...

Läs mer Kommentera
6 mars 2023 09:49
14

Jag håller kursen

Igår skrev jag en del om vikten, och mina förhoppningar och drömmar. Då utgick jag från att dagens vägning skulle visa något hekto ner, att det skulle vara en liten viktnedgång. Men nu visade vågen inte ett litet minus, inte något eller några hekto ner.

...
Läs mer Kommentera
5 mars 2023 22:29
2

Som det blev...

Det gick verkligen tungt idag, riktigt sakta till och med för att vara jag. 15km tog 2 timmar och 23 minuter, det är inte bra. Jag stormade hem, supermissnöjd och grinig.

Jag kom på så småningom (jag är inte världens klyftigaste direkt när jag spr...

Läs mer Kommentera
27 februari 2023 09:03
8

Vecka 2. Jösses amalia!

Jag har ansträngt mig för att göra rätt, så mycket jag kunnat. Jag har valt att parkera längre bort och promenera och jag går eller cyklar dit jag ska om det inte är isgata.

Vardagsaktiviteter, det där lågintensiva som kanske inte är så prioriterat...

Läs mer Kommentera
26 februari 2023 22:40
2

Extra vilodag gjorde susen

Det ska bli spännande att se vad vågen säger imorgon. Jag är som tyngst nu, det är den tiden i månaden. Samtidigt vet jag att jag borde gå ner i vikt, för jag har skött mig så gott som exemplariskt.

Jag testade en ny träningsapp, Zwift, och bortsett fr...

Läs mer Kommentera
25 februari 2023 19:03
2

Aha, så det var därför?

Jag har känt mig trög och trött hela dagen. Håglös. Oinspirerad.

Obegripligt varför dessutom, jag brukar ju träna 4-5 gånger i veckan i vanliga fall. Jag har bara tränat två denna veckan, av respekt för att jag körde ett 6-timmars i helgen.

Det visad...

Läs mer Kommentera
24 februari 2023 19:39
2

Trevlig helg på er!

I ett svagt ögonblick anmälde jag mig till Växjö Marathon i oktober. Det är nu knappt 8 månader dit, så jag hinner ju träna men jag blir ändå lite pirrig i maggropen när jag tänker på det.

Som om inte Stockolm Marathon den 3 juni skulle vara läskigt no...

Läs mer Kommentera
21 februari 2023 08:40

Rätt okej start

Igår blev en ganska okej dag ändå, soppa och shakes till största delen. Det enda avsteget jag gjorde var medvetet och kalkylerat, två rostade smörgåsar med ost. Osten köpte vi förra veckan, och jag hade sett fram emot att få prova den.

Men sedan var det...

Läs mer Kommentera
20 februari 2023 10:57
12

Karlstad 6-timmars

Helgens tävling, Karlstad 6-timmars, gick för 14:e gången men det var första gången i den nya arenan som fått sitt namn efter "Sola i Karlstad".

Tävlingen går ut på att man under 6 timmar ska förflytta sig så långt som möjligt, i det här fallet...

Läs mer Kommentera
12 februari 2023 12:28
5

Surar

Jag lägger den här och tar mitt humör någon annastans.

Just nu är jag en mycket otrevlig person att umgås med.

 

Lyrics

 

I cannot take this anymore

I'm saying everything I've said before

All these words they make no sense

I find...

Läs mer Kommentera
9 februari 2023 09:33
5

Halt, här får ingen passera

Det är dags att dra i handbromsen, backa tillbaka till när rutinerna fungerade och det gick någorlunda bra. Det betyder soppor och shakes tills jag fått tillbaka balansen igen.

Jag tror inte jag får till ett minus denna vecka, det har varit alldeles f...

Läs mer Kommentera
6 februari 2023 10:11
4

En tredjedel avklarat

Det blev en snäll start för magen igår, torskrygg och potatismos, en repris från förra veckan. Lättsmält och gott. Jag slapp uppror från magen, men vi får väl se om det fortsätter på samma sätt.

Resten av dagen höll jag mig till mina shakes och soppor,...

Läs mer Kommentera
5 februari 2023 11:01
5

Men jösses

Det var rätt kallt igår, -15,5°C och det var mycket nära att jag vände i dörren och blev hemma istället för att springa på gymmets löpband. Men nästan 2,5 timma senare var jag ändå rätt nöjd, jag lyckades springa tre avsnitt av Doctor Who och...

Läs mer Kommentera
4 februari 2023 11:51
4

Imorgon är det dags igen

Imorgon är det sista vägningen på 100% kur, jag räknar med att viktnedgången bromsar in ganska rejält i och med att jag börjar fasa in riktiga måltider när vecka 6 börjar.

Jag har laddat upp med recept och inspiration, så förhoppningsvis ska jag väl...

Läs mer Kommentera
3 februari 2023 10:58
6

Trots att det snöar

Jag är lika glad idag (trots att det snöar), och jag var glad hela dagen igår med för det med jeansen i onsdags, och solen sken. Så gissa om jag var lättövertalad att springa ute istället för på löpbandet 

Givetvis gick solen i moln medan jag var ute, o...

Läs mer Kommentera
2 februari 2023 12:20
15

Glädje

Igår, på ren impuls, plockade jag fram ett par gamla jeans jag inte kunnat ha på länge. Jag mindes med visst obehag hur det inte gått att knäppa knappen för fluffet som putade ut mellan knapp och knapphål, och hur stor glipan var.

Jeansen gled på som o...

Läs mer Kommentera