icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5571609
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.

Visar poster i kategorin "matlagning"

14 februari 2024 18:06
9

Allt i ordning?

... väntar ...

Så här brukar det inte se ut när jag lagar mat, bara när jag gör recept jag är obekant med och inte har någon känsla för tajmingen. 

Givetvis har jag inte tinat kycklingen, så den väntar jag på, annars ska det bli en pad thai-ins...

Läs mer Kommentera
5 januari 2024 15:53
16

Ryser

Jag väger mig dagligen nu, för att få in vanan igen. Försöker få till åtminstone en timmes pulshöjande aktivitet om dagen.

Ryser när jag tittar på vågen, det är gräsligt. Allt det hårda arbetet jag lade ner är borta. 

Nästa vecka börjar skolor och...

Läs mer Kommentera
23 oktober 2018 21:28
3

Gôtt mos

Det ska bli busväder framöver, så jag kastade om planerna ordentligt idag. Maken tog bilen till verkstaden och bytte till vinterdäck, vi bokade tid för evigheter sedan och det var jag ju glad för nu, för nu har de ingen tid på mycket lång tid fram...

Läs mer Kommentera
2 augusti 2018 14:43
6

Mycket kall mat blir det

Det har blivit mycket kall mat på sistone, och det är en skön breddning av repertoaren jag inte visste att jag behärskade. För till och med jag tycker det är gott med kalla sallader i värmen. Det är inte så svårt att göra en god pastasallad, och...

Läs mer Kommentera
25 januari 2018 23:13
1

Så gott så det gör ont

Notering till mig själv: duscha inte medan kåldolmarna gosar i ugnen, de blir så mörka då.

I och för sig penslade jag dem med smält smör och soja innan för att de skulle få den där rätta färgen sedan när de gräddades, men riktigt så svarta so...

Läs mer Kommentera
21 januari 2018 18:57
4

Gottis

Inga experiment i köket idag, däremot fiskfärsbiffar. De fiskfärsbiffar jag gillar att göra är egentligen i grund och botten ett recept jag började testa ur Mannerströms repertoar, jag är inte säker på att jag följer hans anvisningar eller propor...

Läs mer Kommentera
19 januari 2018 17:40
12

Köksäventyr

Nu har jag varit i farten igen, och det var värt besväret kan jag säga! Jag har nämligen gjort kebab från grunden! Den sorts kebab jag tycker mest om är det som kallas Dönerkebab, egentligen är det ju lamm på spett som hyvlas till spån men jag har an...

Läs mer Kommentera
14 januari 2018 20:48
9

Pysseldag i köket

Det var verkligen inte svårt att göra eget bredbart smör måste jag säga. Det roliga är att jag tycker det jag gjorde är godare än de sorter som finnas att köpa, det smakar helt enkelt mer. Med så här gott smör på mackan behövs inget pålägg.

Om man tit...

Läs mer Kommentera
14 maj 2017 19:53
4

Grilltider

Det blev en grill tillslut, det är nog främst jag som varit den drivande i anskaffandet den här gången och det var mest jag som velade fram och tillbaka. Men det blev en Weber i alla fall tillslut, den kostar lite mer men den hade klyftiga lösningar o...

Läs mer Kommentera
12 februari 2017 16:51
9

Inte så illa

Okej, det är inte väldens mest sprudlande färger men paprika, chili och liknande kryddor har en lite rödaktig färg som så att säga sätter tonen. Kanske skulle jag ha valt något grönt till, spenat är gott t ex eller en grönsallad. Tomater är...

Läs mer Kommentera
20 december 2016 13:52
10

Lyckad kväll

Gårdagskvällens middag blev lyckad, svärfar med sällskap tyckte det var väldigt gott och trevligt. Det är lätt att göra honom glad, det är bara att servera fisk så blir han nöjd som en speleman. Så torskrygg fungerade bra, och det var nog klokt...

Läs mer Kommentera
1 december 2016 14:45
10

Saffran i konjak

Jag fortsätter nog köpa hela pistiller faktiskt, när allt kommer omkring. Matgeek hade ett väldigt bra inlägg om det, jag kommer att återkomma till den bloggen oftare, den var informativ.

"Låt oss börja med att gå igenom grunderna – saffran kommer ...

Läs mer Kommentera